Menu

Banana Pancakes

If I call you darling, will you make me pancakes? Pancakes is voor mij een echte verwennerij. Ik vind het heerlijk om in het weekend wat meer moeite te doen voor het ontbijt en deze lekkere banana pancakes bak ik dan ook regelmatig. Al eerder maakte ik deze blueberry pancakes maar ik vind pancakes met melk toch lekkerder dan pancakes met karnemelk. In principe kan je ze net zo beleggen als Nederlandse pannenkoeken, ik heb nu banaan gebakken en dat is voor mij de ultieme combi.

Ingrediënten voor 10 st
135 gr tarwebloem
2 1/2 tl bakpoeder
240 ml melk
2 eieren
2 el gesmolten boter
Snuf zout
2 bananen
Rietsuiker
Boter om in te bakken

Bereidingswijze
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout door elkaar.

Voeg 1 ei toe en de helft van de melk.
En meng het door elkaar.

Voeg de resterende melk en het ei toe en klop het beslag glad.

Voeg de gesmolten boter toe en roer het nog eens door elkaar.

Neem 2 koekenpannen en verhit in beide wat roomboter.

Snij de banaan in plakjes en leg deze in de pan. Strooi hier ongeveer een el rietsuiker over heen en bak de banaan aan weerszijden goudbruin.

Verdeel in de andere pan ongeveer 3 ijslepels beslag over de bodem van de pan. Bak de pancakes aan weerszijden goydbruin.

Serveer de pancakes met de gebakken banaan en stroop.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

  • Henk
    9 mei 2015 om 17:25

    Is ook heel lekker met zelfgemaakte pindasaus erover.....

  • meg
    16 september 2014 om 12:57

    Mijn beslag is nu heel dun en vloeit dus heel erg uit. Pannenkoek je blijft ook dun. Hij smaakt wel lekker en luchtig, zelfs zonder beleg. Ik heb je recept gevolgd, maar had niet alles op kamertemp. (Melk ijkast- boter net van het vuur).

    Bij Hollandse moet het beslag rusten, maar omdat dat er nu niet bij stond heb ik dat niet gedaan.

    Wat had ik beter kunnen doen?

  • Pauline
    18 maart 2014 om 12:00

    I know https://uitpaulineskeuken.nl/2013/01/gezonde-pannenkoeken-zonder-melk.html

  • Nadia
    17 maart 2014 om 18:47

    Hee! Dit kan ook met veel minder ingrediënten! Prak een grote banaan, mix daar 2 eieren en eventueel wat havermout doorheen en dan kan je ongeveer 6 kleine pannenkoekjes bakken! Ook heel lekker. :) Groetjes

  • Pauline
    4 oktober 2013 om 13:34

    ;) zal het even aanpassen

  • Silvia
    4 oktober 2013 om 11:30

    Ik zie het al, 240 ml. Het stond nl niet op 1 regel achter elkaar vermeld...

  • Silvia
    4 oktober 2013 om 11:29

    Hoeveel melk heb je in het recept gebruikt?

  • Pauline
    7 november 2012 om 19:04

    En dat ondanks de banaan ;)

  • Joke
    7 november 2012 om 12:51

    Ziet er verrukkelijk uit Pauline!!!
    Groetjes, Joke

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST