fbpx
Menu

Lekker hapje Eetbare lepels

Amuses serveer je vaak op een lepel. Je hapt het kleine gerechtje er af en dan blijf je met die lepel in je hand staan. Dat probleem heb je bij deze eetbare lepels niet, want deze lekkere hapjes kan je helemaal opeten!


Ingrediënten voor 30 st
100 gr bloem
50 gr roomboter
2 el koud water
Snuf zout
1 geklutste eidooier
Lekkere dingen om er op te doen

Materialen
Lepel uitsteker (Dille & Kamille)

Zo maak je het
Snij de koude boter in blokjes en voeg deze bij de bloem.

Voeg een snuf zout toe en 2 el ijskoud water. Kneed er een soepel deeg van.

Verpak het deeg in huishoudfolie in en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Rol het deeg uit en steek de koekjes uit met de uitsteker.

Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

Bestrijk ze met het eigeel. Een deel van de koekjes heb ik bestrooid met Parmezaan en tijm.

Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten af, laat ze vervolgens afkoelen.

Versier ze met wat je lekker vindt. Een paar tips:
– stukje vijg en geitenkaas
– hummus met paprikapoeder
– gesmolten chocola en blauwe kaas
– Parmezaan en tijm (meegebakken)

Maar doe vooral wat je lekker vindt.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

18 reacties

  • Akkelien
    5 februari 2019 om 08:09

    Ziet er zo leuk uit! Heb je ook een idee wat ik er met vis (liefst geen zalm) op zou kunnen doen?

  • Pauline
    21 december 2017 om 23:07

    Dat is eigeel :)

  • Pauline
    21 december 2017 om 22:47

    Zeker! Ook lekker!

  • Marloes
    21 december 2017 om 21:22

    Ik heb nog bladerdeeg in de vriezer. Kan ik dat ook gebruiken?

  • Marlot
    18 december 2017 om 23:12

    Ga ik deze kerst maken. Toevallig nog meer adviezen voor wat er lekker op is? En wat is de gele/oranje achtige gloed die over alle lepels heen is gestreken? Bedankt!

  • Pauline
    20 november 2017 om 13:24

    Jawel, je kunt ze het beste in een koektrommel bewaren.

  • JOse
    16 november 2017 om 13:30

    Wat leuk! Dit ga ik maken voor kerst. Kan ik de lepels een dag van tevoren maken? En hoe kan ik ze het beste bewaren?

  • mizee
    27 december 2014 om 23:06

    zou je deze lepeltjes mogen bakken enkele dagen op voorhand en bewaren in blikken doos tot gebruik ervan...en ook zou je daar bladerdeeg kunnen voor gebruiken..zier er leuk uit en zou dit
    zeker eens willen maken voor de vrienden...

  • nancy
    7 december 2014 om 04:58

    Wat een leuk idee. Ik ga ze maken voor de kinderen op school met de kerst.
    Nog even kijken wat ik er voor kinderen op wil doen. Maar echt een heel leuk idee.

  • Pauline
    17 januari 2014 om 10:52

    Ben ik ook nog nooit tegengekomen idd. Je zou eens kunnen zoeken op koekjes uitstekers.

  • Marjan
    16 januari 2014 om 15:31

    Dag Pauline, ik zoek een grotere vorm lepel om amuses op te maken....wil je me mailen als je een grotere uitsteekvorm hebt gevonden? Ik wil oa lepels maken van brood en bladerdeeg!

    Mvg Marjan

  • Pauline
    9 januari 2013 om 16:01

    Dank je wel :) Ja zo kan je alles in een keer op eten. wel zo fijn haha

  • Mooij
    8 januari 2013 om 22:13

    Super leuk dat die lepels ook eetbaar zijn! Ik heb namelijk een set gewone lepels gekregen maar dit vindt ik eerlijk gezegd toch net een tikkeltje leuker.

    Mooij

  • Kim
    29 december 2012 om 20:56

    Wat ziet dit er leuk uit zeg!!

  • Pauline
    28 december 2012 om 21:20

    Dank jullie wel, ik ga nog op zoek naar een iets grotere uitsteker ;) je zou het natuurlijk ook heel simpel kunnen doen met een beetje salade er op

  • Cuisine Céline
    28 december 2012 om 13:19

    O, dit ga ik proberen!

  • Martine
    28 december 2012 om 11:00

    Ik ga ze ook onthouden. Ziet er superleuk uit.

  • Brenda (Kookt!)
    28 december 2012 om 09:18

    Wat een leuk idee! Deze moet ik ook maken!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.