fbpx
Menu

Quinoa Salade met Halloumi

Zodra het kwikt iets stijgt en de zon zich vaker laat zien, gaat mijn keukenmodus op slow. Ik kook vaak licht, snel en makkelijk. Een quinoa salade vind ik heerlijk! Dat het hoofdbestanddeel van een salade al lang geen sla meer hoeft te zijn, bewijst deze salade van quinoa. Quinoa is een graan, dat heel gemakkelijk te bereiden is en veelzijdig in gebruik is. Ik maakte de quinoa salade met Halloumi, een grill kaas die je bij de Turk koopt!

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr quinoa
1 pakje halloumi
1/2 rode peper
Sap van een 1/2 citroen
3 el olijfolie
Handjevol peterselie
Handjevol munt
Handjevol bieslook
Oregano
5 lente uitjes
300 gr zongedroogde tomaatjes
Peper en zout

Bereidingswijze
Halveer de tomaatjes, leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout.

Droog de tomaatjes gedurende 2 uur op 100 graden. Je kan deze stap al gemakkelijk van te voren voorbereiden.

Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Dit is ongeveer 5 minuten koken in een kleine hoeveelheid water.

Snij de lente ui in ringen en hak de verse kruiden fijn.

Maak een dressing van de peper, het citroensap en de olijfolie.

Laat een grillpan heet worden.

Snij de halloumi en plakken en gril deze aan weerszijden bruin. Je kan er eventueel nog wat oregano over heen strooien als je dat lekker vindt.

Meng de dressing, de kruiden en de lente ui door de quinoa. Garneer de salade met de zongedroogde tomaten en de halloumi.

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

  • Inge
    15 juni 2014 om 18:37

    Hoi Pauline, deze is ook weer top! Heb hem al 2x gemaakt. Een keer met Quinoa en een keer met amarant. Vraagje: ik heb nu 2 verschillende merken halloumi geprobeerd en beiden waren behoorlijk zout. Had ik ze af moeten spoelen of is dat juist de bedoeling? Welke kaas is eventueel ook geschikt om te grillen? Groetjes, Inge

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 juni 2014 om 13:35

    De kaas is inderdaad vrij zout van zichzelf. Je kunt er wat citroensap overheen sprenkelen om het wat frisser te maken.

    Beantwoorden
  • louise
    10 februari 2014 om 18:47

    Dit wil ik maken maar is niet volgens de voedselzandloper. Is de haloumi de enige ingredient wat niet zandloperproof is?
    kaas is toch geoorloofd.

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 februari 2014 om 11:55

    Het recept is wel Voedselzandloper proof. Het is een oudje en daarom staat het er niet onder.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen