Banana Pancakes

If I call you darling, will you make me pancakes? Pancakes is voor mij een echte verwennerij. Ik vind het heerlijk om in het weekend wat meer moeite te doen voor het ontbijt en deze lekkere banana pancakes bak ik dan ook regelmatig. Al eerder maakte ik deze blueberry pancakes maar ik vind pancakes met melk toch lekkerder dan pancakes met karnemelk. In principe kan je ze net zo beleggen als Nederlandse pannenkoeken, ik heb nu banaan gebakken en dat is voor mij de ultieme combi.

Ingrediënten voor 10 st
135 gr tarwebloem
2 1/2 tl bakpoeder
240 ml melk
2 eieren
2 el gesmolten boter
Snuf zout
2 bananen
Rietsuiker
Boter om in te bakken

Bereidingswijze
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout door elkaar.

Voeg 1 ei toe en de helft van de melk.
En meng het door elkaar.

Voeg de resterende melk en het ei toe en klop het beslag glad.

Voeg de gesmolten boter toe en roer het nog eens door elkaar.

Neem 2 koekenpannen en verhit in beide wat roomboter.

Snij de banaan in plakjes en leg deze in de pan. Strooi hier ongeveer een el rietsuiker over heen en bak de banaan aan weerszijden goudbruin.

Verdeel in de andere pan ongeveer 3 ijslepels beslag over de bodem van de pan. Bak de pancakes aan weerszijden goydbruin.

Serveer de pancakes met de gebakken banaan en stroop.

Calzone
Home Made: Ricotta
Bewaar
9 Comments
 • Henk

  9 mei 2015 at 17:25 Beantwoorden

  Is ook heel lekker met zelfgemaakte pindasaus erover…..

 • meg

  16 september 2014 at 12:57 Beantwoorden

  Mijn beslag is nu heel dun en vloeit dus heel erg uit. Pannenkoek je blijft ook dun. Hij smaakt wel lekker en luchtig, zelfs zonder beleg. Ik heb je recept gevolgd, maar had niet alles op kamertemp. (Melk ijkast- boter net van het vuur).\r\n\r\nBij Hollandse moet het beslag rusten, maar omdat dat er nu niet bij stond heb ik dat niet gedaan.\r\n\r\nWat had ik beter kunnen doen?

 • Nadia

  17 maart 2014 at 18:47 Beantwoorden

  Hee! Dit kan ook met veel minder ingrediënten! Prak een grote banaan, mix daar 2 eieren en eventueel wat havermout doorheen en dan kan je ongeveer 6 kleine pannenkoekjes bakken! Ook heel lekker. 🙂 Groetjes

 • Silvia

  4 oktober 2013 at 11:29 Beantwoorden

  Hoeveel melk heb je in het recept gebruikt?

  • Silvia

   4 oktober 2013 at 11:30 Beantwoorden

   Ik zie het al, 240 ml. Het stond nl niet op 1 regel achter elkaar vermeld…

 • Joke

  7 november 2012 at 12:51 Beantwoorden

  Ziet er verrukkelijk uit Pauline!!!\r\nGroetjes, Joke

Plaats een reactie