Menu

Winnen? Win één van de 3 kerstpakketten!

Ik vond het altijd reuze spannend een kerstpakket. Vroeger al toen ik klein was en mijn moeder met een enorme doos vol lekkers thuis kwam. En zelfs toen ik zelf begon met werken vond ik het altijd leuk. In mijn studententijd werkte ik bij IKEA en daar kreeg je de meest waanzinnige kerstpakketten, zo kreeg ik een keer een broodbakmachine.

Nu als zelfstandige is die tijd voorbij en geef ik mij zelf vaak een leuk cadeautje rond de feestdagen. Krijg jij ook geen kerstpakket omdat je niet werkt of ook zelfstandige bent, wees dan niet getreurd want hier kan je er één winnen. In samenwerking met Tezet mag ik 3 kerstpakketten weggegeven aan de lezers van mijn blog. Tezet is een leverancier van onder andere kerstpakkettensinterklaaspakketten en paaspakketten.

Doe vandaag nog mee en maak kans op één van de 3 leuke kerstpakketten gevuld met kerstkransjes, chocolade en kaneelsterren.

Wat moet je hiervoor doen?
Laat een reactie achter onder dit bericht met daarin het ultieme kerstgerecht voor jou. Vertel wat jij het liefste eet tijdens de feestdagen en waarom.

Like onze Facebook pagina en volg ons op Twitter voor een extra winkans.

Uit de reacties worden op 12 december 3 eerlijke winnaars gekozen met behulp van een speciale WordPress Plugin.

De winnaars krijgen persoonlijk bericht en het wordt bekend gemaakt op Facebook.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

51 reacties

 • Laura
  11 december 2012 om 22:50

  T'goh wat mijn lievelingsgerecht is... heel moeilijk... Ik hou nogal van zoete dingen... Sla het hoofdgerecht maar over en geef mij maar het dessert !

  Mijn vriend verblijft op dit moment voor een half jaar in Sri Lanka en ik zou het supertof vinden om dit kerstpakket in het pakketje te stoppen die reeds klaarligt om te versturen tegen de komende feestdagen.

  Ik wens u alvast een prettige feestdagen... inspiratie voor mijn feestmaaltijden vind ik ongetwijfeld terug op uw website !!! Bedankt hiervoor !! Mvg Laura

 • Pauline
  11 december 2012 om 22:40

  Wat leuk jullie reacties, morgen maak ik de winnaars bekend op Facebook en de gelukkigen krijgen persoonlijk bericht ;)

 • Pauline
  11 december 2012 om 22:35

  Wat spijtig om te horen, hoewel kerst een feestmoment is is het voor velen ook een moeilijk moment. Veel sterkte!

 • mandy hartsuijker
  11 december 2012 om 21:57

  Ik weet het liefst gerookte zalm van een man die het als hobby doet hij staat in loosdrecht bij de carwash. Het is zo lekker dat je er geen genoeg van krijgt en dat delen met de familie. Het is heerlijk op brood of toost maar ook heerlijk in combinatie met kruimel aardappelen beetje melk en kruidde kaas (heel bakje) van de lidle de groene. En door dat stamppotje een paar doperwtjes. Dat koud en ook warm heerlijk te serveren is. Dit gaan wij iniedergeval eten met kerst en kan nu al niet wachten. Eetsmakelijk

 • Thyroid Journey
  11 december 2012 om 21:32

  Heho!

  Een kerstpakket winnen, super! Maar mijn favoriete kerstdiner, dat weet ik niet zo een twee drie. Met mijn familie houden we een buffet, iedereen maakt iets of brengt iets mee. Ik vind soep altijd een aanrader, maar elke keer probeer ik weer wat anders. Op dit moment staat er gember-wortel soep en rode bieten soep op het fornuis...

  Groetjes!

