Macaron workshop bij Poptasi

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, ik ben geen held in het maken van macarons. Ik denk dat ik het nu 4 keer heb geprobeerd en elke keer, zelfs die ene keer dat ik een pakje gebruikte, belandde het eindresultaat in de prullenbak. Te vloeibaar, waardoor het 1 plak werd, te hard of te plakkerig. Elke keer ging er wel iets mis en ik vond dat daar nodig verandering in moest komen.

Foto door Junglefrog | Simone van den Berg

 

Daarom keek ik ook al maanden uit naar de macaron workshop bij Poptasi. Niet alleen omdat ik dit klusje eindelijk onder de knie wilde krijgen, maar ook omdat het een gezellige “Meet the Blogger” avond beloofde te worden. Naast ik zelf waren Hééérlijk, Laura’s Bakery, Junglefrog Cooking, Kookgek Wilma, Kell’s Kitchen, Uit de keuken van Levine en fotografe Josette Alkema van de partij.  Je begrijpt dat dit een gekakel van jewelste was, om over de hoeveelheid fototoestellen maar niet te spreken.

Foto door Junglefrog | Simone van den Berg

Het was een leuke en gezellig avond waarin Patrick en Sascha van Poptasi ons de kneepjes van het vak leerden. Ik weet nu waar ik op moet letten, dat het afwegen heel precies komt en dat ik vooral niet te lang moet roeren. We maakten met ons allen een hele bakplaat mini macarons in de kleur roze, natuurlijk uitgekozen door Femke.

Daarnaast vulden we de door Poptasi gebakken macarons met een door ons zelf op smaak gebrachte botercrème. Ik koos voor kokos, maar gelukkig was er sprake van ruilhandel en zo kon ik meerdere smaakjes proeven. Dat proeven heb ik inmiddels gedaan, ze zijn allemaal op. Teken dat ze lekker waren! Ik ga snel zelf aan de slag en ik hoop dat het mij dan helemaal zelf lukt.. ach en anders heb ik altijd nog 7 hulplijnen die ik kan inschakelen.

Wil je ook een  macaron workshop volgen bij Poptasi, wees er dan snel bij. De workshop is immens populair en zit al heel snel vol.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in