Sigara Boregi

Sigara Boregi, gevulde deeghapjes, ik at ze zo’n 15 jaar geleden voor het eerst op vakantie in Turkije. Ik was jong en nog niet zoveel gewend op culinair gebied. Ik was meteen verknocht aan dit lekkere hapje. Ik hou heel erg van deeghapjes en ik hou ook heel erg van kaas. Lekker bij de borrel of als voorgerecht.

Ingrediënten voor 8 stuks
8 vellen Yufka of Filodeeg
200 gr uitgelekte diepvriesspinazie
1 ei
300 gr verkruimelde fetakaas
Handjevol peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Laat de diepvriesspinazie goed uitlekken en breng deze op smaak met peper en zout en gehakte peterselie.

Voeg een eidooier toe en bewaar het eiwit apart.

Verkruimel de feta door het spinaziemengsel en meng alles goed door elkaar.

Neem een vel filodeeg en leg het in breedte . Verdeel wat spinazie in het midden van het deeg, hou zo’n 2 cm van elke kant vrij.

Bestrijk de korte zijden met eiwit en vouw deze naar binnen.

Bestrijk nu de lange zijden met het eiwit en rol het deeg op als een sigaar.

Verhit een laag zonnebloemolie in een diepe pan/wok en bak de sigara aan weerzijden in ongeveer 6 minuten goudbruin.

Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Liebster Blog Award
Dalinco: Beste Appel van Nederland
Bewaar
4 Comments
  • anne-marie

    31 juli 2013 at 21:54 Beantwoorden

    ik heb nu al een paar keer iets gemaakt van deze site & alles (echt alles) werd lovend ontvangen! Nu zaterdag verzorg ik de hapjes op mn moeders verjaardag & met jouw recepten durf ik ze zonder rehearsal te maken! \r\nDank!!

  • Anita

    21 november 2012 at 21:59 Beantwoorden

    Oh thanks voor dit recept!! Ik had het een jaar geleden op en wist niet waar ik het recept kon vinden dus thanksthanks!

Plaats een reactie