Menu

Groninger Poffert

Ik ben een geboren Groningse! Opgegroeid op het platteland in het noordelijkste puntje van Nederland. Verder kan je bijna niet. Poffert is een typisch Gronings streekgerecht, het is een soort broodcake die je au bain marie bakt. Officieel hoort er geen suiker in, maar ik heb er toch een schep in gedaan. Mijn oma maakte dit vroeger altijd, helaas heb ik haar geheime recept niet meer. Mijn oma kennende deed zij er ook suiker in. Toen ik van mijn tante een poffertpan voor mijn verjaardag kreeg kon ik niet wachten om aan de slag te gaan. Lekker nostalgisch met gesmolten boter en bruine suiker.

poffert

Ingrediënten voor 1 poffert
500 gr zelfrijzend bakmeel
3 eieren
0,5 liter melk
2 el witte basterdsuiker
Snuf zout
100 gr rozijnen
Gesmolten boter
Bruine basterdsuiker

Materialen
Poffertpan van 1 ltr

Bereidingswijze
Doe het bakmeel in een kom en voeg de melk en de eieren beetje bij beetje toe. Het is eigenlijk hetzelfde als pannenkoekenbeslag maken, maar dan veel dikker.

Voeg de suiker toe en meng de rozijnen door het beslag.

Vet de poffertpan in met een bakspray of met boter.

Giet het beslag in de vorm en gaar deze au bain marie. Zet een grote pan met water op het vuur en laat dit koken. Zorg dat de poffertpan voor 80% onder water staat. Laat het zachtjes koken.

Gaar de poffert in ongeveer 2 uur gaar.

Serveer de poffert met bruine suiker en gesmolten boter.

groninger poffert
groninger poffert

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

107 reacties

 • Aly Berghuis
  13 augustus 2019 om 14:55

  Veel Groningse roots hier en pas een gloednieuwe poffertpan gescoord bij de kringloop voor 2 euro dus dat kan niet missen...vanmiddag (slecht weer )lekker bakken en braden en poffert uitproberen...

 • Annika
  16 juli 2019 om 10:30

  Haha wat grappig! Veel succes met het maken, you can do it!

 • Lotte Van Esch
  11 juli 2019 om 13:41

  Het klinkt erg lekker, ik had er nog nooit van gehoord. Ben dan ook nog maar 21 jaartjes jong en geboren in Friesland waar we alle dingen uit groningen om de een of andere reden verzwijgen :P Tot ik mijn vriend vroeg wat hij op zijn verjaardag eten wou. Toen hij poffert zij dacht ik dat hij poffertjes bedoelde, maar het is dus deze brood-cake. Ik ben heel benieuwd of ik een goeie poffert kan maken maar als het lukt doe ik het zeker vaker.

 • Jaap
  10 mei 2019 om 07:34

  Mijn opoe (1896) kwam uit Oude Pekela (schipperskind), zaterdags maakte ze regelmatig dikke koek zoals zij dat noemde. Het beslag/deeg was zoals dat van Pauline. Echter deed zij het beslag het kleine jus pannetje en dat ging op het kleine petroleumstelletje. Na verloop van tijd werd deze op de deksel omgedraaid zodat ook deze kant mooi bruin was. Ik koester de herinnering en ik kan zelfs de geur nog herinneren.

 • Annika
  29 maart 2019 om 08:38

  Wat grappig, wij hebben jaren in Zandeweer gewoond ;)

 • Marjolein
  29 maart 2019 om 07:51

  Ik woon in zandeweer ook dus in het mooie hogeland. Maar kan de poffert pan ook in de slow cooker aubain Marie?

 • Pauline
  21 januari 2019 om 15:31

  Wat leuk om te horen meneer Kwant. Leuk dat u mijn recept bekijkt.

