Kabeljauw met een korstje

Vis, ik hou er van! Lekker, licht en snel klaar! Ik hou ook van vis met een knapperig korstje, een lekkerbekje van de visboer, of kibbeling. Maar nog lekkerder vind ik het als je dit korstje zelf maakt. Ik had nog wat groene pesto over en dat heb ik gebruikt voor dit simpele recept van kabeljauw met een korstje. Een erg lekkere combi samen met deze lemonpasta er bij! Ik kreeg er in ieder geval het ultieme zomergevoel van.

Ingrediënten voor 4 personen
4 kabeljauw filets
4 grote el groene pesto (recept)
2 broodjes (die best van gisteren mogen zijn)
Sap van een citroen
Olijfolie
Peper en Zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en sprinkel wat citroensap over de vis.

Verdeel een flink el pesto over de filets.

Verkruimel de broodjes en leg dit op de pesto. Als de broodjes niet goed kruimelen kan je ze even kort roosteren, maar dit hoeft niet.

Verdeel wat olie in een ovenschaal en leg de moten vis hier in.

Sprenkel nog wat olijfolie over de broodkruimels en strooi er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over.

Bak de kabeljauw in ongeveer 30 minuten af op 180 graden.

Snelle Waldorf Salade
Gegrilde vijgen met Parmaham en Geitenkaas
Bewaar
7 Comments
 • Martje

  14 juli 2015 at 17:36 Beantwoorden

  Hai vakantiegangster! Dit heerlijke kabeljauw staat hier vanavond op het menu, maar ik krijg foutmeldingen als ik de recepten van de pesto en de pasta probeer te openen. Kan het zijn dat de linkjes het niet meer doen?

 • Lencois

  16 september 2012 at 15:30 Beantwoorden

  Wij eten ook te weinig vis. Omdat het nooit lukt bij me (te rauw, te gaar, bakt aan etc.) dus als ik vis eet wil ik het liefst recepten uit de oven proberen. Dit recept wil ik dan ook zeker gaan proberen.\r\nVraagje gebruik je hetelucht of gewoon de oven?

  • Pauline

   17 september 2012 at 04:32 Beantwoorden

   Je kan het vaak wel zien of de vis gaar is, hij moet glazig zijn en toch wit! Ik gebruik een hete lucht oven 😉

   • Lencois

    17 september 2012 at 21:00 Beantwoorden

    Bedankt voor info & ga het binnenkort maken.

 • Laura's Bakery

  12 september 2012 at 09:21 Beantwoorden

  Ondanks dat ik niet van vis houdt, vind ik het er wel heel erg lekker uit zien. Ook een hele mooie foto!

  • Pauline

   13 september 2012 at 07:07 Beantwoorden

   Thanks ladies. Ja hier bij zee is voldoende vis, sterker nog ik heb deze zelf gevangen 😉

 • Simone

  12 september 2012 at 08:23 Beantwoorden

  O lekker Pauline. Ben ook gek op vis maar eet het eigenlijk te weinig…. Het probleem is een goede visboer hier in de buurt met verse vis… Zit je in Haarlem toch dichter bij de zee. Haha..

Plaats een reactie