Menu

Raita recept

Bij zelf yoghurt maken denk ik niet meteen aan een zakje poeder dat je moet mengen met water. Toch ben ik na het testen van de Easiyo yoghurtmaker enthousiast geworden.

De yoghurt maker bestaat uit een kunststof buis waarin een afsluitbare pot zit. Hierin doe je de basis voor yoghurt en het enige wat je daar aan toe moet voegen is water. In de buitenste buis giet je heet water en dit laat je een nachtje staan, zodat de yoghurt zijn werk kan doen en de volgende dag heb je 1 ltr verse yoghurt. Deze moet je uiteraard even koelen in de koelkast, want van lauwe yoghurt wordt niemand blij.

De basis bestaat uit melk en een bron van goede melkzuurbacteriën en is verkrijgbaar in diverse smaken. Mijn voorkeur gaat uit naar de naturel greek yoghurt. In de smaken aardbei, mango en kokos zit suiker verwerkt en ik eet mijn yoghurt altijd zonder suiker.

De yoghurt is lekker dik en erg romig van smaak. Hoewel ik een beetje sceptisch was ben ik erg verrast over de smaak. Het smaakt vers, zelfs na een paar dagen in de koelkast. Er zijn geen conserveringsmiddelen aan toegevoegd, dus de yoghurt is puur natuur. Lekker met een schep muesli en fruit en een goede basis voor recepten.

Ik maakte er een raita van. Raita is een kruidige yoghurt wat vaak gegeten wordt bij pittige curry’s. Heerlijk fris.

Ingrediënten voor de raita
4 flinke el Griekse Yoghurt
1 tl komijn
Een halve komkommer geraspt en uitgelekt
Snuf zout
2 el granaatappel pitjes

Bereidingswijze

Voor de raita meng je alle ingrediënten door elkaar. Serveer het met curry en platbrood.

De Easiyo yoghurt maker is te koop bij De Tuinen en kost €19,99 De basis is verkrijgbaar in 8 smaken vanaf €2,99.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

 • Marjolein
  8 mei 2019 om 19:57

  Ik kan de juiste pakjes niet vinden. Wel bij Yoghurt.nl, maar dan is incl verzendkosten de yoghurt Greek style 4,24 per liter. Dat is wel erg veel in vergelijking tot de supermarkt, 1,64 per liter. Ik heb uit Nieuw Zeeland een yoghurt maker meegenomen, maar kan me niet herinneren dat het daar zo duur was. Waar koop jij ze? En je kan ook gewon yoghurt in een pan maken he

 • Hazel
  23 november 2012 om 10:59

  Ik zou denk ik ook een beetje sceptisch staan tegenover een zakje poeder met water. Waarom zou je het zelf maken en niet gewoon een pak (biologische) yoghurt kopen?

 • Pauline
  18 november 2012 om 18:44

  Oh dat mag je rustig zeggen hoor :) Ik was eerlijk gezegd ook sceptisch vooraf, maar de yoghurt is echt lekker.

 • Caroline Brouwer
  18 november 2012 om 14:09

  Ik dacht precies hetzelfde als Es, maar durfde het eerst niet neer te zetten. Echt zo'n ding wat je één keer gebruikt en dat daarna in de weg staat in je kast! ;-))

 • Pauline
  18 november 2012 om 13:41

  Haha ja herkenbaar :)

 • Es
  18 november 2012 om 13:31

  Leuk ding.
  Ik vraag me alleen af of je het vaak gaat gebruiken... Mijn kast staat vol met 'handige dingen' die het daglicht al jaren niet meer hebben gezien...

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.