zalm marinade

Gegrilde zalm in soja marinade

Gegrilde zalm in soja marinade. Dit is echt zo lekker! Door de soja en de gember krijgt je zalm een heerlijke smaak. Een simpel basisrecept dat je moet kennen. Deze soja marinade is eenvoudig te maken en alle ingrediënten koop je gewoon bij de supermarkt. Tip van ons: Zorg dat je grill pan goed heet is. Door de hitte van de pan, plakt de vis niet vast aan de pan en krijg je gegrilde zalm in soja het beste resultaat. Maak het eventueel af met wat rode peper en lente-ui en serveer er rijst bij. Ben jij dol op zalm? Bekijk hier meer lekkere zalm recepten.

zalm marinade
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten

  • 150 gr zalm (per persoon)
  • 6 el olijfolie
  • 4 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el gembersiroop
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Voor de marinade doe je alle ingrediënten in een kom. Hak de knoflook in grove stukken en voeg dit bij de marinade. Meng het geheel door elkaar.

  2. Leg de zalm minimaal 1 uur in de marinade, het liefst veel langer natuurlijk.

  3. Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de zalm nog even met wat extra olie en leg de vis in de gloeiend hete pan.

  4. Bak de zalm ongeveer 3 minuten aan weerszijden. Dit is even afhankelijk van de dikte van je vis. De zalm moet in ieder geval nog roze van binnen zijn.

  5. Serveer de zalm met rijst en gewokte groente.

zalm teriyaki
zalm teriyaki

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (23 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Zalm Aziatische recepten Gezonde recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Kerst Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in