Menu
food1-710x380.jpg

Foodie in Californië USA

Zoals jullie misschien wel vernomen hebben, was ik samen met mijn vriend op vakantie naar The United States. We hebben een rondreis gemaakt door Californië en een stukje Nevada. Het was echt een super gave reis met heel veel uitersten. Qua temperatuur, natuur, mindset en way of life, echt heel bijzonder om zoveel verschillen te zien in 1 staat.

We zijn begonnen in San Francisco en toen zijn we langs de kust naar het zuiden gereden. We zijn gestopt in Carmel en hebben daar overnacht om vervolgens verder te reizen naar Los Angeles en haar stranden. Toen zijn we naar San Diego gegaan en vandaar uit zijn naar Las Vegas gereden. De Grand Canyon stond ook nog op de planning maar die hebben we moeten skippen wegens tijdgebrek. Het laatste deel van onze reis bestond uit de natuurparken Death Valley en Yosemite, adembenemend mooi.

En toen was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan. Ik heb een collage gemaakt van onze roadtrip door Californië.

Dit was onze route, in totaal hebben we ongeveer 3000 miles gereden, wat neer komt op bijna 4900 km.

San Francisco was onze eerste bestemming. Wat een ontzettend gave stad. De sfeer is heel erg relaxed. Hier hebben we uiteraard Chinatown, Pier 39 en het Bay Aquarium bezocht. Waanzinnig leuk.
Via de 17 mile drive en de Hway 1 reden we door naar het zuiden. Prachtige natuur onderweg, met veel zeeleeuwen, rotsen en de pacific op de achtergrond.
Los Angeles zelf vonden wij niet zo bijzonder. De walk of fame stelt niet zoveel voor. De buurt is zelfs een beetje verpauperd. De beaches rondom LA zijn wel super gaaf. Santa Monica was onze favo plek en Huntington Beach ook. Dat laatste is echt een surfstadje.
Vegas moet je echt meemaken. Het is een groot circus. Ons hotel was het Stratosphere en in ons hotel zat een shopping mall, een Mc. Donalds, een Starbucks, 6 restaurants, 3 kermisatrracties, een zwembad, 2 casino’s en je kon er skydiven. Heel bijzonder om een keer te beleven.
Een groter contrast bestaat er bijna niet, vanuit Las Vegas door naar Death Valley. Het laagste en warmste punt in de valley heet Badwater, gek genoeg ligt er hier wel water. Het was hier zo’n 45 graden.
Yosemite is adembenemend mooi. Prachtige natuur en ontzettend groot. Helaas hadden we niet genoeg tijd om alle hoogtepunten te bezoeken, maar een rit erdoor heen via de Tioaga Pass was al een prachtige ervaring.
Amerika heeft zijn imago wel waar gemaakt. De porties zijn echt abnormaal groot en alles is voorzien van heel veel suiker en vet. Toch zijn er ook wel gezonde opties, maar dan moet je heel goed zoeken. Zelf ben ik helemaal gek op Pretzels, die ga ik dus nog een keer maken. En pancakes natuurlijk 🙂

 

En dit heb ik allemaal gekocht. Ik heb echt zoveel leuke en lekkere dingen gezien. Er komt nog een aparte shoplog online 🙂

 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan