Groene curry

Een curry is een gerecht wat je gemakkelijk van te voren kunt maken. Ideaal als je eters krijgt! Je kan een kant en klare curry pasta gebruiken, maar het zelf maken van een pasta is ook erg makkelijk. Verder kan je er eigenlijk alles in doen wat je lekker vindt, vlees, vis, allerlei groente. Ik vind een groene curry leuk om te maken. En lekker natuurlijk. Ik ben niet een hele pittige eter, dus als je van pittig houdt, zou ik wat extra pepers toevoegen.

Ingrediënten voor 4 personen
2 kipfilets
1 ui
1 gele paprika
200 gr sperziebonen
100 gr doperwten
1 blikje kokosmelk

Currypasta
1 tl komijn
2 tenen knoflook
1 tl garam massala
1/2 tl kerrie
1 tl korianderzaad
2 kardemom peulen
Zeste van 1 citroen
Sap van een 1/2 citroen
1 rode peper
1 cm gember
Zeezout
Olijfolie

Bereidingswijze
Maal alle ingrediënten voor de currypasta fijn in een vijzel. Voeg wat extra olie toe als de massa te droog is. Blijf malen tot de pasta fijn is.

Snij de kip in blokjes, bestrooi deze met zout en bak deze aan in wat olijfolie.

Snij de ui in ringen, snij de paprika in blokjes en bak deze kort mee. Voeg de sperziebonen en de doperwten toe en bak deze mee.

Voeg de currypasta toe en laat de smaken goed in de kip en groente trekken.

Blus het geheel af met de kokosmelk.

Laat de curry ongeveer nog een kwartiertje pruttelen.

Serveer met rijst.

 

Citroen Ricotta Taartjes
Gnocchi met wilde tomaten
Bewaar
11 Comments
  • Caroline

    16 januari 2017 at 14:25 Beantwoorden

    Super lekker receptje… alleen met een kwartier pruttelen zien mijn doperwten en sperziebonen er niet meer zo lekker knapperig uit :-). Ik voeg ze daarom pas op t laatst toe.

  • Janwillem van Boven

    8 juli 2016 at 22:03 Beantwoorden

    Hallo Pauline,\r\nIk ben soms een beetje luie kok en gebruik dus altijd Thaise Groene curry pasta uit een potje. In elke toko zijn diverse verschillende merken te koop. Wat ik wel mis in jouw recept is vissaus en citroenblad. Maar smaken verschillen. Wat ik altijd toevoeg zijn 2 stuks steranijs. Ik vind een Thaise curry die ergens op de achtergrond ietwat naar anijs smaakt buitengewoon lekker. En soms bamboescheuten, maar daar moet je echt van houden.\r\nGroet,\r\nJanwillem

    • Pauline

      12 juli 2016 at 11:43 Beantwoorden

      Dat zou je inderdaad ook toe kunnen voegen. Ik heb onlangs een nieuwe versie gemaakt en daarin gebruikte ik citroengras. Ook lekker. Anijs ga ik ook een keer proberen, thanks voor het delen.

  • Nicole

    18 september 2015 at 18:31 Beantwoorden

    Dit lijkt me heerlijk, maar ik vroeg me af waar kun je kardemom peulen kopen? \r\nEn kun je dit eventueel ook vervangen door kardemompoeder?

  • Catharina

    4 maart 2015 at 10:45 Beantwoorden

    Hoelang is een zelfgemaakte currypasta houdbaar\r\n( in de koelkast) ?

    • Pauline

      4 maart 2015 at 15:29 Beantwoorden

      Ongeveer 10 dagen, mits je een schone pot gebruikt om het in te bewaren.

  • alana

    31 juli 2013 at 21:25 Beantwoorden

    kan je de kokosmelk ook vervangen door iets anders ? want ik lust nu eenmaal geen kokosmelk

    • Pauline

      3 augustus 2013 at 11:06 Beantwoorden

      Je kan ook gewoon kookroom toevoegen voor een romige saus

  • Pauline

    9 augustus 2012 at 21:06 Beantwoorden

    Dank je wel 🙂

  • Steven

    9 augustus 2012 at 16:44 Beantwoorden

    Ik wil je hierbij graag laten weten dat ik je foodblog heb opgenomen in onze foodblog-feed verzameling: ChefinaBox.collected.info. Een realtime overzicht van alle artikelen van alle Nederlandse foodblogs plus een aantal van de leukste Engelstalige. Voor iedereen die net zo van Foodblogs houdt als wij! \r\n\r\nAls je het een fijne pagina vindt zouden we het leuk vinden als je een linkje op je blog plaatst!\r\n\r\nGroetjes en blijf bloggen!\r\n\r\nSteven van Chef in a Box

  • Selma

    9 augustus 2012 at 16:37 Beantwoorden

    Dit klinkt heel erg lekker!

Plaats een reactie