Menu
Rum-rozijnen-oliebollen-2-2.jpg

Zelf oliebollen bakken

Zelf oliebollen bakken is zo leuk! Vroeger bakten wij altijd onze oliebollen zelf. En zoals het bij ons thuis ging, waren het er niet een paar, maar ging het met emmers tegelijk. Ik kan me nog herinneren dat mijn vader de emmer met beslag bij de verwarming had gezet, met als gevolg dat de emmer half gesmolten was. Gek genoeg heb ik zelf nog nooit oliebollen gemaakt. In Home Made Winter staat een lekker recept van Yvette. De variaties met cranberries en bananen in beslag lijken me ook erg lekker. Maar ik heb het eerst maar even simpel gehouden. Gewoon naturel. Want daar ben ik ook dol op.

En natuurlijk verdubbelde ik het recept x 2, want oliebollen, daar kun je nooit genoeg van hebben. Ik vond het ontzettend leuk om zelf oliebollen te bakken. Je bent er wel even zoet mee en eindigt in een lopende frituurpan. Maar het is zo fijn om die lepels beslag in de hete olie te laten glijden. En extra fijn is natuurlijk het resultaat. Een lekkere luchtige, niet te vette oliebol Ik hou ervan.

Kaneelsuikerwafels

Ingrediënten voor ongeveer 20 – 25 st
500 ml lauwe melk
1 zakje droge gist (7 gr)
3 el suiker
500 gr bloem
1 ei
Snuf zout
Zonnebloemolie om in te bakken

Zo maak je het
Meng de lauwe melk met de suiker en de gist. Laat het 10 minuten staan.

Zeef de bloem en het zout.

Voeg het ei toe.

Giet al kloppend met de mixer de melk bij de bloem.

Laat het mengsel afgedekt minimaal een uur op een warme plek rijzen.

Verhit de olie in de pan tot 180 graden.

Maak met een natte ijsboltang bollen beslag en laat deze voorzichtig in de olie glijden.

Keer de oliebollen na een paar minuten bakken.

De oliebollen zijn klaar als ze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 6 minuten.

Ga jij zelf oliebollen bakken?

Zelf oliebollen bakken

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan