fbpx
Menu

Snowpops

Het leuke van kerst vind ik naast het lekkere eten, ook het weggeven van cadeautjes. Het liefst geef ik zelf gemaakte cadeautjes. En hierin kan je eindeloos variëren. En je hoeft ze natuurlijk niet cadeau te doen, je kan ze ook lekker zelf opeten 🙂

Ingrediënten voor 18 snowpops
150 gram roomboter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren
1 tl citroenrasp
250 gr witte smeltchocolade
1 el crisco of plantaardig vet
150 gr kokos
Zwarte eetbare parels
Klein stukje oranje marsepein
Klein stukje blauwe marsepein
Klein beetje eetbare lijm (of gesmolten chocola)

Materialen
Cake pop maker
Lange Cake pop stokjes
Spuitzak

Zo maak je het
Begin met het maken van het cakebeslag. Mix de boter met de suiker en de citroenrasp romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn. Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag. Je kan een willekeurig cakebeslag nemen, maar ik heb gekozen voor een basis recept.

Bak de cakeballetjes in de cakepop maker of maak cake balletjes op traditionele wijze.

Smelt de witte chocolade in een hoge kom/mok in de magnetron of au bain marie. Ik smelt chocolade altijd in de magnetron, per 10 seconden. Witte chocolade is moeilijker om te smelten dan donkere chocolade.

Vaak blijft de chocolade dik en hij kan ook snel aanbranden. Na het smelten van de chocolade heb ik een el crisco toegevoegd om de chocolade wat vloeibaarder te maken.

Dip het stokje van de cakepop in de choco en rijg 1 cakeballetje op het stokje. Vervolgens dip je het stokje weer in de choco en druk je het 2e balletje er op. Druk de balletjes tegen elkaar aan en laat dit even hard worden.

Leg een bordje klaar met kokos snippers.


Vervolgens dip je de gehele cakepop in de witte chocolade en laat je dit uitlekken.

Strooi de kokos over de sneeuwman en laat de sneeuwpop drogen in een cake pop standaard of in een hoog glas.

Laat de sneeuwmannen ongeveer een uurtje drogen voordat je ze gaat decoreren.

Ik heb zwarte eetbare parels gebruikt voor de ogen, maar je kan ook zwarte marsepein gebruiken.

Die parels heb ik vastgemaakt met eetbare lijm, dit maak je van een beetje tylose en water.

Van de oranje marsepein maak je kleine worteltjes en die plak je ook vast met de eetbare lijm.

De blauwe marsepein rol je uit en hier snij je linten uit, dit worden de sjaaltjes van de sneeuwmannen!

Dan zijn ze klaar om opgegeten te worden… of te verpakken in een plastic zakje en weg te geven 🙂


Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

  • Mireille
    20 december 2012 om 21:25

    Ze zijn inderdaad te gek zeg! ik wou dat ik hier tijd en geduld voor had!
    wel slim van je om al zo tijdig aan de slag te gaan ermee... doe ik volgend jaar ook :-D

    Beantwoorden
  • Hazel
    16 december 2012 om 23:06

    Ahh.. wat een schattig idee! Ben al dagen bezig met een 10 DIY tips voor kerstcadeaus, maar man wat zijn die kerstvoorbereidingen tijdrovend. Dat je nog tijd hebt om zulke leuke dingen te posten ; )

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 december 2012 om 14:28

    Ah leuk zeg. Nou stiekem ben ik hier al een tijdje mee bezig, ik ben in oktober al begonnen met de kerstrecepten haha :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 december 2012 om 20:19

    Dank jullie wel :)

    Beantwoorden
  • Laura's Bakery
    16 december 2012 om 19:53

    Ze zijn geweldig leuk!

    Beantwoorden
  • Caroline Brouwer
    16 december 2012 om 08:36

    Wat zijn ze ontzettend leuk!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen