fbpx
Menu

Gevulde Appeltjes uit de Oven

Door het leuke persbericht van De Boomgaard had ik een hele lading appeltjes liggen. Lekkere en frisse appeltjes, daar kan ik wel wat mee. Ik maakte gevulde appeltjes uit de oven van. Deze appeltjes zijn lekker als tussendoortje bij de koffie of lekker als dessert. Serveer er een bol ijs bij en je hebt een heerlijk dessert.

Ingrediënten voor 4 personen
4 Dalinco appels
Handjevol pecannoten
Handjevol rozijnen
2 tl kaneel
25 gr roomboter
25 gr bloem
25 gr suiker
25 gr havermout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij een kapje van de appel af.

Hol de appel uit met een meloenboortje. Zorg dat je de randen en de bodem in tact laat. Verwijder het klokhuis.

Voeg de kaneel, de rozijnen en de gehakte pecannoten bij de appel. Voeg eventueel nog een schepje suiker toe en meng het door elkaar.

Vul de appels met het mengsel.

Doe de bloem, suiker, havermout en boter in een kom. Maak er met je vingers een kruimeldeegje van. Dit doe je door de boter in kleine stukjes te wrijven.

Bedek de appels met de crumble en bak ze in ongeveer 25 minuten af.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

  • sophie
    25 december 2016 om 12:31

    kan je ze al van te voren maken, zonder ze meteen af te bakken? ik wil ze namelijk vanmiddag alvast uithollen en vanavond pas afbakken.

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 december 2016 om 23:34

    Yes dat kan.

    Beantwoorden
  • J.
    27 december 2014 om 10:49

    Gisteren gemaakt als nagerecht bij ons zelfgemaakte driegangenmenu. En het was heerlijk. We hadden de pecannoten weggelaten.
    Schil is ook prima eetbaar.
    Voor herhaling vatbaar, want zo moeilijk is het niet.

    Beantwoorden
  • guusje
    1 december 2013 om 15:28

    is die schil dan nog wel lekker?

    Beantwoorden
  • Life is sweet
    24 december 2012 om 13:18

    dit ziet er echt heel lekker uit

    Beantwoorden
  • Life is sweet
    24 december 2012 om 12:56

    dit ziet er echt heel lekker uit :-)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen