Menu

Linzensalade met geitenkaas

Ik probeer doordeweeks gezond en licht te eten. De weekenden staan bij ons toch wel vaak in het teken van eten, helemaal in de zomer. Terrasje met bitterballen, ijsje onderweg, hapje op het strand. Om het weekend een beetje te compenseren eten we doordeweeks wat slanker.

M. is niet zo blij met mijn gezonde keuzes. Deze linzensalade met geitenkaas vond hij maar niks en ook de dubbel gedopte tuinbonen hoefde ik niet weer te maken. Toch vind ik deze salade wel heel erg lekker! Hij is makkelijk om te maken, bevat weinig vet en ook niet al te veel koolhydraten. Ideaal voor een balansdag dus.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr berglinzen
1 bouillon blokje
400 gr kerstomaatjes
200 gr zachte geitenkaas
4 lente uitjes
Sap van een 1/2 citroen
Olijfolie
Handjevol peterselie
Peper en zout

Bereidingswijze
Kook de linzen gedurende 35 minuten gaar in de bouillon.

Laat de linzen vervolgens uitlekken en iets afkoelen.

Breng de linzen op smaak met het citroensap en de olijfolie en evt. nog wat peper en zout.

Hak de groene kruiden fijn en verdeel deze over de linzen.

Snij de lente ui in ringen en snij de tomaatjes in partjes. Doe dit bij de salade.

Verkruimel de geitenkaas over de salade en geniet van een heerlijke maaltijd.


Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

 • Birte
  19 april 2016 om 18:25

  Ik heb dit vanavond gemaakt en het was echt heerlijk! Omdat ik heel veel spinazie had, leek het me beter deze te laten slinken. Heb dus dit recept uiteindelijk warm gegeten, wat erg lekker was. Ik heb er ook nog zongedroogde tomaatjes bij gedaan, en feta ipv geitenkaas. Bedankt voor de inspiratie weer!

 • Bloesem
  24 augustus 2015 om 19:02

  Is dit recept ook voedselzandloper proof?:)

 • Saskia
  3 maart 2015 om 13:01

  Mijn man keek ook heel vies toen ik het idee opperde dus vandaag heb ik een kleine portie als lunch gemaakt. Erg lekker!!! Bedankt voor het recept maar weer ;)

 • Jan
  7 augustus 2014 om 18:17

  Het smaakte heerlijk, ga de linzen salade binnenkort weer op tafel zetten.

 • Miranda
  14 juli 2014 om 12:59

  Dit is het tweede recept wat ik van je probeer, en ook deze is absoluut voor herhaling vatbaar. Ben blij dat ik je blog heb gevonden.

 • Pauline
  12 juni 2014 om 20:55

  Wat leuk om te horen, dankjewel.

 • Ines Tomasovic
  12 juni 2014 om 18:34

  Hoi Pauline! Ik heb je blog onlangs ontdekt, hoewel ik je kookboek al maanden heb. Erg leuk om te zien dat zowel super gezonde recepten als minder verantwoorde recepten op de site staan. Dus voor iedereen wel wat. Zelf ik ga ik meer voor Voedselzandloper proof eten, doordeweeks en in het weekend,
  Deze salade vond ik super lekker! Echt een aanrader!

 • Pauline
  24 januari 2014 om 09:49

  Ja hoor, die hoef je dan alleen niet te koken.

 • Yasmin
  23 januari 2014 om 23:57

  Kan je dit gerecht ook maken met linzen uit pot?

 • Pauline
  13 november 2013 om 14:48

  Klinkt goed!

 • Loes van de Ridder
  13 november 2013 om 10:01

  Ik maak dit recept met half zongedroogde tomaatjes uit de oven, en een rode ui fijngesneden.
  Was de roma tomaatjes snijd ze in partjes en leg ze op een bakblik en giet er een beetje balsamico azijn en wat olijfolie wat takjes tijm en een snufje zeezout. Op 150 Gr. 2 uur in de oven laten drogen.
  Lekker!

 • Pauline
  31 augustus 2012 om 11:17

  Dit is echt een lekkere combi ;) Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

 • Vitamine F3
  30 augustus 2012 om 15:47

  ooh dit ga ik eens proberen! k vind linzen heel lekker in Indische gerechten maar in slaatjes meestal niet. Maar ik ben dol op geitenkaas dus misschien is dit iets voor mij :-)

 • Pauline
  28 augustus 2012 om 14:42

  Ja ik ben nu ook fan! Het is ook lekker in een curry inderdaad of in een pie ;)

 • Els
  28 augustus 2012 om 12:58

  Linzen in de salade, linzensoep, in de stoofpot, erbij, erop, mij maak je dus blij met linzen. En deze variant is superlekker, ook door de zachte geitenkaas, nog zo'n favoriet:)

 • Fragrances
  28 augustus 2012 om 09:17

  Niet iets waar ik snel op zou komen, maar ziet er toch heerlijk uit! Eens proberen dus :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.