snelle couscous

Snelle couscous met granaatappel

Ik vind couscous echt de ontdekking van de eeuw. Ik ben blij dat dit graan nu ook Nederland veroverd heeft. Het is lekker, gezond en snel om te maken. Je kan het eten als hoofdgerecht, maar het is ook lekker als bijgerecht en in de zomer eet ik het vaak als maaltijdsalade. Lekker en veelzijdig dus. Deze snelle couscous maakte ik bij mijn Arabische kerstdiner, een prima combinatie met de kip tajine en het platbrood. En het fijne van dit recept is, is dat het in een mum van tijd klaar is.

Niet als je het op traditionele wijze wilt doen trouwens. Want officieel wordt couscous gestoomd. Maar ik doe het op zijn Hollands. Wellen in bouillon. Heet water kan ook, maar bouillon geeft een lekkere smaak. Supermakkelijk en binnen 10 minuten op tafel. Vandaag maak ik mijn favo combi met veel verse groene kruiden en granaatappel. Lekker fris.

snelle couscous

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr couscous
450 ml kippenbouillon
200 gr doperwten
1 granaatappel
3 st. Lente ui
0,5 rode peper
Sap van een halve citroen
Handje verse peterselie
Handje verse munt
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Doe de couscous in een kom en giet de hete bouillon erop. Leg een deksel op de kom en laat het zo’n 5 minuten staan. De couscous is klaar als het al het vocht opgenomen heeft. Roer het los met een vork.

Hak de groene kruiden en de rode peper (zonder zaadjes) fijn en snijd de lente ui in ringen. Voeg dit bij de couscous.

Blancheer de doperwten kort in kokend water.

Verwijder de pitjes uit de granaatappel en meng deze samen met de doperwten door de couscous.

Breng de couscous op smaak met het sap van een halve citroen en wat peper en zout naar wens. Meng kort.

Je kunt dit zowel warm als koud eten. Dus heb je een restje over, neem het dan de volgende dag mee naar je werk.

snelle couscous

 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

BewarenBewaren

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.