fbpx
Menu

Eggs Benedict uit Home made

Ik ben een Hotello, zo heet dat als je de Hotelschool gedaan hebt. Een keer in de twee weken hadden we kookles, het draaien van lunches en à la carte diners en zelf leiding geven aan 1e jaars studenten. Een van die dingen die ik mij nog goed herinner is het maken van een Hollandaise saus, een complexe saus, gemaakt van een castric, eidooiers en heel veel boter. Een moeilijke saus omdat het schiftingsgevaar hoog was

Toen ik het recept van Yvette haar Eggs Benedict las was ik blij verrast. Eggs Benedict is een gepocheerd ei onder een zachte deken van Hollandaise. Het pocheren van ei vraagt al aardig wat techniek en samen met die Hollandaise, is het niet één van de makkelijkste recepten. Maar Yvette maakt er een simpelere versie van, gewoon voor iedereen, hotello of niet. En zeg nou zelf voor het kerstontbijt, mag je best een beetje uitpakken toch?

Ingrediënten
4 eieren
2 eidooiers
2 el witte wijn azijn
2 el water
250 gr koude roomboter in blokjes
Broodjes
Beleg zoals ham of gerookte vis

Zo maak je het
Begin eerst met de Hollandaise saus.

Zet een pan water op het vuur en laat het koken. Zet een vuurvaste kom op de pan en zorg dat de bodem, het water niet raakt.

Klop de eidooiers met het water en de azijn schuimig.

Blijf voortdurend kloppen, na ongeveer 8 minuten zie je dat de saus dikker wordt.

Zet het vuur wat lager en voeg nu een voor een de klontjes boter toe.

Blijf roeren totdat alle boter opgenomen is. Dek de saus af met aluminium folie en zet de saus apart.

Strooi wat zout en een scheutje azijn in het kokende water.

Breek je ei in een klein bakje of zeefje.

Roer rondjes met een lepel door het water totdat er een kolk ontstaat.

Giet je ei in de kolk en pocheer het ei in 3 minuten gaar. Haal het ei met een schuimspaan uit het water.

Rooster je broodje en beleg deze met de ham of gerookte vis.

Leg het ei er voorzichtig op en giet de Hollandaise over het ei.

Bron: Home Made, Yvette van Boven

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

  • Pauline
    24 december 2017 om 22:54

    Dan is het niet genoeg gebonden denk ik. Volgende keer iets langer kloppen.

  • Irma
    24 december 2017 om 09:18

    Het zal aan mij liggen maar mijn saus is veel te dun.

  • Pauline
    1 oktober 2017 om 10:27

    Dat is handig! Thanks voor het delen :)

  • sander
    1 oktober 2017 om 01:07

    mocht je nou een slagroom kidde hebben,(30tientjes bij de kookwinkel) maak je de hollandaise zoals hier boven geschreven maar kan je hem het hele weekend gebruiken. zelfs savonds bij je stukje etrecote. 2 gas patronen voor de juiste dikte echt verrukelijk

  • Nico Kleijn
    10 augustus 2016 om 15:39

    In Amerika at ik het als lunch, Ook prima!

  • brrian
    20 februari 2015 om 13:44

    waarvoor is de wijn?

  • Pauline
    14 januari 2013 om 15:18

    Haha ja, de MHS in Groningen en jij?

  • Christine
    12 januari 2013 om 21:10

    Haha, ik moest zo lachen om het woord hotello! Ik ben ook een hotello! Welke hotelschool heb je gedaan?

  • Pauline
    30 december 2012 om 14:35

    haha nou voor iedere dag is het wel veel werk, maar zo af en toe moet kunnen :)

  • Kim
    29 december 2012 om 20:59

    Ik ga dit maar niet aan mijn vriend laten zien anders wil hij voortaan dit als ontbijt..

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.