fbpx
Menu

Kerstdessert Coco Meets Mango

Mango upside down cake met een luchtige kokos yoghurt mousse, een perfect dessert voor als je zwaar getafeld hebt. Het is licht en door de yoghurt fris van smaak. Het voordeel van dit kerstdessert is dat je alles al van te voren kunt maken, zodat je op de avond zelf niet meer uren in de keuken hoeft te staan. Best fijn, want dan kan je alle aandacht aan je gasten schenken en zelf ook lekker genieten. Ik ben dol op kokos in combinatie met tropische vruchten. Je zou ook ananas kunnen gebruiken in plaats van mango.

Ingrediënten voor de taart (10 p)
150 gram zachte roomboter
150 gram suiker + 1 el
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren op kamertemperatuur
50 gr geraspte kokos
200 gr mango stukjes
1 klont roomboter

Materialen
Taartvorm 20 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Vet de bakvorm in met roomboter en verdeel een el suiker over de bodem van de vorm. Zet de vorm ongeveer 6 minuten in de oven, totdat de suiker licht begint te karameliseren.

Haal de vorm uit de oven en verdeel de mango stukjes over de caramel.

Klop de boter en de suiker luchtig in een keukenmachine. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en zorg dat het 1 geheel wordt.

Spatel tenslotte het zelfrijzend bakmeel en de geraspte kokos door het mengsel.

Giet het beslag over de mango en bak de taart in ongeveer 30 – 35 minuten af.

De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt. Laat de taart afkoelen op een rooster.

Ingrediënten voor de kokosmousse (voor 6 personen)
200 gr griekse yoghurt
150 ml slagroom
150 ml kokosmelk
4 blaadjes gelatine
70 gr suiker
Kokosvlokken

Bereidingswijze
Laat de gelatine weken in koud water.

Verwarm de kokosmelk met de suiker op een laag vuur, totdat de suiker gesmolten is. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng het geheel goed door elkaar. Zet het pannetje op een schaal ijswater en roer het af en toe even door.

Klop in de tussentijd de slagroom lobbig en meng dit met de griekse yoghurt.

Voeg de kokosmelk toe als deze helemaal afgekoeld is en meng het geheel door elkaar.

Giet de kokosmousse in glazen schaaltjes en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Serveer de kokosmousse samen met een puntje van de mango taart. Rooster wat kokosvlokken in een droge koekenpan en garneer hier het bord mee.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

38 reacties

  • Linda
    29 maart 2018 om 12:49

    Ha Pauline, Misschien een "oud" recept, maar ik zag 'm voorbijkomen en hij lijkt me heerlijk voor de Paasbrunch! Een vraagje: kan ik m ook maken als kleine taartjes (in een muffinblik) en dan korter in de oven? En hoe lang zou je t dan ongeveer in de oven zetten? Dank je wel!

  • Pauline
    29 december 2017 om 16:16

    Wat leuk. Een extra eitje kan het wellicht wat luchtiger maken. En karamel blijft altijd wel een uitdaging inderdaad.

  • Femke Anker
    28 december 2017 om 09:42

    Ik heb dit desert gemaakt met Kerst. De mousse is erg lekker geworden. Bij het taartje wilde de suiker niet caramelliseren. Na dubbele tijd in de oven heb ik de gril aan gedaan en toen ging het zo snel dat het verbrande. Toen maar even caramel in een pannetje gemaakt. De taart had wel iets luchtiger gemogen vond ik. Ook was het beslag erg dik geworden. Verder smaakte hij prima! Is er een manier om meer lucht in het beslag te krijgen? Geserveerd met een extra bolletje mangoijs. Zag er feestelijk uit! Dank je wel voor het recept!

  • Femke Anker
    28 december 2017 om 09:36

    Ik heb dit d

  • Pauline
    24 december 2017 om 22:57

    Yes water met ijsklontjes zodat het snel terugkoelt.

  • Tasja
    23 december 2017 om 14:33

    Een schaal ijswater? Water met ijsblokken in of zeer koud water? Ik begrijp het niet goed. Dank je!

  • Pauline
    21 december 2017 om 22:52

    Ik zou hem al wel omkeren, anders blijft hij misschien plakken in de vorm.

  • Judith
    21 december 2017 om 11:08

    Ik wil de cake graag meenemen met kerst. Ik maak hem een dag eerder. Raad jij aan om hem wel al om te keren? Of kan ik dat een dag later doen en de cake in de vorm vervoeren?

  • Pauline
    24 december 2016 om 11:05

    Yes dat kan prima. Mousse in de koelkast bewaren en cake buiten de koelkast in aluminium folie. Fijne kerst ;)

  • Toksoz
    23 december 2016 om 19:50

    Super bedankt voor je snelle reactie!!!

  • Yasemin
    23 december 2016 om 19:49

    Super bedankt voor je snelle reactie!!!

  • Anne
    23 december 2016 om 08:55

    Hoi Pauline,
    Kun je het volledige dessert ook een dag van te voren maken? Of adviseer je om voor de smaak en kwaliteit het op de dag zelf te maken?
    Ik hoor het graag en alvast fijne dagen gewenst!

  • Marjo van Dommele
    22 december 2016 om 20:49

    Hoi Pauline,
    Kan je de mousse ook een dag van te voren maken?

  • Pauline
    22 december 2016 om 19:02

    Dat kan je ook proberen. Het wordt hooguit iets zachter, maar als je het in een glaasje serveert, merkt niemand daar wat van :)

  • Toksoz
    21 december 2016 om 21:49

    Hallo Pauline,
    Is de gelatine een must? Kan ik ipv gelatine geen klopfix bij de slagroom gebruiken

  • Nathalie
    14 december 2015 om 22:19

    Dag Pauline, wat een feestelijk recept! Kan ik de taart ook een dag van te voren maken?

  • Pauline
    14 december 2015 om 15:12

    Die strooi je over de bodem van de vorm en zorgt voor een karamel achtig laagje :)

  • Marianne
    13 december 2015 om 19:24

    Hallo Pauline,
    Ziet er heerlijk uit...en de recensies zeggen genoeg!
    Ik wil het ook gaan proberen te maken met kerst.
    Nu zie ik bij het recept voor de mangotaart staan: 150 gram suiker + 1 el
    Ik vraag mij af waarvoor die ene eetlepel is.
    Ik kijk uit naar jouw antwoord.

  • Esther
    13 december 2015 om 19:21

    Hallo!
    Ik zou graag dit dessert willen maken met kerst, alleen nu eet 1 van de gasten geen gelatine . Kan ik dit weglaten, of heb jij andere ideeën? Groetjes Esther

  • Pauline
    7 november 2014 om 20:41

    Ah dat is leuk zeg! Heb nu al zin in de kerst :)

  • Rick van de Wetering
    7 november 2014 om 19:09

    Vorig jaar bereid met de kerstdagen. Dat was een mega succes. Ook voor de komende kerstdagen staat dit gerecht weer op de kaart (verplicht door kennissen). Dat wordt wederom een zalige kerst....

  • Pauline
    26 september 2014 om 12:15

    Iedere oven is anders. Ik heb een vrij sterke oven.

  • Karin
    25 september 2014 om 15:32

    Kloppen de baktijden wel? Karameliseren 6 min. op 170? Bij mij duurde het 2 keer zolang en toen maar even onder de gril.
    Ook de baktijd van 35 min. heb ik verlengd naar 50 min.
    De smaak is prima.

  • Pauline
    25 maart 2014 om 10:02

    Deze was 20 cm

  • Linda
    23 maart 2014 om 20:51

    Hoi Pauline,

    Hoe groot is het bakblik?? Wil namelijk wel dat de taart net zo mooi wordt als op de foto:)!

  • Pauline
    24 december 2013 om 12:48

    De grotere vlokken koop je op de markt, bij een notenzaak, in een natuurwinkel of bij de Turk ;)

  • Sabine
    24 december 2013 om 00:44

    Mmm lijkt me heerlijk!!! Ik heb alleen een vraagje: waar koop je kokosvlokken?

    Groetjes Sabine

  • Pauline
    23 december 2013 om 17:29

    Ik heb hem alleen ingevet. Ik weet niet of het met bakpapier lukt om een caramel laagje te krijgen.

  • Sarah
    23 december 2013 om 16:03

    Hallo Pauline,

    Het lijkt me heerlijk!
    Ik heb alleen een vraagje:
    Leg je onderin de taartvorm een stuk bakpapier, of vet je de vorm alleen in? Plakt de taart dan niet aan de bodem door de gekaramelliseerde suiker?

    Groet,
    Sarah

  • Pauline
    8 december 2013 om 17:40

    In dit geval heb ik verse mango gebruikt maar je kunt ook mango uit de vriezer nemen. Uit blik vind ik zelf minder lekker omdat die door de siroop vaak vrij zoet is.

  • Leonne
    8 december 2013 om 16:58

    Hallo Paulien,
    Gebruik je voorgesneden stukjes verse mango, of mango uit blik?

    Groeten,
    Leonne

  • Pauline
    21 december 2012 om 11:33

    Dank je wel. Leuk om te horen :)

  • Janneke
    21 december 2012 om 10:54

    Hoi Pauline,\n\nWe kregen onverwachts visite en de taart was een groot succes! Ik heb niet eens de mogelijkheid gehad om de kokosmouse erbij te maken! Dus ik ga hem met kerst nog een keer maken! Maar dan met mouse!!!!\n\nDe opmerkingen die ik kreeg waren positief en degene die ik met je wil delen: precies genoeg kokos en mango om het allebei niet overheerstend te maken! Toppertje! Ik wil h graag delen op mijn site! \n\nGr. Janneke

  • Pauline
    20 december 2012 om 11:18

    Oh leuk, ik ben benieuwd :)

  • Janneke
    19 december 2012 om 18:00

    Ik ben hem aan het maken, maar of hij moet nog aardig wat hoger worden of ik heb een veel te groot bakblik ha ha ha...

    Nu aan de slag met de kokosmoes ik laat het je weten.

    groetjes, Janneke

    @jeweljoy TW & @art_identity IG

  • Pauline
    7 december 2012 om 21:39

    Jaa zo yummie

  • Foodloveandhappiness
    7 december 2012 om 13:18

    hmm lijkt me erg lekker, vooral benieuwd naar die kokosmousse!

  • Bianca
    7 december 2012 om 08:45

    Hmm die lijkt me goddelijk!\nPrecies waar ik van hou

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.