fbpx
Menu

Aubergine rolletjes

Wat ben ik toch dol op de Mediterraanse keuken! Zo simpel, zo puur en zo vol van smaak. Neem nou deze gevulde aubergine rolletjes zien ze er niet prachtig uit?. Ik was even in lichte paniek, moest ik de aubergine nou wel of niet van te voren zouten? Een vraag op twitter deed mij snel geruststellen, tegenwoordig is dat niet meer nodig. De bitterheid die aubergines vroeger hadden is al lang niet meer aan de orde. Scheelt toch weer een klusje. Je kan ook ricotta gebruiken voor de vulling, maar dat had ik niet in huis, daarom heb ik feta gebruikt.

Ingrediënten voor 4 personen
2 grote aubergines
500 gr diepvriesspinazie
125 gr feta
Peper en zout

Voor de tomatensaus
8 tomaten (of 2 blikken tomatenblokjes op sap)
1 ui
2 tenen knoflook
Handjevol verse tijm
1 rode peper
Handjevol verse basilicum
2 tl oregano
Zeezout
Parmezaan

Olijfolie met kruiden =
Olijfolie met wat gedroogde provençaalse kruiden, zout en eventueel wat knoflook

Bereidingswijze
Laat de diepvriesspinazie ontdooien en goed uitlekken in een vergiet.

Voor de tomatensaus: hak de knoflook, de peper en snipper de ui en fruit deze aan in wat olie.

Voeg de gehakte tomaten toe en de oregano en de verse tijm.

Laat de tomatensaus ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst nog wat zeezout en de verse basilicum toe.

Snij de aubergine in dunne plakken. Je kan dit met een mandoline doen, maar ook met een mes.

Laat een grillpan goed heet worden.

Bestrijk de aubergine met de kruiden olie (gebruik niet te veel) en grill ze aan weerszijden bruin.

Laat de aubergine uitlekken op een keukenpapiertje.

Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal.

Verkruimel de feta door de spinazie en breng deze op smaak met peper en zout. Wees niet zuinig, spinazie heeft veel kruiden nodig.

Neem een plak aubergine en leg hier een flinke lepel van de spinazie op.

Rol de aubergine op en leg de rolletjes in de ovenschaal.

Bestrooi het royaal met Parmezaan en bak de rolletjes in ongeveer 20 minuten af op 200 graden.

Serveer met gnocchi, aardappeltjes, brood of verse pasta.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

  • Shannon Maagdenberg
    2 juli 2017 om 15:06

    Heerlijk! leuk voor als er mensen komen eten als bijgerecht, krijg er nu al trek in haha

    Beantwoorden
  • Indy
    24 juli 2015 om 13:35

    Hoi, het ziet er super lekker uit! Ik ben aan het lijnen en was benieuwd hoeveel calorieën erin zitten?

    Beantwoorden
  • Vera
    4 maart 2015 om 17:03

    Lekker lijkt me dit, dit is toch ook VZL proof?

    Beantwoorden
  • Carolien
    23 februari 2015 om 22:03

    Vandaag gemaakt met geitenkaas ipv feta (dat had ik nog in huis). Suuuper lekker!! Stukkie kip erbij en een beetje pasta maakt het helemaal af!

    Beantwoorden
  • Sandra
    14 januari 2015 om 19:28

    Een groot succes hier, ga ik onthouden voor als ik nog eens gasten heb. Het kost even wat tijd met dat grillen van de plakken aubergine maar dan heb je ook wat, het ziet er superleuk uit en is heerlijk! Ik heb verse spinazie gebruikt. Dank voor het idee!

    Beantwoorden
  • Geke
    16 december 2014 om 22:13

    Hoi,

    Zou het gebruik van gedroogde kruiden ipv vers veel afdoen aan de smaak?
    Heel leuk recept! Wil het misschien gaan maken voor het kerstdiner met mijn vrienden.

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 december 2014 om 13:37

    Gedroogd kan ook prima. Vaak is de smaak nog intenser.

    Beantwoorden
  • Julie Hapjesprincess
    3 april 2014 om 11:58

    mmm heerlijk, top receptje !!!

    Beantwoorden
  • Denise @ TLT
    7 september 2012 om 14:12

    Deze zijn zo lekker, goed idee om feta te gebruiken ook! Heb zelf een versie met ricotta op m'n website staan (http://tlt-thelittlethings.com/2012/07/08/eggplant-rolls/).
    Gek genoeg vind ik aubergine niet altijd geweldig, maar in deze vorm vind ik het zo heerlijk!

    En wat ziet je vernieuwde website er trouwens prachtig uit!

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 september 2012 om 15:39

    Leuk dank je wel :) Ja Ricotta is ook altijd goed en lekker. Ik hou ook alleen van aubergine als het goed bereid is, als het druipt van het vet, hoef ik het ook niet. Of van die zompige stukken, je weet wel.. :)

    Beantwoorden
  • Brenda (Kookt!)
    6 september 2012 om 17:15

    Volgens mij is het de week van de aubergine ;-)
    Deze lijken me ook erg lekker!

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 september 2012 om 11:38

    Haha inderdaad zag ze ook bij jou voorbij komen ;)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen