Menu

Macaron workshop bij Poptasi

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, ik ben geen held in het maken van macarons. Ik denk dat ik het nu 4 keer heb geprobeerd en elke keer, zelfs die ene keer dat ik een pakje gebruikte, belandde het eindresultaat in de prullenbak. Te vloeibaar, waardoor het 1 plak werd, te hard of te plakkerig. Elke keer ging er wel iets mis en ik vond dat daar nodig verandering in moest komen.

Foto door Junglefrog | Simone van den Berg

 

Daarom keek ik ook al maanden uit naar de macaron workshop bij Poptasi. Niet alleen omdat ik dit klusje eindelijk onder de knie wilde krijgen, maar ook omdat het een gezellige “Meet the Blogger” avond beloofde te worden. Naast ik zelf waren Hééérlijk, Laura’s Bakery, Junglefrog Cooking, Kookgek Wilma, Kell’s Kitchen, Uit de keuken van Levine en fotografe Josette Alkema van de partij.  Je begrijpt dat dit een gekakel van jewelste was, om over de hoeveelheid fototoestellen maar niet te spreken.

Foto door Junglefrog | Simone van den Berg

Het was een leuke en gezellig avond waarin Patrick en Sascha van Poptasi ons de kneepjes van het vak leerden. Ik weet nu waar ik op moet letten, dat het afwegen heel precies komt en dat ik vooral niet te lang moet roeren. We maakten met ons allen een hele bakplaat mini macarons in de kleur roze, natuurlijk uitgekozen door Femke.

Daarnaast vulden we de door Poptasi gebakken macarons met een door ons zelf op smaak gebrachte botercrème. Ik koos voor kokos, maar gelukkig was er sprake van ruilhandel en zo kon ik meerdere smaakjes proeven. Dat proeven heb ik inmiddels gedaan, ze zijn allemaal op. Teken dat ze lekker waren! Ik ga snel zelf aan de slag en ik hoop dat het mij dan helemaal zelf lukt.. ach en anders heb ik altijd nog 7 hulplijnen die ik kan inschakelen.

Wil je ook een  macaron workshop volgen bij Poptasi, wees er dan snel bij. De workshop is immens populair en zit al heel snel vol.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

 • Pauline
  25 januari 2018 om 09:48

  Dan kan je het beste even contact opnemen met Poptasi in Amsterdam.

 • Saida
  23 januari 2018 om 19:10

  Ik zou ook heel graag het willen leren door de workshop bij te wonen. Wat zijn de kosten en waar? En wanneer ik er eventueel plek? Graag zie ik reactie tegemoet. Groetjes Saida

 • Pauline
  16 oktober 2012 om 16:44

  Te snel haha Was inderdaad leuk!

 • Kelly @ Kell's Kitchen
  16 oktober 2012 om 10:19

  En, hoe snel waren ze op? ;-) Het was leuk je te ontmoeten!

 • Pauline
  15 oktober 2012 om 18:21

  Het was een geweldige avond en inderdaad reuze gezellig ;)

 • Joke
  15 oktober 2012 om 14:33

  Leuk, net Laura haar blog gelezen over macarons en ik ga bij jou gewoon weer verder. Was een zeer geslaagde workshop zo te lezen en vooral ook erg gezellig ;-).

  groetjes, Joke

 • Laura's Bakery
  15 oktober 2012 om 08:23

  Leuk stukje Pauline! Ik heb het ook vanochtend online gezet :) Het was ontzettend gezellig en ja, we hebben zat hulplijnen voor wanneer het toch niet lukt.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.