fbpx
Menu

Groene curry

Een curry is een gerecht wat je gemakkelijk van te voren kunt maken. Ideaal als je eters krijgt! Je kan een kant en klare curry pasta gebruiken, maar het zelf maken van een pasta is ook erg makkelijk. Verder kan je er eigenlijk alles in doen wat je lekker vindt, vlees, vis, allerlei groente. Ik vind een groene curry leuk om te maken. En lekker natuurlijk. Ik ben niet een hele pittige eter, dus als je van pittig houdt, zou ik wat extra pepers toevoegen.

Ingrediënten voor 4 personen
2 kipfilets
1 ui
1 gele paprika
200 gr sperziebonen
100 gr doperwten
400 ml kokosmelk

Currypasta
1 tl komijn
2 tenen knoflook
1 tl garam massala
1/2 tl kerrie
1 tl korianderzaad
2 kardemom peulen
Zeste van 1 citroen
Sap van een 1/2 citroen
1 rode peper
1 cm gember
Zeezout
Olijfolie

Bereidingswijze
Maal alle ingrediënten voor de currypasta fijn in een vijzel. Voeg wat extra olie toe als de massa te droog is. Blijf malen tot de pasta fijn is.

Snij de kip in blokjes, bestrooi deze met zout en bak deze aan in wat olijfolie.

Snij de ui in ringen, snij de paprika in blokjes en bak deze kort mee. Voeg de sperziebonen en de doperwten toe en bak deze mee.

Voeg de currypasta toe en laat de smaken goed in de kip en groente trekken.

Blus het geheel af met de kokosmelk.

Laat de curry ongeveer nog een kwartiertje pruttelen.

Serveer met rijst.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

17 reacties

  • Marloes Borger
    24 mei 2018 om 13:27

    Hoeveel ml kokosmelk voeg je toe? 1 blikje kan nogal verschillen van de ene winkel tot de andere.

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 mei 2018 om 13:48

    Oh sorry 400 ml

    Beantwoorden
  • Jack
    4 maart 2018 om 12:53

    Ipv anijs kan je ook venkelzaad gebruiken

    Beantwoorden
  • kimmie
    20 januari 2018 om 17:05

    kan je een ook staafmixer gebruiken ipv een vijzel? Scheelt een hoop tijd.

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 januari 2018 om 09:55

    Yes dat kan ook!

    Beantwoorden
  • Caroline
    16 januari 2017 om 14:25

    Super lekker receptje... alleen met een kwartier pruttelen zien mijn doperwten en sperziebonen er niet meer zo lekker knapperig uit :-). Ik voeg ze daarom pas op t laatst toe.

    Beantwoorden
  • Janwillem van Boven
    8 juli 2016 om 22:03

    Hallo Pauline,
    Ik ben soms een beetje luie kok en gebruik dus altijd Thaise Groene curry pasta uit een potje. In elke toko zijn diverse verschillende merken te koop. Wat ik wel mis in jouw recept is vissaus en citroenblad. Maar smaken verschillen. Wat ik altijd toevoeg zijn 2 stuks steranijs. Ik vind een Thaise curry die ergens op de achtergrond ietwat naar anijs smaakt buitengewoon lekker. En soms bamboescheuten, maar daar moet je echt van houden.
    Groet,
    Janwillem

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 juli 2016 om 11:43

    Dat zou je inderdaad ook toe kunnen voegen. Ik heb onlangs een nieuwe versie gemaakt en daarin gebruikte ik citroengras. Ook lekker. Anijs ga ik ook een keer proberen, thanks voor het delen.

    Beantwoorden
  • Nicole
    18 september 2015 om 18:31

    Dit lijkt me heerlijk, maar ik vroeg me af waar kun je kardemom peulen kopen?
    En kun je dit eventueel ook vervangen door kardemompoeder?

    Beantwoorden
  • Sandy
    20 december 2017 om 16:04

    Kardemompeulen hebben ze gewoon bij de AH, in zo'n kruidenpotje van Verstegen. Ik weet niet of de smaak anders is als je de poedervorm gebruikt.

    Beantwoorden
  • Catharina
    4 maart 2015 om 10:45

    Hoelang is een zelfgemaakte currypasta houdbaar
    ( in de koelkast) ?

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 maart 2015 om 15:29

    Ongeveer 10 dagen, mits je een schone pot gebruikt om het in te bewaren.

    Beantwoorden
  • alana
    31 juli 2013 om 21:25

    kan je de kokosmelk ook vervangen door iets anders ? want ik lust nu eenmaal geen kokosmelk

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 augustus 2013 om 11:06

    Je kan ook gewoon kookroom toevoegen voor een romige saus

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 augustus 2012 om 21:06

    Dank je wel :)

    Beantwoorden
  • Steven
    9 augustus 2012 om 16:44

    Ik wil je hierbij graag laten weten dat ik je foodblog heb opgenomen in onze foodblog-feed verzameling: ChefinaBox.collected.info. Een realtime overzicht van alle artikelen van alle Nederlandse foodblogs plus een aantal van de leukste Engelstalige. Voor iedereen die net zo van Foodblogs houdt als wij!

    Als je het een fijne pagina vindt zouden we het leuk vinden als je een linkje op je blog plaatst!

    Groetjes en blijf bloggen!

    Steven van Chef in a Box

    Beantwoorden
  • Selma
    9 augustus 2012 om 16:37

    Dit klinkt heel erg lekker!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen