fbpx
Menu

Gegrilde Zalm in Soja marinade

Dit is echt zo lekker! Door de soja en de gember krijgt je zalm een mooie gecaramelliseerde korst. Lekker donkere smaken met een zoete ondertoon. Het belangrijkste is dat je grill pan goed heet is. Door de hitte van de pan, plakt de vis niet vast aan de pan en krijg je gegrilde zalm in soja het beste resultaat.

Ingrediënten
Een mooie moot zalm, ongeveer 150 gr p.p.
6 el olijfolie
4 el soja
1 el vissaus
2 tenen knoflook
1 el gember siroop
Peper en zout

Bereidingswijze
Voor de marinade doe je alle ingrediënten in een kom. Hak de knoflook in grove stukken en voeg dit bij de marinade. Meng het geheel door elkaar.

Leg de zalm minimaal 1 uur in de marinade, het liefst veel langer natuurlijk.

Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de zalm nog even met wat extra olie en leg de vis in de gloeiend hete pan.

Bak de zalm ongeveer 3 minuten aan weerszijden. Dit is even afhankelijk van de dikte van je vis.

De zalm moet in ieder geval nog roze van binnen zijn.

Serveer de zalm met rijst en gewokte groente.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

  • Liese
    10 mei 2018 om 18:40

    Heerlijk! al 2 keer gemaakt inmiddels :-)

    Beantwoorden
  • Benjamin
    17 mei 2015 om 17:23

    Hoi,

    Ik vroeg me af. Of je Japanse zoute soja moet gebruiken. Of zoete Indonesische soja? Groetjes!

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 mei 2015 om 11:37

    Hiervoor gebruik ik altijd de zoute variant.

    Beantwoorden
  • Marion Verhoeven
    26 februari 2015 om 14:56

    ik ga straks de zalm maken ben benieuwd,de marinade ruikt lekker

    Beantwoorden
  • Lotte
    21 januari 2015 om 15:02

    Ik heb een soortgelijk recept alleen komt de vis bij mij uit de oven. Leg het zalmmootje in aluminiumfolie doe er een eetlepel sojasaus en een eetlepel gember overheen. Een knoflookteentje erbij, dille erover en pijnboompitten erbij. Een stukje citroen of citroensap en een schepje suiker er overheen. Zelf zet ik de oven op grillstand en is de vis met 10 a 15 minuten gaar (sappiggaar zeg maar). Heerlijk voor bij de pasta!!

    Beantwoorden
  • Eveline
    5 januari 2015 om 19:25

    Ziet er lekker uit!
    Wat is gembersiroop juist en bestaat er ook een alternatief?

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 januari 2015 om 18:30

    Je kunt het ook vervangen voor honing of een scheutje agavesiroop.

    Beantwoorden
  • Johanna
    19 oktober 2014 om 16:16

    Oooooh ik ben zoooooo fan van je recept uit het boek!
    heb er dus ook maar eens een blogje aan besteed:
    http://kokenmeteenuitdaging.blogspot.nl/2014/10/zalm-in-sojamarinade.html

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 oktober 2014 om 22:37

    Ah wat lief, dankjewel!

    Beantwoorden
  • Nicolien
    14 oktober 2014 om 13:46

    Mmmm... heerlijk!

    Beantwoorden
  • Kirsten
    22 juni 2014 om 20:22

    Vandaag voor het eerst op je blog terecht gekomen en deze zalm gemaakt. Heerlijk was het!
    Voor herhaling vatbaar en ben de site al aan het doorspitten voor andere gerechten. Lekker allemaal!

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 juni 2014 om 11:24

    Jeej welkom hier :)

    Beantwoorden
  • Lisa
    27 maart 2014 om 15:56

    Lijkt heel erg op de zalm die je in Het Gouden huis in Almere kan bestellen! Mijn vriend en ik vinden die erg lekker dus dit recept ga ik zeker proberen!

    Thanks!!

    Beantwoorden
  • Juliën
    21 januari 2014 om 17:44

    Hoi Pauline,
    Zou je de zalm ook 24 uur kunnen marineren of is dat niet lekker?
    Ik wil het graag een dag van tevoren in de marinade zetten en dan in de koelkast bewaren omdat ik niet savonds nog een uur wil wachten haha.
    Groetjes Juliën

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 januari 2014 om 21:21

    Ja dat kan heel goed, de smaken zullen er lekker intrekken.

    Beantwoorden
  • Foodloveandhappiness
    25 oktober 2012 om 22:20

    Ik houd van zalm en al helemaal van de Japanse keuken, dus: perfect! Ik krijg er veel te veel trek van, niet goed zo laat op de avond;)

    Beantwoorden
  • Joke
    18 oktober 2012 om 16:58

    Ziet er goed uit Pauline, ga het zeker een keer maken!!
    Dank je wel voor het recept :)

    groetjes, Joke

    Beantwoorden
  • leonie krikke
    18 oktober 2012 om 12:13

    Lijkt mij erg lekker! Bedankt voor het recept. :-)

    Beantwoorden
  • Selma
    18 oktober 2012 om 09:23

    Zou je de zalm ook in een gewone koekenpan kunnen bakken? Ik heb helaas geen grillpan :-( .

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 oktober 2012 om 10:31

    Tuurlijk kan dat, alleen krijg je dan niet dat mooie gril randje. Dan is het een gebakken zalm en hij zal er vast niet minder lekker door smaken ;)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen