fbpx
Menu

Tartaar van zalm met limoen mayonaise

Deze tartaar van zalm maakte ik samen met M. op de workshop bij Smaak Nederland. M. die normaal echt geen visliefhebber is, vond het heerlijk! Ik hou zelf wel van vis en het liefst gerookte vette vissoorten zoals makreel en zalm. De venkel geeft een lekkere bite aan het gerechtje en de limoenmayonaise maakt het geheel lekker fris.

Ingrediënten voor 4 personen

250 gr rauwe zalm

150 gr gerookte zalm

1/2 venkelnol

4 lente uitjes

1/2 rode peper

Sap van een limoen

Handjevol peterselie

Peper en zout

Olijfolie

Limoenmayonaise

1 eidooier

1 el mosterd

1 el witte wijn azijn

Zeste van 2 limoenen

Sap van 2 limoenen

Handjevol peterselie

Peper en zout

Olijfolie

Bereidingswijze
Maak eerst de zalmtartaar. Snij de rauwe zalm erg fijn en doe dit in een kom. Hou 4 reepjes gerookte zalm achter voor de garnering en hak de rest ook fijn.

Meng het geheel door elkaar.

Hak de rode peper en de peterselie fijn en voeg dit bij de zalm.

Snij de lente ui in ringen en snij de venkel in hele kleine blokjes.

Meng alles door elkaar en voeg het limoensap toe. Breng de tartaar op smaak met peper en zout. Zet het even apart in de koelkast.

Voor de mayonaise klop je de eidooier luchtig met de mosterd, de azijn, de limoenzeste en wat peper en zout.

Klop dit goed door elkaar met een garde en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.

Blijf kloppen terwijl je de olie toevoegt en voeg net zoveel olie toe, totdat je de juiste dikte hebt bereikt.

Voeg de gehakte peterselie en het limoensap toe en breng de mayonaise eventueel nog wat op smaak met peper en zout.

Leg een steekring op een bord en vul deze met de tartaar. Garneer de tartaar met een in elkaar gevouwen plakje gerookte zalm.

Verdeel de limoenmayonaise over het bord en maak het geheel af met gehakte peterselie.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

18 reacties

  • Fieneke
    26 januari 2019 om 14:51

    Beste Pauline, Allereerst bedankt voor je lekkere recept. Ik zie voor de bereiding van het maken van de zalmtartaar als ingrediënt olie staan. Wat ik alleen niet zie waarvoor het gebruikt moet worden? Ik hoor graag van je. Fieneke

  • Pauline
    3 december 2018 om 15:08

    Gewoon zwarte peper kan ook.

  • Henriëtte
    29 november 2018 om 19:19

    Hoi Pauline, als ik niet zo van chilipeper houd, wat kan ik er voor in de plaats gebruiken?

  • Pauline
    13 juli 2017 om 14:44

    Dankjewel Karlijn. Je bedoelt om naast de tartaar te leggen? Ik zou dan een crostini doen met bijv. avocado of een lekker koud komkommersoepje.

  • karlijn
    11 juli 2017 om 18:38

    Hey Pauline, sorry dat ik het nog een keertje vraag; maar weet jij wat er lekker bij is om de smaak af te wisselen? Ik geef donderdag namelijk een diner voor 26 man en zou graag will weten wat ik ernaast kan leggen. Verder heb ik je nog helemaal niet gecomplimenteerd met deze topsite! geweldig! Ik haal er heel veel recepten vandaan. Groetjes, Karlijn

  • karlijn
    6 juli 2017 om 21:02

    Hoi Pauline, wat is een lekker dingetje dat je ernaast kan leggen om de smaak af te wisselen met de zalmtartaar? liefs iets zoets. Ik kom er zelf namelijk niet uit. Groetjes, Karlijn

  • Roelof
    5 juli 2017 om 16:57

    Ook heel lekker als hoofdgerecht met pasta (tagliatelle)

  • Linda
    20 december 2016 om 11:43

    Kan het ook met een mierikswortel mayonaise?

  • Carla
    13 december 2014 om 23:03

    Heerlijk recept, gemaakt in november en komt alsnog op het kerst menu te staan!

  • Pauline
    30 november 2014 om 19:15

    Ja dat kan wel. Wel bewaren in de koelkast.

  • Margriet
    30 november 2014 om 11:14

    Kan de zalmtartaa met limoendressing een dag tevoren worden klaargemaakt?
    Alvast dank voor je reactie

  • Pauline
    3 april 2014 om 12:08

    Ja dat kan heel goed!

  • Cynthia
    2 april 2014 om 17:16

    Kan het rauwe vis eten? ziet er heerlijk uit en wil t graag uitproberen

  • Cynthia
    2 april 2014 om 17:14

    Kan het rauwe vis eten?

  • Pauline
    29 oktober 2012 om 16:30

    Ah thank you, that's so kind :)

  • TARTES AND CARO
    29 oktober 2012 om 09:17

    this plate is beautiful and chic! can serve it in a french restaurant ^^

  • Pauline
    18 augustus 2012 om 22:29

    Dank je wel :) Het was ook echt lekker en niet heel vissig ;) Als je begrijp wat ik bedoel!

  • Judith
    18 augustus 2012 om 08:31

    'k Ben geen visliefhebber, maar het ziet er vooral erg MOOI uit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.