fbpx
Menu

DIY Zelf chocoladeletter maken

Het is bijna Sinterklaas in Nederland. Als kind keek ik hier weken naar uit. Dit jaar vieren wij het niet, maar ik vind het toch leuk om snoepgoed voor Sinterklaas in huis te halen. Of nog leuker, zelf te maken.  Een chocoladeletter maken is super leuk om te doen. Leef je helemaal uit met het maken van een mooie letter, een heel woord of een gekke vorm. Daarna kan je helemaal los gaan met het pimpen van je letter. Versier hem met witte chocola, gekleurde sprinkles, pepernoten, gouden balletjes. Be creative!

Ingrediënten voor 2 grote letters
330 gr pure chocolade
100 gr roomboter
Versiersels

Materialen
Spuitzak
Kookthermometer
Spuitmondje met kartelrand (1M Wilton)

Zo maak je het
Klop de boter luchtig en romig met een mixer. Ga door met kloppen totdat de boter wit wordt.

Smelt de chocolade in de magnetron.

Breek 3/4 van de chocola in stukken en laat dit smelten in de magnetron. Doe dit steeds per 10 seconden, chocola kan gemakkelijk verbranden. Roer de chocolade tussentijds door.

Als alle chocolade gesmolten is voeg je de resterende 25% toe, hierdoor koelt de chocola wat af en zal hij niet wit uitslaan.

Laat de chocola nu afkoelen tot ongeveer 30 graden. Gebruik hiervoor een thermometer. Heb je deze niet? Wacht dan tot de chocolade lauw warm aanvoelt.

Meng de chocolade en de geklopte boter door elkaar. En doe het in een spuitzak met het spuitmondje er op.

Neem nu een vel bakpapier en leef je helemaal uit met de letters. Je kan het van te voren uittekenen, maar dit heb ik niet gedaan.

Maak zigzaggende korte bewegingen met de spuitzak voor een mooi en sierlijk kartelrandje.

Als je klaar bent kan je de letter gaan pimpen. Ik heb gouden balletjes en pepernoten gebruikt. Maar je kan er natuurlijk op plakken wat je lekker vindt.

Laat de chocolade nu minimaal 2 uur uitharden in een niet te warme ruimte. En zorg dat je er af kunt blijven 🙂

chocoladeletter maken

chocoladeletter maken

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

62 reacties

  • Nicky
    14 december 2017 om 23:19

    Ik ben wel benieuwd waarom er boter door moet.

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 december 2017 om 21:05

    Dan wordt het spuitbaar :)

    Beantwoorden
  • Mjam mjam
    10 juni 2017 om 23:50

    Hoi Pauline Ik vroeg me af of je dit ook zou kunnen maken met bakboter in plaats van roomboter. Ziet er alvast super lekker uit!

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 juni 2017 om 11:37

    Ik zou wel echt roomboter gebruiken, dat is een stuk lekkerder.

    Beantwoorden
  • Mjam mjam
    12 juni 2017 om 21:34

    Ok zal ik doen! Bedankt!

    Beantwoorden
  • Naomi Kwakman
    19 december 2016 om 17:52

    kan het ook met margarine of?

    Beantwoorden
  • annelies lignel
    19 juli 2016 om 15:41

    Dag Pauline,
    Misschien een domme vraag, maar kan dit ook met witte chocolade gemaakt worden?

    Vriendelijke groeten

    Beantwoorden
  • Vera de Sint
    1 december 2015 om 15:37

    Hoi Pauline! Ik wil deze cholcolade letters maken voor mijn surprise, maar we vieren het ergens anders, dus moeten we eerst een half uur rijden, en dan weet ik ook niet zeker of deze surprise als eerste wordt opengemaakt. Is het verstandig om ze in een koelbox te doen of hoeft dat niet en smelten ze niet zo gauw? Dankjewel! xxxVera

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 december 2015 om 17:32

    Dat moet wel lukken hoor. Mits je niet de verwarming in de auto op 25 graden zet :) Alvast veel plezier.

    Beantwoorden
  • kim
    18 november 2015 om 13:40

    kan je inplaats van roomboter ook andere boter gebruiken ,maar niet margarine

    Beantwoorden

Reactie plaatsen