 • Stoffer Kwant
  17 januari 2019 om 11:45

  Ik Stoffer Kwant , 77 jaar en woon in Finsterwolde. Vroeger aten wij poffert wanneer een koe een kalf had gekregen en het eerste melk(bist) na de geboorte van een kalf werd verwarmd en hier kwam stroop door en hierin werd de poffert gedept voordat je ging nuttigen, ook deden sommigen er dan nog gele basterd overheen. Vooral gebruiken wanneer de poffert nog warm is.

 • Cathalijne
  8 december 2018 om 11:25

  Ik heb nu 2 keer bij mijn buren een poffert gegeten. Wat was dat lekker. Dus toen ik een paar weken geleden een poffertpan bij de kringloop tegenkwam moest ik die gewoon meenemen. Helaas moest ik afgelopen maand streng lijnen. maar vandaag heb ik tijd en ga ik hem maken.

 • Annika
  5 december 2018 om 08:02

  Oh wat leuk zeg! En graag gedaan :)

 • wies driessen-van dijken
  5 december 2018 om 00:06

  Dank voor het recept! Wij aten bij alle kinderverjaardagen vroeger (1950 en later) poffert en krentjebrij, een feestmaal. Ik heb in 1986 in New York in een super-Blokker een pan gekocht, nooit gebruikt .... Ga ik nu doen !! Ik kom uit Winsum.

 • Pauline
  26 november 2018 om 13:30

  Ah leuk zeg! Daar zat ik op school, op het HHC.

 • Heidi Bosma
  20 november 2018 om 17:27

  Zo leuk? ik ga het maken, terug naar mijn kindertijd als ik bij mijn oma aan tafel zat? ik woon nu in Brabant maar kom zelf ook uit het hoge noorden en geboren in Groningen ! Opgegroeid in Warffum.. ik mis het wel!

 • Annika
  30 oktober 2018 om 15:49

  Je kan ze onder andere bij de Blokker kopen :)

 • Ineke
  28 oktober 2018 om 21:52

  Beste Monica waar heb jij die pan gekocht? De pan van mijn Groningse moeder is helaas gaan roesten! Vriendelijke groet Ineke

 • Monique holslag
  7 september 2018 om 10:33

  Hallo, hoe grappig. Ik ben momenteel op vakantie in Portugal en vond daar in een Intermarche poffert pannen! Heb meteen een 1 liter pannetje aangeschaft (€ 3,99), Als ik thuis ben ga ik er een bakken Gr. Monique

 • Annika
  20 februari 2018 om 09:27

  Lijkt me ook lekker :)

 • Marianne Schön
  18 februari 2018 om 18:55

  Ik bak hem zelfs in de airfryer!?

 • Marianne Schön
  18 februari 2018 om 18:52

  Broeder is inderdaad net zoiets als een Pofferd of zoals wij het noemden een bofferd! Ik doe er meestal ook noten door en ik bak hem hem in de oven en gaar hem niet au bain marie!?

 • Marianne Schön
  18 februari 2018 om 18:47

  Ik doe als variatie meestal 100 a 125 gr gemengde gehakte noten door, net even wat anders en heerlijk!

 • Stephanie91
  4 februari 2018 om 15:07

  Wat een fijn recept (en heel goed leesbaar!), ik heb de poffert vandaag gemaakt. Alleen is door het zelfrijzend bakmeel de deksel van m'n poffertpan losgeschoten, ik heb een pan van 1L en heb precies de hoeveelheden van het recept gebruikt. Waar kan het mis gegaan zijn?

 • Pauline
  12 januari 2018 om 16:33

  Wat leuk! Dat ken ik niet. Ook maar eens proberen :)

 • Rieks Veenker
  9 januari 2018 om 23:10

  Van oorsprong ben ik een stadjer. Nu noem ik mezelf wel eens 'een stadjer in Zeeland'. Net als Juffrouw Mier en Wina hierboven at ik als kind pofferd (zoals hierboven beschreven) met warme melk. Ook de variatie met boter en bruine suiker aten wij wel, maar ik vond pofferd met warme melk het lekkerst.

 • M E Maarhuis Klok
  5 januari 2018 om 16:44

  Hallo Merejo, ben benieuwd naar jou recept.