 • marieke
  11 december 2012 om 19:18

  O,sorry waarom?omdat we dan allemaal samen zijn en dit vind ik gewoon lekker :)

 • marieke
  11 december 2012 om 19:08

  Een heerlijk kalfsrollade metsaus,spruitjes met boerenjongens en aardappel kroketjes mmmmm

 • Linda Mastwijk
  11 december 2012 om 17:56

  Ik ben zelf helemaal geen keukenprinses, maar mijn moeder maakte vroeger met kerst vaak een heerlijke rundvlees of zalmsalade en daar zat echt van alles in. Dat was niet volgens een bepaald recept maar naar haar eigen idee.

 • De Bakparade
  11 december 2012 om 17:54

  Wat ik het liefst eet met kerstmis?
  Moeilijk want er zijn zoveel lekkere dingen, maar het lekkerst vind ik al heerlijke brioche als ontbijt; het ziet er zo elegant uit dat ik het perfect bij het kerstontbijt vind passen!

 • Cathy
  11 december 2012 om 17:41

  Ik vind deze winaktie te gek!! Ik ben fan van jou op fb !!
  Het ultime kerst gerecht is elk jaar iets nieuws proberen ,de ganse maand december experimenteren tot de click er is ,momenteel zal het een strijd worden tussen kabeljauw met een crumble en varkenshaasje créme heléne (superlekker met paprika en kruiden kaas en porto id saus)
  Fijne feestdagen !!
  Cathy Dauw

 • Janine ter Berg
  11 december 2012 om 17:32

  dat klinkt lekker en apart zeg!
  Heb je het hele recept toevallig of een link?
  Gaat er bijv. nog een gesnipperd ui door de saus?

  Ik maak ook vaak courgette tagliatelle van courgette met mozzarella en tomaat. courgette in slierten even blancheren en dan in een ovenschaal. Daarover heen dakpansgewijs plakjes tomaat en mozzarella. Daarover naar smaak zout, peper en knoflookpoeder. Heerlijk! En zo simpel....

 • Janine ter Berg
  11 december 2012 om 17:26

  Ik vind kerstpakketten ook altijd zo'n feestje om ze uit te pakken. Denk alleen niet dat er dit jaar eentje komt. :(
  2e kerstdag is standaard gourmet, omdat de kinderen dat altijd zo gezellig vinden en ook dol op koken zijn.
  Ik denk dat ik dit jaar gevulde kalkoenrolletje maak. Kalkoenschnitzel plat meppen, daarover heen pesto, plakje parmaham, veldsla en parmezaanse kaas. Oprollen, prikkertje erin, om en om bakken en afblussen met witte wijn. Van de jus kan je dan nog evt een saus maken met een gesnipperd sjalotje erin en champignons. Lekker met groene tagliatelle.
  En ik zag net een heerlijk dessert met sinaasappelmouse, bastognekoekkruimels en chocola. Dat ga ik ook maar eens proberen.

 • Susanne
  11 december 2012 om 17:17

  Ik ben gek op die leuke eet-kerstpakketten. Mijn favoriete kerstgerecht? \nOuderwets gebraden scharrel kalkoen. Die geur geeft mij het ultieme kerstgevoel. Het is misschien saai, maar sommige tradities moeten in ere gehouden worden vind ik!

 • Eline
  11 december 2012 om 17:13

  Hoi hoi,

  Allereerst moet ik beginnen met het feit dat ik echt een hekel aan de kerstdagen hebt! De sfeer er omheen vind ik overigens wel erg gezellig, maar die 2 verplichte dagen hoeft voor mij echt niet.
  Wij gaan dan ook met de kerst geen culinaire hoogstandjes bereiden maar gewoon gezellig met z`n allen (uitgebreid) gourmetten. Heerlijk!

 • esther beeris
  11 december 2012 om 17:09

  Ik eet met de kerstdagen het liefste met mijn eigen familie waaronder een erg belangrijk persoon, mijn oma. We houden de traditie in eren en eten heerlijke ouderwetse gerechten waar we met de hele familie mee aan de slag gaan in de keuken. Gezelligheid onder elkaar, bij de kerstboom met al je geliefden. Wij hoeven niet zo nodig aparte gerechten te eten.

 • Jacolien van Bemden
  11 december 2012 om 17:07

  Heb avonddienst met de kerst er wordt dus gewoon gegeten. Geen uitgebreid menu want wij eten altijd al lekker.Een lekkere stampot gaat er deze dagen bij ons dan wel in hoor!

 • Pauline
  11 december 2012 om 12:48

  haha mijn lievelingsgerecht.. ohh dat vind ik ook zo moeilijk. Dit jaar kook ik Arabisch, gezellig met zijn allen om de tafel met allemaal lekker hapjes en broodjes. Maar ik hou vooral van de desserts en dan ijs in het bijzonder :)

 • danielle heitmeijer
  11 december 2012 om 07:19

  een echt favoriet recept heb ik niet, mijn man zoekt elk jaar de recepten uit en dan ga ik ze maken (en vooral genieten van een hele dag in de keuken). ik moet wel toegeven dat ik wel houd van een gevulde kip met kruiden/citroenen, bedekt met panchetta en aardappels en groente uit de oven. als je dan wat overhoud kun je de volgende dan er nog een heerlijke waldorf salade van maken, met boontjes en walnoten, heerlijk op brood, met een licht soepje vooraf

 • Joke
  10 december 2012 om 22:58

  Dit jaar door omstandigheden geen heel uitgebreid menu wat ik op tafel zet (volgend jaar maar weer) maar wij gaan met elkaar en voor elkaar een heerlijk buffet in elkaar zetten van allerlei heerlijke hartige hapjes. We zijn met acht personen en als iedereen 1 a 2 soorten hapjes maakt dan hebben we ruim genoeg voor een gezellig en overheerlijk kerstbuffet. Alles op een mooi gedecoreerde tafel met lieve mensen erbij, nou dan kan mijn kerstdiner niet meer stuk hoor ;-).

 • Vera Eisses
  10 december 2012 om 21:23

  Wat een leuke creatieve actie zeg, En met een lekkere prijs!

  Voorgerecht; Tomatensoep met stokbrood
  Hoofdgerecht; Oma's frieten, Gevogelte en Wokgroenten
  Nagerecht; Tiramisu

  Ik volg en like jullie hoor, :)

 • Filiz
  10 december 2012 om 21:02

  P.S. Pauline, wat is jouw lievelings gerecht met Kerst?

 • Roos
  10 december 2012 om 20:07

  ik weet nog niet wat we zullen maken met kerst, maar in ieder geval gemberkoekjes en veel andere zoete hapjes :)

  volg je via twitter en heb je geliked op Facebook.

  veel succes iedereen xxx

 • Filiz
  10 december 2012 om 18:36

  Hoi Pauline,

  Het is misschien een beetje bijzonder.. maar met nummer 1
  is voor mij het ultieme kerstgerecht: chocolade.
  Sinds ik bij chocolatie Pierre hier in Haarlem 'pasta chocolade' ontdekt hebt,
  ben ik gaan experimenteren. Chocolade kan prima in desserts maar ook met wild en gevogelte. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar minimaal 50% chocolade.. En echt waar: van begin tot eind is chocolade in zoveel mogelijk variaties ultiem voor Kerst!

  Wie weet wordt experimenteren en koken met chocolade nog wel een X een Kersthit! Ik ben in ieder geval al 'om'!

  Groetjes en succes!
  Filiz

 • Marjon
  10 december 2012 om 10:17

  Hoi Pauline,

  Mijn favoriete kerst gerecht is een toetje, de buitensporige pavlova van Nigella. Dit is een heerlijke pavlova met lychees, passievruchten en frambozensaus. Ik maak dit toetje al een aantal jaren voor eerste kerstdag als de hele familie komt eten. Het is inmiddels een traditie geworden. Dit jaar ga ik een dessert tafel maken en de pavlova is daar zeker een onderdeel van!

