Menu

Review Food & the city

Met de vakantie herinneringen nog in het achterhoofd las ik het boek Food & the City van foodshopper Christine van Imschoot. Ik herken mij helemaal in het verhaal van Christine. Als ik in een andere stad ben, in binnen- of buitenland, ga ik ook altijd op zoek naar leuke deli’s, kookwinkels en lokale markten.

In Food and the City deelt C. de leukste tips van 8 steden over de hele wereld. New York, Gent, Parijs en Amsterdam komen onder andere aan bod. In het boek komen de lekkerste foodshops van deze steden voorbij. Ik heb zelf wel een neusje voor het ontdekken van culi winkeltjes, maar toch kende ik ze lang niet allemaal. Zelfs in het hoofdstuk Amsterdam, waar ik regelmatig kom, doe ik nog nieuwe ontdekkingen op.

Maar het is ook een feest der herkenning. Ik was net als C. ook helemaal lyrisch over de Whole foods en dat je de lekkerste olie bij Meeuwig haalt op de Haarlemmerstraat is voor mij ook niet onbekend. En er staan ongetwijfeld winkels bij die ik wel bezocht heb, waarvan ik de naam alleen niet onthouden heb.

Naast deze super leuke tips geeft ze ook een aantal lekkere recepten prijs. Recepten die bij de stad en het land passen. Leuke, niet al te ingewikkelde recepten zoals een wortelcrème met heilbot, New Yorkse Visburgers en gehaktballetjes uit Gent. De recepten en ook de rest van het boek zijn voorzien van prachtige foto’s.

Food and the city is een leuke aanvulling op je repertoire aan reisgidsen. De foto’s en tips maken mij in ieder geval erg enthousiast en ik wil nu zeker nog een keer terug naar Rome om de testaccio markt te bezoeken, naar het Parijse Lenôtre en naar de Trader Joe’s in Amerika.

Titel: Food and the City
Auteur: Christine van Imschoot
Uitgeverij: Terra Lannoo
Prijs: € 24,99

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

  • Pauline
    1 november 2012 om 16:31

    Gent is leuk. Bezoek de Vrijdagmarkt, Tierenteyn en bakkerij Himschoot. Veel plezier :)

  • Lydia Broos
    31 oktober 2012 om 14:29

    Oh super leuk!
    Ik ga al snel naar Gent, waar moet ik volgens het boek zijn?

  • Pauline
    29 oktober 2012 om 16:31

    Ja cool he, de nieuwe reisgids op kookgebied :)

  • Foodloveandhappiness
    29 oktober 2012 om 07:33

    Wat een leuk boek zeg! Zou ook echt iets voor mij zijn, leuke tip =)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.