 • MH
  26 december 2017 om 20:15

  Mijn Schoonma heeft het over toegevoegde spek reepjes. Dus bericht erg benieuwd naar jullie origine recept!

 • Joke Dolsma
  21 december 2017 om 16:53

  Bij ons in de Zaanstreek heet het Broeder, heerlijk met roomboter en suiker of stroop. Nog lekkerder is de volgende dag plakken bakken in de koekenpan.

 • Harry Bos
  10 december 2017 om 16:11

  Hallo, Wij zijn zeer nieuwsgierig naar jullie recept. We hebben vandaag eentje gemaakt met spekreepjes. Groeten, Fam. Bos, Veendam

 • Pauline
  6 maart 2017 om 20:03

  Een uurtje op 175 graden, dan zit je wel goed.

 • Rian
  4 maart 2017 om 20:09

  Ik bak hem in de oven op 160 graden, 60 à 70 minuten.

 • Angele
  4 maart 2017 om 17:59

  Ik maakte hem vaak toen ik op kamers ging en geen oven had, ik deed er vijgen en abrikozen in. Vond laatst de pan in de kast moet hem maar weer eens maken

 • Agnes
  4 maart 2017 om 17:41

  En als de poffert in de oven gebakken wordt, hoe lang en welke temperatuur?? Ik heb namelijk geen poffertoan, wel silliconen tulbandvorm.

 • Monica Kraan
  12 februari 2017 om 17:00

  Nou Merejo, ik ben wel benieuwd naar je recept. Heb deze gebruikt maar was toch niet helemaal hetzelfde als die van mijn oma. En ik weet echt niet meer hoe zij het deed. Zij was een Groningse, dus mss lijkt die van jou er meer op.

 • Monica Kraan
  11 februari 2017 om 17:19

  Leuk al die verschillende namen. Het is per streek een andere naam. En er zijn zoveel variaties in de loop der tijden op gekomen. Mijn poffertpan was total-loss... heel oud en heel veel gebruikt. Net een nieuwe gekocht in een nostalgische winkel, dus ik kan weer!

 • Martijn Heuvel
  18 december 2016 om 12:10

  De poffert staat in de oven! Nostalgie van de grunneger klaai :)

 • tineke
  27 juli 2016 om 21:35

  ik wil dit recept wel.
  wij aten vroeger poffert als nagerecht na de erwtensoep. volgens mij deed mijn moeder geen suiker ih recept en geen rozijnen (mijn vader hield daar niet van), maar krenten.

 • Pauline
  6 mei 2016 om 16:56

  Jawel dat gaat ook. Je kunt ook de tulband in een bad water zetten. Dan krijgt hij toch wat stoom mee.

 • a c van Keulen wiertsema
  5 mei 2016 om 20:54

  Ik heb geen pofferttrom wel een tulband vorm maar die kan ik niet aubainmarie gebruiken. Kan ik hem ook in de oven klaarm asken

 • Danielle
  8 maart 2016 om 14:05

  Ik heb wel het recept van de ketelkoek. Ooit geweest van de zus van mijn oma.
  Is wel met zelfrijzend bakmeel maar als je een tarwe allergie hebt kan je de zelfrijzend bakmeel ook zelf maken met bijv speltbloem 500 gram en wijnsteenbakpoeder 21gram dan heb je ook je zelfrijzend bakmeel. (mijn vriendin heeft bijv tarwe allergie maar kan wel goed over spelt)
  Hier het recept:
  300 gram zelfrijzendbakmeel
  3 eieren
  250 ml melk
  vleugje zout
  25 gram boter
  200 gram rozijnen en krenten.

  Beslag maken dan de rozijnen en krenten er door. In de vorm en dan eerst 1 uur laten rijzen in lauwwarm water en daarna au-bain-marie koken 1,5 a 2 uur.

 • Emmy Verhoeff
  4 maart 2016 om 18:57

  Heb dit volgens bovenstaand recept gemaakt uit nieuwsgierigheid. Kende dit helemaal niet. Behalve de naam.
  In plaats van een gewone pan heb ik de vorm ( een glazen kom, goed afgedekt met aluminiumfolie) in mijn slowcooker gedaan. Is prima gelukt.
  En ik vind deze pofferd heel lekker.
  Goede basis om mee te experimenteren.
  Hartelijk bedankt.

 • Jacquelien Kool
  14 februari 2016 om 17:24

  Mijn opa bakte vroeger ook altijd poffert. Hij maakte hem met boekweitmeel.

 • Merejo Grimmius
  7 februari 2016 om 09:42

  Mijn schoonfamilie komt net als jij uit Groningen. Wij eten ook geregeld een Pofferd heerlijk. We hebben een origineel recept. Misschien ligt het toch een beetje waar je vandaan komt uit Groningen want ons recept is anders.
  Als je het wilt proberen dan mail je maar dan stuur ik het met liefde op naar je.

 • Jannie
  15 november 2015 om 13:13

  Ik kreeg een ge-emailleerde poffertpan van mijn Groningse tante. Al jaren staat hij te pronk, maar dit jaar moet het lukken met jouw recept, Pauline en de tips van de anderen neem ik mee.

 • n den breeyen
  1 november 2015 om 20:45

  een tip tegen het uitzakken van rozijnen (en ook krenten enz) tegen te gaan! de rozijnen droog deppen in een theedoek en dan door de meel halen net zolang totdat ze geheel omringt zijn door de bloem of meel! en daarna door het product spatelen

 • Ria
  18 september 2015 om 14:10

  Volgens mij is het deeg van jouw poffert niet stevig genoeg geweest. Op de foto kun je zien dat de rozijnen naar beneden zijn gezakt. Wanneer dat gebeurt dan moet het deeg dikker. Ik ben ook een Oosterparker net als Wim en wij aten ook altijd poffert. Ik maak het nog steeds volgens het recept van mijn moeder en daarvoor mijn oma. Ik vind het heerlijk. Mijn moeder deed er altijd rozijnen en krenten in en soms ook gember erbij. Dat laatste is ook erg lekker. Maar daar moet je van houden, gember is een erg uitgesproken smaak.

 • Pauline
  1 september 2015 om 16:52

  Precies die heb ik gebruikt. Met deksel. Ik ben een geboren Groningse dus opgegroeid met poffert :)

 • ida boersema
  31 augustus 2015 om 21:13

  een poffert pan is een tulband achtige vorm met een deksel met klemmen erop. een tulband vorm zit geen deksel op

 • ida boersema
  31 augustus 2015 om 21:11

  volgens mij heet dit recept Jan in de zak.

 • Marleen
  27 juli 2015 om 23:24

  Beetje vreemde tijd van het jaar om naar Poffert te zoeken.... Wij aten het als dikkoek ( op Urk), en sommigen maakten dan een sausje van warme vanillevla erbij. Anderen aten het met dubbel spek. Dubbel spek betekende onderin de vorm 2 lagen ontbijtspek leggen en daar het deeg overheen gieten. Errug lekker! En natuurlijk bruine suiker niet te vergeten met gesmolten boter!

 • Truus
  30 mei 2015 om 13:40

  Hallo.

  Ik maak de poffert met rozijnen en dobbeltjes doorregen rookspek. (wel eerst even bakken).
  Iedereen die hem van mij heeft geproefd vind hem heerlijk. Heb net weer een plak opgegeten.

 • Charlotte
  1 mei 2015 om 17:05

  Vandaag de poffert gemaakt en hij is echt goed gelukt!
  Ik kwam laatst per toeval een poffertpan in 2 verschillende maten tegen maar heb hem niet gekocht. Ik heb een tulbandvorm gebruikt en deze in een grote pan gezet, daarop een kleinere maat deksel die dus in de pan viel maar goed op de tulbandvorm paste en dat ging prima. Op advies van een Groninger heb ik er ook nog stukjes appel doorheen gedaan, lekker hoor. Nu ben ik ook benieuwd naar de variant met spek, die ga ik ooit nog wel proberen te maken

 • Annemieke
  4 april 2015 om 15:43

  Bakker Lijnema?

