fbpx
Menu

Bananencake

Ik ben fan van de Hummingbird Bakery. Het Hummingbird bakboek is een boek wat ik regelmatig even doorblader.. Hun bananencake is iets wat ik altijd al een keertje wilde maken. Ik zag ook een keer een bananenbrood voorbij komen, waarbij het water mij letterlijk in de mond liep. Dus toen ik de High Tea mocht maken voor vriendin W. ging ik helemaal los op deze smeuïge bananencake.

Deze bananencake is niet gezond. In tegenstelling tot het bananabread gaat hier gewoon suiker in en ook roomboter. Dus alles behalve gezond, maar wel heel er lekker. En ook dat is wat waard natuurlijk. Zie het echt als een treat en niet als verantwoord tussendoortje.

Ingrediënten
270 gr lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
200 gr fijngeprakte bananen
280 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl zuiveringszout
t tl kaneel
1 tl gember
140 gr boter gesmolten

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 170 graden.

Doe de suiker en de eieren in de kom van een keukenmachine en klop het geheel luchtig.

Voeg de geprakte bananen toe en meng het door het beslag.

Voeg de bloem, het bakpoeder, het zuiveringszout, de kaneel en het gemberpoeder toe. Meng alles tot er een samenhangend beslag ontstaat.

Voeg de gesmolten boter toe en mix het geheel goed door elkaar.

Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak het brood in circa 1 uur gaar.

Laat de cake op een taartrooster afkoelen.

Garneer de cake eventueel met caramelsaus en plakjes banaan.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

28 reacties

  • Shabna m
    11 september 2015 om 10:04

    Hoi Pauline,
    Kan ik zuiveringszout en bakpoeder niet gebruiken of zijn deze twee ingrediënten belangrijk voor de recept?

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 september 2015 om 20:08

    Alleen bakpoeder is ook voldoende.

    Beantwoorden
  • Edith Maaskant
    19 november 2015 om 18:04

    Hi Pauline! Ik heb de Banana Bread gemaakt, maar mijn cake is veel lichter van kleur. Heb jij donkere bruine suiker gebruikt?
    En kan ik 'm ook met minder suiker maken, ik schrok van de hoeveelheid.... Wel erg lekker hoor!
    Groet,
    Edith

    Beantwoorden
  • Dini
    27 september 2014 om 13:51

    Ik heb hem vanmorgen gemaakt met speltmeel.
    hij is echt super lekker.
    dank je wel voor het recept!

    Beantwoorden
  • Petra
    9 mei 2014 om 15:15

    Hoi Pauline!

    Heb hem gemaakt (supereasy!) en hij is echt Superlekker! Mjam! Dankjewel!

    Groetjes Petra!

    Beantwoorden
  • Nanda
    2 mei 2014 om 09:27

    Haal hem net uit de oven, hij ziet er prachtig uit.
    Gisteren die met appelmoes gemaakt, helaas is die alweer op.
    Alleen jammer dat deze veel suiker en boter bevat, volgende x inderdaad maar es de gezonde versie proberen !!

    Beantwoorden
  • Annelies
    2 april 2014 om 15:43

    Oei, ik had geen bloem in huis, maar wel boekweitmeel. Toch maar geprobeerd en het resultaat is super!

    Beantwoorden
  • Jeanette
    10 november 2013 om 20:54

    Hallo Pauline,
    Kun je voor de tarwebloem ook speltvolkorenmeel of amandelmeel gebruiken in het bananenbrood? Of gaat het dan helemaal mis?
    In ben niet zo'n zoetbakster maar wil graag bloedsuikerverlagende gezonde produkten gebruiken in lekkers voor onze kinderen. Waar koop je kaneelgember?

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 november 2013 om 12:07

    Ohh dat moet gewoon gember en kaneel zijn ;) Je kan dan beter het recept uit mijn boek maken. Daar zit geen suiker in en is op basis van amandelmeel. Het kan dus wel ;)

    Beantwoorden
  • Danielle
    21 januari 2015 om 14:32

    Waar kan ik dat gerecht vinden? Of staat dat alleen in je boek? Dat heb ik niet :(

    Beantwoorden
  • Heleanne
    15 maart 2013 om 20:29

    Hola!

    Wat heb je een mooie site gemaakt zeg. Hoe gaat het verder met je?Ik ben nu voor het eerst ook echt ingrediënten aan het opschrijven om morgen te gaan bakken van je recepten. Denk je dat de bananencake en de worteltjestaart bestand zijn tegen een paar dagen invriezen? Ik wilde alvast wat voorbakken voor mijn verjaardag volgende week. Veel succes met alles en fijn weekend!

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 maart 2013 om 12:58

    Hey wat leuk een berichtje van jou. Gaat goed hier en met jou ook? Je kan het prima invriezen, maar dan wel zonder de frosting. Veel succes met bakken ;)

    Beantwoorden
  • Heleanne
    3 april 2013 om 19:50

    Was helemaal goed gegaan :) Gaat goed met me! Ik heb de worteltjes taart intussen al 4 keer gemaakt haha. Al mijn collega's wilden het recept.....
    Bedankt voor de culinaire inspiratie :) Fijne avond!

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 april 2013 om 21:52

    Leuk :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 februari 2013 om 20:24

    Die caramel staat morgen online :)

    Beantwoorden
  • Manon
    17 januari 2013 om 19:09

    Omg ik zag je blog op girlscene staan en ik ging er gelijk naar toe! En t ziet er allemaal zo lekker uit! Ik kom zeker nog een keer langs en ik ga zeker een keer je bananenbrood maken! Gr. Manon

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 januari 2013 om 11:46

    Ah wat leuk om te horen, dank je wel :)

    Beantwoorden
  • Daisy
    2 september 2012 om 23:49

    Oke, klinkt niet zo heel moeilijk! Hartelijk dank voor de uitleg Pauline!

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 september 2012 om 15:51

    You're welcome ;)

    Beantwoorden
  • Daisy
    30 augustus 2012 om 23:44

    Ziet er heerlijk uit hoor!
    Vraagje over de karamelsaus... ik vermoed ook zelf gemaakt? Kun je me vertellen hoe?
    Alvast bedankt!
    Groeten Daisy

    Beantwoorden
  • Pauline
    31 augustus 2012 om 11:18

    Dank je! Dit is gemaakt van dulche de leche (gecondenseerde melk) met stroop erdoor. Dit laat je al roerende koken totdat het dik wordt en bruin kleurt ;)

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 augustus 2012 om 22:13

    Jaa zeker doen, het is zo lekker :)

    Beantwoorden
  • Kelly @ Kell's Kitchen
    26 augustus 2012 om 20:21

    Mmm lekker, die moet ik ook nog eens maken!

    Beantwoorden
  • Judith
    26 augustus 2012 om 15:58

    Ziet er lekker uit! Dat bakboek staat hier ook op de plank, snel er weer eens bijpakken!

    Beantwoorden
  • Marjon
    26 augustus 2012 om 12:37

    Wil al een hele tijd een keer een bananabread maken! Je recept komt als geroepen :-)
    Bananabread staat nu in de oven, ben benieuwd!

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 augustus 2012 om 15:18

    Lekker en ik ben benieuwd wat je er van vindt! Hoe is het verders?

    Beantwoorden
  • Foodloveandhappiness
    26 augustus 2012 om 11:04

    Hmm lekker! En daar dan lekker vandaag met een kop thee of koffie d'r bij van genieten....

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 augustus 2012 om 15:18

    Inderdaad, lekkere cappu er bij.. alleen jammer dat ik het niet vandaag gemaakt heb haha

    Beantwoorden

Reactie plaatsen