Review Food & the city

Met de vakantie herinneringen nog in het achterhoofd las ik het boek Food & the City van foodshopper Christine van Imschoot. Ik herken mij helemaal in het verhaal van Christine. Als ik in een andere stad ben, in binnen- of buitenland, ga ik ook altijd op zoek naar leuke deli’s, kookwinkels en lokale markten.

In Food and the City deelt C. de leukste tips van 8 steden over de hele wereld. New York, Gent, Parijs en Amsterdam komen onder andere aan bod. In het boek komen de lekkerste foodshops van deze steden voorbij. Ik heb zelf wel een neusje voor het ontdekken van culi winkeltjes, maar toch kende ik ze lang niet allemaal. Zelfs in het hoofdstuk Amsterdam, waar ik regelmatig kom, doe ik nog nieuwe ontdekkingen op.

Maar het is ook een feest der herkenning. Ik was net als C. ook helemaal lyrisch over de Whole foods en dat je de lekkerste olie bij Meeuwig haalt op de Haarlemmerstraat is voor mij ook niet onbekend. En er staan ongetwijfeld winkels bij die ik wel bezocht heb, waarvan ik de naam alleen niet onthouden heb.

Naast deze super leuke tips geeft ze ook een aantal lekkere recepten prijs. Recepten die bij de stad en het land passen. Leuke, niet al te ingewikkelde recepten zoals een wortelcrème met heilbot, New Yorkse Visburgers en gehaktballetjes uit Gent. De recepten en ook de rest van het boek zijn voorzien van prachtige foto’s.

Food and the city is een leuke aanvulling op je repertoire aan reisgidsen. De foto’s en tips maken mij in ieder geval erg enthousiast en ik wil nu zeker nog een keer terug naar Rome om de testaccio markt te bezoeken, naar het Parijse Lenôtre en naar de Trader Joe’s in Amerika.

Titel: Food and the City
Auteur: Christine van Imschoot
Uitgeverij: Terra Lannoo
Prijs: € 24,99

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in