 • alie
  4 maart 2015 om 19:48

  en bak je hem dan met een beetje olie in de pan ?/

 • Pauline
  2 maart 2015 om 11:33

  Ik heb dat wel eens geproefd, super lekker. Staat ook nog steeds op mijn "To bake" lijstje.

 • Wim
  1 maart 2015 om 17:28

  Bloem en gist natuurlijk

 • Wim
  1 maart 2015 om 17:27

  Weinig mannen hier?
  Als kind woonde ik in de oosterparkwijk in de "stad" en bijna elke zaterdag werd er poffert gegeten. Maar ik moest naar de bakker op de hoek van de Oosterhamrikkade om voor 15 cent deeg te kopen want onze poffert werd met bloem en deeg gemaakt.
  Is er iemand bekent met het gestoomde zoete brood uit Indonesië genaamd Roti Kukus? Word hier in huis regelmatig gemaakt. Ga snel een poffertpan kopen want ik wil een lekkere ouderwetse......

 • tinka
  24 februari 2015 om 19:11

  In de zaanstreek eten we ook zoiets. Broeder. Zit in een zelfde pan en kook je ou-bain-marie. Ik maak hem met 400gr zelfrijzend bakmeel 2 eieren en melk Tot het een beslag wordt dat langzaam uit de kom rolt als je de kom schuin houdt. Als het water kookt 2 uur op laag vuur zetten en eten met warme stroopsaus (stroop smelten met roomboter in een pannetje)

 • Annemiek Bouten
  23 februari 2015 om 17:12

  Ik kom uit Noord Holland en wij aten ook regelmatig een soort gelijke koek.
  Bij ons heette het ketelkoek en het deeg werd in een stevige linnen zak in het water gehangen voor ruim 2/3 en dan ongeveer 2 uur gekookt.
  Wij deden er gesmolten boter met stroop over.
  Het was wel heel lekker, maar ontzettend machtig, je zat er zeer snel vol van, er ging trouwens boekweitmeel en verse gist in in plaats van zelfrijzend bakmeel.
  Zelf heb ik het nooit gemaakt, omdat ik nooit het goede recept heb gevonden, mijn moeder deed het altijd op gevoel en kon nooit vertellen hoeveel er precies in moest.

 • wina
  21 februari 2015 om 19:18

  ik doe 400ml melk 250 gram rozijnen 2 eetlepels witte bastard suiker 3 eieren en idikke appel in stukjes en snufje kaneel soms doe ik 150 gran gedroogde abrikozen of dadels in stukjes oja 450 gram zelfrijzend bakmeel en in een liter pofferd pan grtjs

 • Juffrouw Mier
  19 februari 2015 om 09:54

  Heb de vorm van mijn moeder te leen èn het bijbehorende recept van mijn oma. Hier in Friesland noemen wij het trommelkoek.

  Hij gaat zo de pan in, ben benieuwd of het net zo smaakt als bij oma vroeger.

  Zij gebruikte 1 ei meer en 200ml water en 200ml melk.

 • Esther
  18 februari 2015 om 09:18

  Het lijkt op een tulbandvorm, maar er zit een deksel op.
  Zie afbeelding op
  http://www.kitchengardenshop.nl/webwinkel/K120127--poffert-pan.html

 • Mylène
  14 februari 2015 om 08:40

  Is een poffertpan hetzelfde als een tulbandvorm? Of kan ik gewoon de tulbandvorm gebruiken voor dit leuke recept?

 • Pauline
  12 februari 2015 om 18:18

  Oh ja met spek dat moet ik ook een X proberen ;)

 • Swanique
  12 februari 2015 om 07:46

  Bij ons thuis ook de pofferd in een braadpan....ik weet ook niet anders! Smaakt minstens zo lekker als de spek eronder lekker knapperig is ;-)

 • Swanique
  12 februari 2015 om 07:44

  Bij ons in de familie werd de pofferd van oudsher gewoon bereid in een vleespan met een dikke bodem, op het vuur. Dus ja....van overgrootmoeder op oma op moeder op dochter(s)...en ook mijn eigen kinderen bakken de pofferd zoals hun overgrootoma (Oma "Juust") hem bakte ;-)

 • J.M.Jacobs
  11 februari 2015 om 19:07

  woensdag zag ik je op tv bij max 11-2-2015 ik moest gelijk denken aan het recept van mijn moeder.dat heet dikkoek er gaan de zelfde ingrediente door.zedeed het beslag in n braadpan en moest ongeveer 4 uur op n 2 pits oliestelletje staan. als we dan thuis kwamen uit school rook het heel lekker in huis .we aten het s avonds warm met bruinen of witte suiker .ik had even zin om te reageren.en bedankt voor je recept.
  en sucses met je recepten.

 • Willeke
  6 januari 2015 om 20:04

  Op deze leuke site kwam ik dit poffert recept tegen. Ik had er nog nooit van gehoord. Het zag er zo leuk uit dat ik op zoek gegaan ben naar een poffert. Dat valt niet mee in Zuid Holland, maar ik heb er een gevonden bij de kringloop. Het is een succes geworden. Mijn kinderen eten nu liever poffert dan pannenkoeken.

 • Rieta Stouwdam
  5 december 2014 om 21:23

  Hoi, grappig om dit recept te zien. Ik kom uit Overijssel en daar eten we boffert. Lijkt hierop, wordt alleen met plakjes ontbijtspek aan boven, onder en zijkanten gebakken. In de oven dus en dan serveren met warme melk en basterdsuiker. Heerlijk

 • Appelvrouw
  5 december 2014 om 19:20

  Het staat nu op, heb de grote pofferttrommel cadeau gekregen.
  Volgens mij zijn de hoeveelheden erg veel voor mijn vorm, het drukt tegen de deksel die een beetje is opengegaan, en is nu na 1.5 uur nog lang niet gaar.

 • Eva
  20 november 2014 om 09:35

  hoi! Goed recept!
  Ik gebruik voor poffert altijd een tulbandvorm (bij gebrek aan beter), deed mijn moeder ook altijd. De poffert wordt in de oven ook heerlijk! Dus het gebruiken van de tulband in de oven is helemaal no problem, I promise ;-).
  Jammie!

 • jan h metting
  14 november 2014 om 16:33

  Als iemand op zoek is naar een poffertpan dan kun je terecht bij de gemakswinkel van Texaco Metting te Bellingwolde. Tel. 06-22971193
  Meerdere afmetingen leverbaar.

 • jan h metting
  14 november 2014 om 16:31

  Als iemand op zoek is naar een poffertpan, dan kun je terecht bij de gemakswinkel van Texaco Metting in Bellingwolde. Tel. 06-22971193.
  Ze zijn vrijwel altijd in voorraad in meerdere afmetingen.

 • lydia
  3 november 2014 om 16:19

  hier kookt ie ook over....pjoeh, terwijl ik precies de hoeveelheden uit het recept heb gebruikt, plus een echte poffertpan...

 • SUNFLOWER
  12 oktober 2014 om 23:05

  vandaag gemaakt:
  ik heb geen poffertpan, maar goed gelukt:
  GROTE PAN MET KOKEND WATER.
  DAARIN EEN TULBANDVORM MET HET DEEG
  IK HAD EEN GLAZEN ZWARE DEKSEL, DIE IK OP DE TULBANDVORM GEDAAN HEB.
  1 UUR EN 3/4 UUR OP ZACHT VUUR

 • Pauline
  13 september 2014 om 21:28

  Eigenlijk niet want de poffertvorm heeft een deksel. Maar je kunt het proberen.

 • Jan Freens
  13 september 2014 om 17:03

  men kan toch ook een tulband cake vorm gebruiken ?

 • Pauline
  16 juli 2014 om 22:32

  Oh wat een goed idee!

 • Olga
  16 juli 2014 om 17:46

  Echt goed recept! Zelf heb ik amandelmeel met bakpoeder gebruikt ivm glutenintolerantie. Was zalig!
  Voor herhaling vatbaar!

 • Rob
  12 juli 2014 om 11:19

  De poffertvorm goed invetten met roomboter en dik bestuiven met fijn gekruimeld beschuit, en je hebt een mooie bruine korst.

 • Tineke
  21 juni 2014 om 14:07

  De poffertpan na het invetten bekleden met plakjes spek en als vulling rozijnen en stukjes appel, heerlijk...

 • Mirjam
  16 februari 2014 om 12:00

  Wat leuk dit recept! Ook ik ben Groningse (Middelstum) maar woon ondertussen alweer een poos in de Achterhoek. Heel af en toe maakt mn moeder nog poffert, en dan idd met gesmolten boter en basterdsuiker erbij maar zonder rozijntjes. Krijg er gelijk weer zin in!

 • Thea Koudenburg
  10 februari 2014 om 14:52

  ik bak de poffert ook in de oven , maar vroeger in de poffertpan en (die ik zelf nog heb) maar de kinderen vinden met korstje lekkerder en ik doe er altijd 2 zakjes vanillesuiker door het beslag
  maar het is altijd hier weer een feest voor de kinderen en kleinkinderen als ik hem bak
  maar leuk al die lekkere recepten van je
  H gr

 • joke
  24 januari 2014 om 13:54

  poffert met stip

 • Pauline
  18 januari 2014 om 12:09

  Goede tip, ga ik ook eens proberen.

 • Dina
  18 januari 2014 om 08:34

  Heerlijk Poffert. Recept gaat over van generatie naar generatie. Onze kids zijn er ook dol op. Ik vet de pan in en strooi dan ruim kaneel aan de zijkanten. Zo wordt de poffert mooi bruin en geeft ook net dat heerlijk smaakje van kaneel er aan. Nog een tip. Niet met de mixer mengen, maar met een spatel. Is best wel zwaar maar resultaat is super.

 • Ingrid
  8 december 2013 om 22:44

  Mijn moeder bakt de poffert in een gietijzeren braadpan, op een gasonderplaatje, op laag vuur . Er zit geen gat in, word wel gaar.
  Lukt altijd en smaakt heerlijk. Kan deze manier van poffert bakken niet vinden.
  Zij heeft het weer van haar moeder.

 • Fia Everhardus
  8 oktober 2013 om 22:22

  Wij kregen bij de poffert behalve gesmolten boter, ook hete melk en stroop bij de poffert; lekker soppen.
  Misschien de stadse (Groningen) variant?

 • Margriet
  30 augustus 2013 om 21:13

  Het was heerlijk, ga vaker op jou site kijken.
  Groet uit Uithuizen.

 • Pauline
  6 augustus 2013 om 20:02

  Fijn om te horen ;)

 • Elise
  6 augustus 2013 om 16:40

  Ondanks het overkoken was het heerlijk! Volgende keer wat minder in mijn pan, maar het recept is top!

 • Pauline
  28 juli 2013 om 13:35

  Oh dat is vreemd zeg, misschien nog een grotere pan gebruiken

 • Elise
  27 juli 2013 om 11:05

  Bij mij gaat t niet goed, de hoeveelheden icm de poffert pan die klein is werkt nier. Pauline geeft aan 1 liter en mijn 1,8 is zelfs te klein aangezien t overkookt. Hopelijk smaakt t nog een beetje straks...

 • Pauline
  12 mei 2013 om 19:00

  Oh met appel lijkt mij ook wel wat ;)

 • Jantina
  11 mei 2013 om 15:40

  heerlijk heerlijk
  ik maak zelf regelmatig een poffert: leuk om cadeau te geven of om zelf op te peuzelen!

  mijn nieuwste varatie: met stukjes appel erdoor.

  Bij de Action kocht ik een siliconen tulband: dan wordt de poff iets luchtiger. en hoeft ie maar een uurtje in de oven op 180 graden.

  mijn recept is zonder gist (heb ik nooit in huis)

  200 gr zelfrijsend bakmeel, 2 eieren, 2 dl melk, 50 gr. gesmolten roomboter, 2 eetlepels suiker, snufje zout: beslag van mixxen. 100 gr rozijnen en 100 gram krenten laten wellen, afgieten en afdrogen en samen met de stukjes appel (100 gr) door het beslag roeren. tulband invetten en bestrooien met paneermeel / beschuitkruimels. Beslag erin en hup in de oven!!!

  serveren met gesmolten roomboter en bruine suiker

  eet smoakelek
  groeten oet grunn!!
  (Siddeburen)

 • Pauline
  14 oktober 2012 om 19:59

  Oh wat leuk om te horen. Nee ik had dat niet inderdaad, je jan proberen om de volgende x de rozijnen even door de bloem te halen, misschien helpt dat ;)

 • Marja
  14 oktober 2012 om 12:55

  Vanmorgen de Poffert gemaakt en wat was het lekker! Het smaakte naar "vroeger", toen we met ons grote gezin aan tafel zaten.
  De rozijnen waren helaas allemaal naar de bodem gezakt, dat was bij jou niet het geval. Geen idee waar dat aan ligt, de smaak was er gelukkig niet minder om...Ik heb het recept opgeslagen, dit ga ik vaker maken!

 • Mannin
  4 oktober 2012 om 20:48

  Dan moet het wel goed zijn! ;-)

 • Pauline
  4 oktober 2012 om 20:42

  Graag gedaan ;) dit is echt een traditioneel recept!

 • Mannin
  4 oktober 2012 om 19:40

  Wat een leuk recept! Weer eens wat anders! Had vorig jaar in het "Noorderland" magazine een recept voor poffert met noten en amaretto-honingsaus zien staan, maar deze lijkt mij veel lekkerder! Als ik een poffert-pan kan vinden (moet nog wel ergens in de familie rondzwerven denk ik) ga ik hem zeker maken! bedankt voor het delen!

 • Es
  19 september 2012 om 10:09

  Wat leuk zo'n poffertpan! Ik maakte nog wel eens 'Jan in de zak', allang niet meer gemaakt....

 • Pauline
  19 september 2012 om 06:40

  Oh Levine dit moet je echt een keer maken, zo lekker ;) en Gerry de wereld is klein, ik kom oorspronkelijk uit Uithuizen ;)

 • Gerry/Gewoon Lekker Gewoon
  18 september 2012 om 22:01

  Hoe heet dat plaatsje nou? Mijn ouders komen uit Uithuizen, bijna het laatste treinstation in Groningen. Toevallig hetzelfde?
  Gr, Gerry

 • Levine
  18 september 2012 om 20:39

  Lijkt me heerlijk, ik heb het bij mijn weten nog nooit gegeten. Stond laatst met zo'n poffertpan in mijn handen, maar niet gekocht. Nu spijt .....

 • Pauline
  18 september 2012 om 17:18

  Wat leuk! Volgens mij is broeder inderdaad hetzelfde ;)

 • Marja
  18 september 2012 om 11:27

  Jammie Poffert!! De laatste keer dat ik het maakte, wilde het niet gaar worden...Ga zeker dit recept eens proberen. En als het gelukt is, dan kan ik mijn geboren Groningse paps verrassen!!

 • 10eke
  18 september 2012 om 11:16

  Ik krijg er al helemaal weer zin in.
  In de provincie Utrecht waar ik vandaan kom heet het pofkoek.
  Bij ons werd het vaak in een katoenen zak gemaakt en dan in het water.
  Later zag ik het recept ook eens als Jan in de zak.
  Mmm, lekker hoor !!

 • Augusta
  18 september 2012 om 09:16

  Leuk Pauline, ik heb een wonderpan en kreeg daar het recept voor "broeder" bij. Is denk ik ongeveer hetzelfde. De eerste keer vond ik het resultaat niet geweldig, maar ik ga het met jouw recept nog een keer proberen.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.