Financiers uit Home Made

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets voor het Home Made project heb geschreven. Home Made blijft nog steeds mijn favoriete kookboek. Of eigenlijk boeken, ik heb ze alle 3. Tijdens de boekpresentatie van Home Made Zomer bij boekhandel De Vries in Haarlem, serveerde Yvette zomerse drankjes en Financiers! Oké dat drankje, een vlierbloesemsiroop, was al lekker, maar die financiers waren echt niet te weerstaan.

In het recept wordt Beurre Noisette gebruikt, dit is gebrande boter en dit geeft een heerlijke karamel achting smaak aan de bekende Franse Cakejes. Het was dan ook niet zo’n wonder dat ik de dag erna meteen de keuken in dook om deze heerlijkheden na te maken.

Ingrediënten voor 16 stuks
150 gr boter
50 gr bloem
150 gr poedersuiker
60 gr amandelmeel
3 eiwitten
Snuf zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt de boter in een steelpan tot “beurré noisette”. Het houdt eigenlijk in dat de wei verbrandt. Dit kan je zien aan de korreltjes die op de bodem van de pan vast blijven zitten. Doe dit op middel zacht vuur en laat de boter ongeveer 15 minuten smelten. Het vet van het boter krijgt een mooie karamelachtige kleur.

Draai het vuur vervolgens uit.

Meng in een aparte kom het amandelmeel, de bloem en de poedersuiker en een snuf zout.

Giet de gesmolten boter bij de massa, je zal zien dat de verbrande korreltjes in het pannetje blijven zitten.

Voeg de eiwitten toe en meng alles goed door elkaar.

Giet het beslag in ingevette vormpjes, of gebruik net als ik, mini cupcake papiertjes.

Bak de financiers in ongeveer 12 minuten af, totdat ze goudbruin zijn.

Probeer ze nu maar eens te weerstaan.

Bron: Home Made Zomer


Sunday Roast
Linzensalade met geitenkaas
Bewaar
16 Comments
  • Dany

    31 oktober 2017 at 15:22 Beantwoorden

    Ga in het weekend advocaat maken, dus eiwitten genoeg over, maar hoe lang kan je de cakejes bewaren???

  • Saskia

    26 november 2016 at 18:36 Beantwoorden

    Moeten de eiwitten eerst opgeklopt worden?\r\nZe zien er nu niet mooi, gerezen uit en lijken mislukt….

    • Pauline

      28 november 2016 at 12:08 Beantwoorden

      Nee dat hoeft niet perse. Wat jammer dat het niet gelukt is.

  • Marlies de Wit

    24 april 2016 at 16:25 Beantwoorden

    Heel lekker! Maar de beurre noissette verbrandde de eerste keer. De tweede keer even wat recepten er op nageslagen en toen lukte hij wel (althans dat denk ik).

  • Silvy Horemans

    27 februari 2016 at 22:40 Beantwoorden

    Ik heb ze ook net gebakken! Ze zien er héél mooi uit 🙂

    • aerts martine

      19 maart 2016 at 09:23 Beantwoorden

      moeten de eiwitten opgeklopt??

  • Fairouz

    1 oktober 2015 at 09:52 Beantwoorden

    Ik heb geen amandelmeel in huis, alleen bloem. Kan ik ipv amandelmeel alleen bloem gebruiken?

  • Marcel stokman

    15 september 2015 at 18:26 Beantwoorden

    Heerlijk heb ze in 2 weken al 5 x gemaakt heerlijk ook met een beetje amandelspijs erdoor of een zakje vanille suiker.

  • viviane

    9 maart 2015 at 10:40 Beantwoorden

    ze waren lekker do h niet goed gebakken van binnen. heb ze nog zeker half uur in de oven gelaten maar probleem was niet volledig opgelost. wat deed ik verkeerd? was wel in een grotere bakvorm. lag het daar aan?

  • Cynthia vd Bosch

    21 augustus 2014 at 16:22 Beantwoorden

    Voortreffelijk, wat een heerlijke cakejes! En zo eenvoudig. Ik ga ze vaker maken

  • Marry

    17 juni 2014 at 10:57 Beantwoorden

    Heerlijk! Ik heb ze gebakken en kon er niet vanaf blijven. Mijn amandelmeel was bijna op en heb de tot het benodigde gewicht aangevuld met bloem. Ging prima, smaak is voortreffelijk.

  • Cuisine Céline

    31 augustus 2012 at 10:58 Beantwoorden

    Ze zien er heerlijk uit!

  • Marike - LIVWOW.nl

    31 augustus 2012 at 00:28 Beantwoorden

    Klinkt goed! Ik vind de boeken van Yvette van Boven echt prachtig!

Plaats een reactie