
Macaron workshop bij Poptasi
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, ik ben geen held in het maken van macarons. Ik denk dat ik het nu 4 keer heb geprobeerd en elke keer, zelfs die ene keer dat ik een pakje gebruikte, belandde het eindresultaat in de prullenbak. Te vloeibaar, waardoor het 1 plak werd, te hard of te plakkerig. Elke keer ging er wel iets mis en ik vond dat daar nodig verandering in moest komen.
Daarom keek ik ook al maanden uit naar de macaron workshop bij Poptasi. Niet alleen omdat ik dit klusje eindelijk onder de knie wilde krijgen, maar ook omdat het een gezellige “Meet the Blogger” avond beloofde te worden. Naast ik zelf waren Hééérlijk, Laura’s Bakery, Junglefrog Cooking, Kookgek Wilma, Kell’s Kitchen, Uit de keuken van Levine en fotografe Josette Alkema van de partij. Je begrijpt dat dit een gekakel van jewelste was, om over de hoeveelheid fototoestellen maar niet te spreken.
Het was een leuke en gezellig avond waarin Patrick en Sascha van Poptasi ons de kneepjes van het vak leerden. Ik weet nu waar ik op moet letten, dat het afwegen heel precies komt en dat ik vooral niet te lang moet roeren. We maakten met ons allen een hele bakplaat mini macarons in de kleur roze, natuurlijk uitgekozen door Femke.
Daarnaast vulden we de door Poptasi gebakken macarons met een door ons zelf op smaak gebrachte botercrème. Ik koos voor kokos, maar gelukkig was er sprake van ruilhandel en zo kon ik meerdere smaakjes proeven. Dat proeven heb ik inmiddels gedaan, ze zijn allemaal op. Teken dat ze lekker waren! Ik ga snel zelf aan de slag en ik hoop dat het mij dan helemaal zelf lukt.. ach en anders heb ik altijd nog 7 hulplijnen die ik kan inschakelen.
Wil je ook een macaron workshop volgen bij Poptasi, wees er dan snel bij. De workshop is immens populair en zit al heel snel vol.
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan