Home Made: Ricotta

Ik blijf het leuk vinden mijn Home Made project, het boek is zo inspirerend en er staan zoveel lekkere dingen in. Deze DIY voor  Home Made ricotta kaas had ik al een tijdje op mijn lijstje staan. En nu heb ik spijt dat ik het niet eerder gemaakt hebt.

Wat een leuk en lekker recept en ook nog eens heel gemakkelijk! In de inleiding schrijft Yvette al dat het maken van kaas niet moeilijk is. Nu heb ik vroeger ooit eens een boerenkaasje gemaakt in Alkmaar en dat was toch best een aardige klus. Maar de kaas van Yvette is heel easy!

Hoe doe je dat?

Je verhit een liter karnemelk en een liter melk in ruime pan. Daar voeg je een paar druppels citroensap aan toe en een el zout. Dit verhit je net zo lang totdat de wrongel zich van de wei gaat scheiden. Dit duurt wel eventjes, dus heb geduld. Niet mijn sterkste punt!

Zodra de wrongel los komt van de wei, roer je dit gedurende 1 minuut door elkaar. In de tussentijd zet je een kom klaar met een zeef erop.

Hier giet je het mengsel in.. en tadaa daar is je ricotta! Heel easy en echt heel erg lekker. Ik heb de ricotta nog een beetje op smaak gebracht met wat extra zout en toen was hij perfect.

Let er wel op dat je een hele fijne zeef gebruikt, of nog beter een kaasdoek, anders gaat een deel van je kaas verloren. Bewaar de kaas vervolgens in de koelkast of nog beter, maak er meteen een leuk gerechtje mee. Ik heb verse pizza gemaakt met zelf gemaakte ricotta, het recept volgt nog op mijn blog.

Weer een ontzettend leuk en inspirerend recept van Yvette. Een lekkere basis waar je zelf je creativiteit op los kan laten! Ik ben wederom enthousiast. Yvette rocks!

Bron: Home Made

Banana Pancakes
Pistache Cake Pops
Bewaar
7 Comments
 • Jacqueline

  3 september 2014 at 14:50 Beantwoorden

  Vanochtend gemaakt en het was echt heel makkelijk!\r\nMorgen ga ik je ricotta cake maken (met frambozen)…\r\n… Nu al zin in!

 • Life is sweet

  24 december 2012 at 13:40 Beantwoorden

  Je hebt toch wel altijd het geduld om dat allemaal te maken, wauw

  • Pauline

   26 december 2012 at 11:54 Beantwoorden

   haha en ik ben van mijzelf niet eens zo geduldig

 • Kelly @ Kell's Kitchen

  4 november 2012 at 13:49 Beantwoorden

  Zo leuk om iets gewoon zelf te maken! Helemaal als je dan ontdekt dat het eigenlijk heel makkelijk is en bovendien ook nog eens ontzettend lekker :-)\r\nIk heb met dit recept van Yvette ook een aantal x homemade kaasjes met verschillende smaakjes gemaakt: erg leuk om te doen!\r\n\r\nMoet 1 liter volle melk en 1 liter karnemelk zijn, als ik me niet vergis.\r\n\r\nFijne zondag!

  • Pauline

   4 november 2012 at 18:52 Beantwoorden

   Jaa Yvette haar boeken zijn echt tof 😉 Ik heb ook nog een ander kaasje gemaakt, die komt binnenkort online. \n\nEn oeps het moet idd. een liter melk en een liter karnemelk zijn 😉 Heb het aangepast.

 • Simone

  4 november 2012 at 13:47 Beantwoorden

  Ben zelf een grote fan van Yvette van Boven. Dit ziet er ook heerlijk uit!

 • Augusta

  4 november 2012 at 12:19 Beantwoorden

  er staat: je verhit een liter melk en een liter melk….. klopt dit wel? Groetjes!

Plaats een reactie