Menu

Couscous Salade Niçoise

Iedereen kent de klassieke salade Niçoise wel. Een salade met tonijn, sperziebonen en ei. Ik heb deze couscous salade in een modern jasje gestoken. Ik heb couscous als basis gebruikt. Zo eet je deze niçoise salade als maaltijdsalade en heb je binnen een handomdraai een heerlijke en gezonde maaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr couscous
250 gr sperziebonen
2 blikjes tonijn
100 gr fetakaas
200 gr kerstomaatjes
Handjevol olijven
1 rode ui
Sap van een 1/2 citroen
Handjevol bieslook + peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Bereidingswijze
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat ze vervolgens afkoelen.

Doe de couscous in een schaal en giet hier kokend water op. De laag water op de couscous moet ongeveer een cm dik zijn.

Dek de schaal af met een bord en laat dit staan. Na ongeveer 8 minuten
is al het water opgenomen en roer je de couscous los met een vork.

Snij de feta in blokjes, de tomaten in partjes en de rode ui in halve ringen.

Hak de kruiden fijn en voeg deze bij de couscous. Voeg het sap van een halve citroen toe en wat olijfolie.

Breng de couscous op smaak met peper en zout en meng het geheel goed door elkaar.

Verdeel de tonijn over de couscous.

Verdeel de ui, de tomaat, de feta, de bonen, de olijven over de couscous.

Garneer het geheel met een beetje olijfolie en groene kruiden.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

  • Helga Mooijen
    11 september 2016 om 18:43

    Heerlijk recept, zo smaken sperziebonen super lekker.

  • Pauline
    25 juli 2014 om 14:48

    Ah wat leuk, you make my day!

  • Miranda
    24 juli 2014 om 12:43

    Ik had het vandaag mee naar mijn werk genomen voor lunch en al mijn collega´s waren jaloers, echt superlekker. Ik ben zo blij dat ik je blog heb gevonden ik maak nu dagelijks wel iets klaar van jou recepten.

  • bette
    14 mei 2014 om 17:53

    Ziet er heerlijk uit, kan je de couscous ook vervangen door quinoa?

  • Pauline
    17 januari 2014 om 10:53

    Voor 4 personen

  • Britt
    16 januari 2014 om 15:08

    Jummie! Voor hoeveel personen is dit recept?

  • Foodloveandhappiness
    25 oktober 2012 om 22:18

    Hmmm ziet er lekker fris uit!

  • Pauline
    23 oktober 2012 om 16:56

    Dank je ;) Makreel is vast ook heel lekker in dit gerecht of forel. Yum!

  • Sabine
    23 oktober 2012 om 13:29

    Oooh ziet er heerlijk uit! Leuke variatie overigens ook op de salade nicoise. Ik ben zelf geen fan van tonijn dus zal zelf waarschijnlijk voor gerookte makreel gaan of iets dergelijks, maar je hebt me wel op een idee gebracht!

    Mooie foto ook trouwens :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.