  Alvast fijne kerstdagen,

  Liefs Marjon

 • Tamara van den Heuvel
  10 december 2012 om 10:05

  Hallo,

  Wij eten met kerst het liefst kleine hapjes in plaats van een groot 5-gangenmenu. Met kleine kinderen werkt dat perfect. Er komt telkens iets anders op tafel het kan varieren van pasteitjes met ragout, salades, wraps, soepjes, alles is mogelijk, we wijken behoorlijk af van de "traditionele" kerstgerechten maar alles is wel vers en zelf gemaakt. Iedereen vind het leuk en lekker en daar gaat het om en zo kunnen we toch uren aan tafel zitten met drie kleine kinderen onder 6 jaar erbij, want zij vinden het echt een feestje al die kleine verschillende gerechtjes, heerlijk genieten!

 • Anouk
  10 december 2012 om 08:50

  Mijn schoonfamilie is een hele lieve familie, alleen hun idee van een kerstdiner is met chinees op schoot op de bank voetbal kijken op tv. Ha ha, niet mijn ideale kerstdiner! Daarom hebben we ze bij ons uitgenodigd om, zoals het hoort, gezellig en zelf bereid kerstdiner voor te schotelen van verse ingredienten! En het menu wordt:

  Amuse:
  - Bruschetta met tomaat, basilicum en knofloof
  - Bruschetta met doperwten tappenade en parmaham

  Vooraf:
  - Uit de vriezer mooie vierkante pakketjes avocado met daarop een bedje van sla aangemaakt met citrus en garnalen afgemaakt met gefrituurde zoete aardappel!

  Hoofd:
  - Lamskotelleten uit de oven gegarneerd met broodkruim pijnboompitten en honing geserveerd op een paddenstoelenrisotto met daarbij gegrilde witlof met een balsaminco dressing.

  Dessert:
  - Semifreddo van vanille met een saus chocolade en geoorsterde hazelnoten.

  Heerlijk de hele avond lekker tafelen met de familie dat is voor mij de ideale kerst! En hopelijk goed genoeg voor een kerstpakket, want ik ben net zoals jij Pauline, zo lang als ik me al kan herinneren gek op kerstpakketten. Het uitpakken vind ik altijd een feestje. Alleen om een of andere reden is dat op mijn werk nog nooit het kerstcadeau geweest, dus misschien maak ik nu een kans!

 • Hilma
  10 december 2012 om 00:22

  Hoi Pauline,\n\nMijn favoriete kerst is samen heerlijk van alles proeven . Een tafel vol met lekkere kleine hapjes. Ik ben dol op arabisch eten. Dus op tafel staan verse olijven ,zelfgemaakte dolmades ,kip,rijst,feta ,gevulde groentes(kleine courgettes,paprika,)tomaatjes,humus enz. En daarbij heerlijke rosé of verse muntthee.\n\nEn als toetje is het kerstpakket wel lekker :)Lekker zoet

 • truus hermkens
  9 december 2012 om 22:58

  Mijn favoriete kerstdiner is een beetje anders dan anders. Na het traditionele kerstdiner op eerste kerstdag maken we er tweede kerstdag graag iets informelers van. s Middags maken we eerst met zijn allen een lekker lange wandeling en als we dan terug komen gaan de vuurkorven aan. De mannen bemoeien zich daarmee en halen ook de barbecue te voorschijn. Ondertussen gaan de dames met het eten aan de gang. lekker simplele dingen, braadowrstjes op de bbq, kipsatetjes, karbonaadjes. natuurlijk heb ik brooddeeg gemaakt wat we om stokken wikkelen en waarmee we bovewn de vuurkorben heerlijke broodjes bakken. Soms halen we dat brooddeeg eerst nog even door een mengsel van suiker en kaneel...mmm ik ruik het in gedachten alweer. Verder allemaal fruit als annanas, banaan en appel, bakje met suiker, rozijntjes, kaneel ,rum nutella enzv. Iedereen maakt zijn of haar favoriete gerchtje en doet er een stuk aluminiumfolie om. Als ze warm zijn en de suiker is gekarmeliseerd boletje ijs erbij, soms nog een flensje, ook even warm gemaakt op de bbq. Ondertussen komen eerst een aantal kinderen uit de buurt marsh mallows roosteren, lekker met warme chocomelk, maar al snel komen er ook volwassen buurtbewoners een vorkje meeprikken. Dat kan altijd want er is altijd genoeg, en gaande weg de avond komen er steeds meer verrassende combinaties op het vuur. Buren blijken ook altijd nog wel dingen in de koelkast/kelder te hebben staan die het prima doen op de bbq. Aan het eind van de maaltijd alvast een klein voorproefje op het vuurwerk wat een paar dagen later losbrst, iedereen blijkt toch altijd nog wel wat op zolder te hebben liggen en dan is de kerst alweer voorbij. Ik heb er nu al zin in.

 • Anita H.
  9 december 2012 om 21:17

  Standaard komt bij ons in de familie "knien in 't zoer" (konijn in het zuur) op tafel. En dat verveelt nooit. Zowel mijn pa als mijn ma (inmiddels niet meer bij elkaar) weten heel goed hoe ze dat moeten bereiden. En zo te lezen hier staat dit gerecht bij meer mensen op het menu.... Overigens: ik ben een alleseter, al kies ik doorgaans voor puur en vooral gezond, en je kunt me in principe alles voorschotelen. Van boerenkoolstamppot tot sushi....

 • Thea
  9 december 2012 om 20:47

  Mijn favoriete kerstgerecht en tevens een gerecht met een verhaal is haas in het zuur door mijn moeder klaargemaakt, om je vingers bij af te likken, zo lekker en bijzonder. Kerst is een zware en verdrietige tijd in ons gezin; mijn broer is gestorven op Kerstavond. Kerst is sindsdien ook nooit meer een feest geweest. Wel kwamen we samen met Kerst en aten dan op zondag die heerlijke haas + de rest en stonden meer dan anders stil bij mijn broer. Daarom een kerstgerecht met een bijzondere gedachte. Helaas zal ik dit gerecht klaargemaakt door mijn moeder nooit meer kunnen eten, mijn moeder is aan het dementeren en kan dit niet meer klaar maken, hoe jammer...

 • Pauline
  9 december 2012 om 19:13

  leuk, jullie reacties :) Gelukkig kan ik 3 mensen gelukkig maken met een lekker pakketje voor de kerst!

 • Blondie
  9 december 2012 om 18:00

  Wat een leuke winactie!

  Mijn favoriete kerstgerecht is konijn. Ik kan me herinneren hoe mijn oom vroeger een aantal konijnen meebracht die mijn moeder vervolgens in de keuken schoonmaakte. Er was nog niks aan schoongemaakt, dus vacht en ingewanden en alles zaten er nog aan. Dit klinkt misschien heel vies, maar als klein meisje stond ik daarbij te kijken en ik vond het prachtig. Nog steeds associeer ik konijn daarom met het kerstdiner. Het staat bij ons eerste kerstdag dan ook weer op het menu.

 • Annelieke
  9 december 2012 om 16:33

  Voor mij gaat eten met Kerst vooral om de gezelligheid. Dit kan met een uitgebreid buffet zijn, een 3-gangendiner of lekker steengrillen of gourmetten.

  Wat ik sowieso altijd lekker vind is broodpudding, maar met kerst maak ik altijd graag een speciale variant met croissantjes, rozijnen, (zelfgemaakte) custard en een Whiskey saus.
  Echt enorm smullen en extra speciaal omdat het toch wat anders is dan normaal

 • Laura's Bakery
  9 december 2012 om 16:15

  Tsja, bij Kerst draait het voor mij toch vooral om de zoete gerechten. Liefst een dessert met veel chocola, rood fruit, ijs en natuurlijk wat kerstige decoratie :). De keuze voor dit jaar heb ik nog niet gemaakt

