fbpx
Menu

Sigara Boregi

Sigara Boregi, gevulde deeghapjes, ik at ze zo’n 15 jaar geleden voor het eerst op vakantie in Turkije. Ik was jong en nog niet zoveel gewend op culinair gebied. Ik was meteen verknocht aan dit lekkere hapje. Ik hou heel erg van deeghapjes en ik hou ook heel erg van kaas. Lekker bij de borrel of als voorgerecht.

Ingrediënten voor 8 stuks
8 vellen Yufka of Filodeeg
200 gr uitgelekte diepvriesspinazie
1 ei
300 gr verkruimelde fetakaas
Handjevol peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Laat de diepvriesspinazie goed uitlekken en breng deze op smaak met peper en zout en gehakte peterselie.

Voeg een eidooier toe en bewaar het eiwit apart.

Verkruimel de feta door het spinaziemengsel en meng alles goed door elkaar.

Neem een vel filodeeg en leg het in breedte . Verdeel wat spinazie in het midden van het deeg, hou zo’n 2 cm van elke kant vrij.

Bestrijk de korte zijden met eiwit en vouw deze naar binnen.

Bestrijk nu de lange zijden met het eiwit en rol het deeg op als een sigaar.

Verhit een laag zonnebloemolie in een diepe pan/wok en bak de sigara aan weerzijden in ongeveer 6 minuten goudbruin.

Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

  • anne-marie
    31 juli 2013 om 21:54

    ik heb nu al een paar keer iets gemaakt van deze site & alles (echt alles) werd lovend ontvangen! Nu zaterdag verzorg ik de hapjes op mn moeders verjaardag & met jouw recepten durf ik ze zonder rehearsal te maken!
    Dank!!

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 augustus 2013 om 11:05

    Ah dat is lief zeg, dank je wel ;)

    Beantwoorden
  • Anita
    21 november 2012 om 21:59

    Oh thanks voor dit recept!! Ik had het een jaar geleden op en wist niet waar ik het recept kon vinden dus thanksthanks!

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 november 2012 om 22:13

    You're welcome!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen