Menu

Push Cakes met Frambozen crème

Vriendin W. was jarig en wilde graag een high tea geven! W. houdt van roze en uitbundig, als het maar vrolijk is, want dat is ze zelf ook 🙂 Op de High Tea moesten in ieder geval Push Cakes komen.  Ken je die druk ijsjes nog van vroeger, van dat heerlijke zachte ijs in een cartonnetje? Dit is hetzelfde idee maar dan met cake en heerlijke zoete crème.

Hoe maak je dit?
Bak eerste je favoriete cake recept. Bijvoorbeeld deze, of deze.

Vervolgens maak je een Meringue botercrème zoals hier beschreven staat. Ik heb de botercrème op smaak gebracht met frambozen coulis. Ik heb 200 gr (diepvries) frambozen gepureerd met een staafmixer en deze vervolgens door een zeef gehaald om de pitjes te verwijderen. De coulis mix je vervolgens rustig door de botercrème.

De Push Cake Houders koop je o.a. bij Jouw Taart Shop en verder heb je nog een spuitzak nodig met een spuitmondje met kartelrand. (Wilton 2D/1M)

Snij de cake in plakken van maximaal 1 cm dik. Neem een push cake houder en druk rondjes uit de cake. Per persoon heb je 2 rondjes nodig.

Doe de botercrème in een spuitzak en spuit een laagje crème op de bodem van de Push Cake houder, leg daarop een plakje cake. Vervolgens spuit je daar weer een laagje crème op en dit sluit je weer af met een plakje cake. Tot sluit spuit je nog een mooie rozet crème op de cake en versier je het geheel met sprinkles, hagelslagjes, gekleurde balletjes.

Je kan Push Cake houders kopen maar je kan ook een schoenendoos mooi verpakken met Cadeaupapier en hier gaten in maken. Zet de Push Cakes in de houder en sluit ze af met het dopje.

Feestelijk toch?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

 • anja
  26 april 2015 om 16:20

  wat een leuk recept!! zou je ook een voorraadje kunnen invriezen?

 • puck
  7 juli 2014 om 20:17

  Lekker

 • Pauline
  23 september 2012 om 03:39

  Dank dank :) en ze smaakten inderdaad heerlijk!

 • Joke
  22 september 2012 om 19:22

  Wat zien die "Push Cakes" er heerlijk uit zeg !!

  groetjes, Joke

 • Judith
  22 september 2012 om 17:23

  Wow, een makkelijk recept en het ziet er superleuk uit! En ze zullen ook wel goed smaken...

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.