Paddestoelen risotto

Risotto is voor mij echt comfort food. Ik word er blij van en het liefst eet ik het op de bank met Masterchef Australia op de buis. Hoewel paddestoelen risotto bekend staat als een ingewikkeld recept, eet ik het vaak op een doordeweekse dag. Een lekker eenpans, of in dit geval tweepans, gerecht wat snel klaar is en ook nog eens gezond is. Nu de herfst in volle gang is, eten we natuurlijk risotto met paddestoelen. Lekker herfstig, terwijl de regen zachtjes op onze ramen tikt, kan voor mij de avond niet meer stuk!

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
1,5 liter hete paddestoelenbouillon
1 kleine ui, gepeld en fijngehakt
400 g risottorijst
1,5 dl witte wijn
300 gr wilde paddenstoelen (shiitakes, cantharellen, kastanjechampignons of oesterzwammen)
Handjvol peterselie
Sap van een 1/2 citroen
25 g boter
50 gr geraspte Parmezaan
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Fruit de ui in wat olijfolie en laat deze gedurende 8 minuten zacht worden, maar niet kleuren.

Maak in de tussentijd de paddestoelen schoon en snij deze in reepjes.

Verhit een grillpan en grill de paddestoelen aan weerszijden tot ze zacht zijn. Zodra de paddestoelen zacht zijn, besprenkel je ze met het citroensap en de peterselie.

Voeg de rijst bij de ui en bak deze kort mee totdat hij glazig ziet. Blus de rijst af met de witte wijn.

Voeg een eetlepel bouillon toe en roer het geheel door elkaar. Deze stap herhaal je gedurende 20-25 minuten totdat alle bouillon opgenomen is. Blijf in de tussentijd steeds roeren, terwijl je lepel voor lepel de bouillon toevoegt.

Voeg op het laatst een deel van de geraspte kaas toe en de boter.

Meng het geheel door elkaar en breng de risotto op smaak met peper en zout.

Serveer de risotto met de gegrilde paddestoelen en wat extra geraspte kaas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron Jamie Oliver

My life in Pictures November
DIY Zelf chocoladeletter maken
Bewaar
11 Comments
  • […] risotto met champignons. Ik volg voor deze nooit echt een recept, maar wat ik doe lijkt best op dit recept van Pauline (die overigens vorige week moeder is geworden, hiep hiep hoeramaa!). In het kader van […]

  • Spread the loof

    5 oktober 2017 at 13:31 Beantwoorden

    […] hier en hier recepten die iedere idioot kan maken. […]

  • Wilma

    17 oktober 2016 at 11:20 Beantwoorden

    Vorige week zo goed bevallen dat we hem deze week weer op het menu hebben staan!

  • Astrid

    20 maart 2015 at 20:49 Beantwoorden

    Was erg lekker, maar een beetje zout, hoewel ik er geen zout in had gedaan. Misschien was de paddestoelenbouillon (ik kocht die van AH) aan de zoute kant. De rijst was na 25 min. echt nog te hard. Pas na ca. 40 min. was ze al dente. Volgende keer gebruik ik wat meer water, want ik ga dit zeker nog een keer maken.

  • Carla

    17 februari 2015 at 11:19 Beantwoorden

    Kan deze risotto ook in de oven net zoals de preirisotto?

  • Jocelyne

    15 december 2014 at 20:20 Beantwoorden

    Ontzettend leuke site Pauline, maak veel recepten en de meeste zijn echt super! Vanavond stond deze risotto op het menu alleen dan met tijm ipv peterselie; ook erg lekker!

  • Harry

    22 oktober 2014 at 18:04 Beantwoorden

    Je paddenstoelenrisotto is heerlijk! \r\nDankje,\r\nHarry

  • Foodloveandhappiness

    29 november 2012 at 22:24 Beantwoorden

    Ik sluit me helemaal aan bij je motivatie voor dit recept! Ik ben ook een grote risottofan, kook het heel vaak voor mezelf, omdat het inderdaad zo’n feel good bord vol hete lekkere rijst is. Ik voeg het liefst zelf alle ingredienten toe, maar vind voor de doordeweekse dagen de risottosamenstellingen van Dille en Kamille ook erg lekker. Vanavond (en gister) toevallig gehad, en dan de variant met groenten. Natuurlijk wel altijd afgemaakt met wat Parmezaan en boter.\r\n\r\nEn Masterchef AU: leuk leuk leuk. De andere edities (NL, etc) spreken me niet aan, AU wel! Love George!

    • Pauline

      29 november 2012 at 22:32 Beantwoorden

      Haha I totally agree 😉 En hoezo moeilijk, is helemaal niet moeilijk.

  • Maaike

    29 november 2012 at 13:05 Beantwoorden

    Yum! Ik ben gek op risotto en deze versie lijkt me heerlijk! 🙂

Plaats een reactie