Linzensalade met geitenkaas

Ik probeer doordeweeks gezond en licht te eten. De weekenden staan bij ons toch wel vaak in het teken van eten, helemaal in de zomer. Terrasje met bitterballen, ijsje onderweg, hapje op het strand. Om het weekend een beetje te compenseren eten we doordeweeks wat slanker.

M. is niet zo blij met mijn gezonde keuzes. Deze linzensalade met geitenkaas vond hij maar niks en ook de dubbel gedopte tuinbonen hoefde ik niet weer te maken. Toch vind ik deze salade wel heel erg lekker! Hij is makkelijk om te maken, bevat weinig vet en ook niet al te veel koolhydraten. Ideaal voor een balansdag dus.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr berglinzen
1 bouillon blokje
400 gr kerstomaatjes
200 gr zachte geitenkaas
4 lente uitjes
Sap van een 1/2 citroen
Olijfolie
Handjevol peterselie
Peper en zout

Bereidingswijze
Kook de linzen gedurende 35 minuten gaar in de bouillon.

Laat de linzen vervolgens uitlekken en iets afkoelen.

Breng de linzen op smaak met het citroensap en de olijfolie en evt. nog wat peper en zout.

Hak de groene kruiden fijn en verdeel deze over de linzen.

Snij de lente ui in ringen en snij de tomaatjes in partjes. Doe dit bij de salade.

Verkruimel de geitenkaas over de salade en geniet van een heerlijke maaltijd.


Financiers uit Home Made
Bananabread
Bewaar
16 Comments
 • Birte

  19 april 2016 at 18:25 Beantwoorden

  Ik heb dit vanavond gemaakt en het was echt heerlijk! Omdat ik heel veel spinazie had, leek het me beter deze te laten slinken. Heb dus dit recept uiteindelijk warm gegeten, wat erg lekker was. Ik heb er ook nog zongedroogde tomaatjes bij gedaan, en feta ipv geitenkaas. Bedankt voor de inspiratie weer!

 • Bloesem

  24 augustus 2015 at 19:02 Beantwoorden

  Is dit recept ook voedselzandloper proof?:)

 • Saskia

  3 maart 2015 at 13:01 Beantwoorden

  Mijn man keek ook heel vies toen ik het idee opperde dus vandaag heb ik een kleine portie als lunch gemaakt. Erg lekker!!! Bedankt voor het recept maar weer 😉

 • Jan

  7 augustus 2014 at 18:17 Beantwoorden

  Het smaakte heerlijk, ga de linzen salade binnenkort weer op tafel zetten.

 • Miranda

  14 juli 2014 at 12:59 Beantwoorden

  Dit is het tweede recept wat ik van je probeer, en ook deze is absoluut voor herhaling vatbaar. Ben blij dat ik je blog heb gevonden.

 • Ines Tomasovic

  12 juni 2014 at 18:34 Beantwoorden

  Hoi Pauline! Ik heb je blog onlangs ontdekt, hoewel ik je kookboek al maanden heb. Erg leuk om te zien dat zowel super gezonde recepten als minder verantwoorde recepten op de site staan. Dus voor iedereen wel wat. Zelf ik ga ik meer voor Voedselzandloper proof eten, doordeweeks en in het weekend, \r\nDeze salade vond ik super lekker! Echt een aanrader!

 • Yasmin

  23 januari 2014 at 23:57 Beantwoorden

  Kan je dit gerecht ook maken met linzen uit pot?

 • Loes van de Ridder

  13 november 2013 at 10:01 Beantwoorden

  Ik maak dit recept met half zongedroogde tomaatjes uit de oven, en een rode ui fijngesneden.\r\nWas de roma tomaatjes snijd ze in partjes en leg ze op een bakblik en giet er een beetje balsamico azijn en wat olijfolie wat takjes tijm en een snufje zeezout. Op 150 Gr. 2 uur in de oven laten drogen. \r\nLekker!

 • Vitamine F3

  30 augustus 2012 at 15:47 Beantwoorden

  ooh dit ga ik eens proberen! k vind linzen heel lekker in Indische gerechten maar in slaatjes meestal niet. Maar ik ben dol op geitenkaas dus misschien is dit iets voor mij 🙂

  • Pauline

   31 augustus 2012 at 11:17 Beantwoorden

   Dit is echt een lekkere combi 😉 Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

 • Pauline

  28 augustus 2012 at 14:42 Beantwoorden

  Ja ik ben nu ook fan! Het is ook lekker in een curry inderdaad of in een pie 😉

 • Els

  28 augustus 2012 at 12:58 Beantwoorden

  Linzen in de salade, linzensoep, in de stoofpot, erbij, erop, mij maak je dus blij met linzen. En deze variant is superlekker, ook door de zachte geitenkaas, nog zo’n favoriet:)

 • Fragrances

  28 augustus 2012 at 09:17 Beantwoorden

  Niet iets waar ik snel op zou komen, maar ziet er toch heerlijk uit! Eens proberen dus 🙂

Plaats een reactie