 • Poekie
  9 december 2012 om 15:57

  Wow, wat een heerlijk bog, vol lekkers!! Ik ben Poekie, de gebreide huiskat van Saskia. Ik breng handgemaakte knuffels naar de kinderen in het ziekenhuis. Tussen de werkzaamheden door, eet ik natuurlijk graag wat lekkers! :) Het Kerstdroommenu van een Poekie-kat... die mooie goudvis die hier zomaar in 'n kom water rondzwemt!! :) Maar dat mag niet van mijn baasje :( Dus dan ga ik maar mee op familie-bezoek, en eet ik graag een lekkere gourmet of fondue... zodat we allemaal gezellig samen aan tafel kunnen zitten! En als dessert graag iets zoets... chocolademelk met koekjes? Ja!!!

  Groetjes van Poekie

 • Curly Creative
  9 december 2012 om 15:35

  http://curlycreative.files.wordpress.com/2012/08/sdc12007.jpg

 • Curly Creative
  9 december 2012 om 15:34

  Oooh wat een super leuke winactie..
  Ik had je op facebook al geliked.. helaas heb ik geen twitter!

  Tsja mijn favoriete gerecht? dat is definately het nagerecht! bij ons diner op eerste kerst is het eigenlijk elk jaar hetzelfde maar wanneer ik mocht kiezen ga ik voor mijn chocolade cupcakes gevuld met oreo en caramel vanille frosting en daarnaast wat slagroom ijs .. daar laat toch iedereen wel een gaatje voor vrij?

 • Elske
  9 december 2012 om 15:06

  Leuk!
  Met kerst eet ik het liefst ons favorite dessert; Frambozen-Charlotte gemaakt van Griekse yoghurt, slagroom, merengue en lange vingers.. met natuurlijk verse frambozen en geraspte pure chocolade!

 • Kreatita T
  9 december 2012 om 14:08

  Ik was een beetje te vlug dus niet kre - maar kreatita (en eigenlijk zelfs Tania :D

 • Kre
  9 december 2012 om 14:07

  Ik heb geen favoriet eten voor kerst, meestal doen we iets waar we gewoon samen aan tafel voor zitten, wok, fondue, grill... en doen we vooraf ook samen het werk in de keuken.
  Kerst is een periode om gezellig samen te zijn en dat doen we dan ook.

  Leuk die kerstpakketten, in België worden ze volgens mij niet gedaan.

 • Sofie
  9 december 2012 om 13:32

  Wat ik het liefste eet ;-) Ik ben wel te vinden voor alle lekkernijen, als het maar geen oesters of andere weekdieren zijn!
  en na elk diner heb ik plaats over voor een heerlijk dessert, met of zonder een touch van chocolade...
  En als ik zo op de foto kijk, ik zal heerlijk kunnen smullen, met al die lekkernijen, zal een linkje zetten op mijn blog, tabblad give away's!
  Groetjes Sofie

 • Ans Suijkerbuijk
  9 december 2012 om 11:53

  Het kerstfeest zoals we altijd bij mijn ouders vierden, gebeurt nu aan onze tafel.We gebruiken hun prachtig 60 jaar oude servies .De tomatensoep opgediend in een mooie soepterrine, de mooie dekschalen gevuld met stoofperen, witlof,haricots verts, rauwkostsalade,rode kool en aardappelkroketten. De rinderrollade en de mooi gebraden rosbief mogen niet ontbreken. Mooie juskom gevuld op een mooi gedekte tafel en we eten smakelijk. De gloeiend hete Irish coffee zorgt voor een mooie afsluiting. We, onze familie, hebben er weer zin in..

 • Danielle van Rheenen
  9 december 2012 om 11:35

  Mijn favoriete kerst eten is een toch echt de traditionele steengrill. Vooral nu we kleine kinderen hebben geniet ik super van al die kleine gerechtjes die ieder in zijn eigen pannetje klaarmaakt. Het grote voordeel is dat iedereen kan maken wat hij lekker vindt. Ik probeer wel elk jaar er een bijzonder tintje aan te geven door nieuwe recepten uit te proberen.
  Als toetje mag natuurlijk de venetta niet ontbreken.

 • PaulO
  9 december 2012 om 11:21

  De beste herinneringen van kerstmenu heb ik aan de diners die we hadden de eerste 3 jaar na het overlijden van mijn ouders. Dan kwamen de kinderen bij 1 van ons samen en elk van ons maakte een gang van het kerstdiner. Je wist niet wat de anderen maakten, maar aangezien elk van ons echt wel van koken houdt kreeg je een paar heerlijke gangen in goed gezelschap. M'n moeder was bang dat we na hun overlijden geen onderling contact meer zouden houden, dat zij de bindende factor was.
  Ze had het gelukkig fout, ik denk dat ze beiden met een glimlach (van bovenaf) hadden mee gekeken hoe we die kerst in culinaire samenzijn genoten ...

 • Maaike
  9 december 2012 om 10:58

  Oooh, wat een leuke actie zeg! :)
  Ik ben gek op kerstpakketten en vind het zo jammer dat we ze nu niet meer krijgen... het was altijd een feestje als er weer iemand met een kerstpakket thuis kwam, zo leuk!

  Bij ons staan er eigenlijk altijd stoofpeertjes op tafel met kerst, een soort traditie. Zo ontzettend lekker! Ja, dat hoort er voor mij gewoon bij!

 • natascha
  9 december 2012 om 10:43

  Alles wat mijn moeder maakt is lekker, vooral de sfeer en de aandacht die ze verzorgd maakt t zo speciaal. Een met liefde gemaakt gerecht dat is mijn favorite kerst recept

 • Marja
  9 december 2012 om 10:29

  Wat een leuke kerstpakketten-actie!
  Ik vind het leuk om alle reactie's te lezen, en te zien wat anderen eten. Wij zijn met een grote familie en iedereen maakt wat. Altijd wel iets wat favoriet van iemand is. En ik vind het samen zijn en het gezellig met elkaar hebben belangrijker dan het eten...

  Succes met de actie!

 • Anne
  9 december 2012 om 10:21

  Mmm, heerlijk, ik hou van kerstpakketten!\n\nHet allerliefste eet ik met de kerst toetjes. Lekker veel ijs met saus en slagroom, met vers fruit of zelfgebakken cake of wat voor toetje dan ook. Gelukkig deelt mijn familie deze liefde voor toetjes en eten we vaak geen voorgerecht om maar zoveel mogelijk te kunnen eten bij er nagerecht!

 • Miranda
  9 december 2012 om 10:10

  Jummie, klinkt als een heerlijk kerstpakket! \nDat zou ik wel willen winnen.\n\nMet Kerst eet ik het liefst... Samen met familie\nen/of vrienden. En wat er dan op tafel komt\nmaakt niet zoveel uit. Als het maar vers en zelf\ngemaakt is! :-)

 • Joyce
  9 december 2012 om 09:03

  Mijn ultieme kerstgerecht is hoe dan ook gekonfijte eendenbout, er is niets waar ik vrolijker van wordt. Daarbij natuurlijk een aantal bijgerechten, daar ben ik niet zo moeilijk in. Vroeger maakte mijn moeder altijd zelf pommes duchesse, iets waar ik tot op de dag van vandaag nog enorm gek op ben, dat is wel een van de dingen die ik er graag bij wil eten. Qua groenten denk ik dat ik voor geglaceerde worteltjes ga, ik heb geen idee waarom. Het is simpel en net even anders dan 'normale' wortels.

 • Christianne
  9 december 2012 om 08:57

  mijn favoriete kerstgerecht is courgette met een saus van tomaat, rode wijn en kaneel, gegratineerd met schapenkaas.\n\nDe tomaat met kaneel is een ongebruikelijke combinatie, maar smaakt zó goed! Verder is het simpel en verrassend. En de kaneel maakt het heerlijk kerst-achtig.\n\n\nLeuk vind ik ook dat het een keer een vegetarisch kerstgerecht is. niets mis met een vleesloze kerst!\n\ngroeten,\n\nChristianne

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.