fbpx
Menu

Zalmburgers met mierikswortelsaus

Een lekkere burger op zijn tijd kan ik wel waarderen. Deze zalmburgers had ik al een tijdje op mijn lijstje staan… Ik heb een “to cook” lijstje gemaakt, elke keer als ik iets lekkers voorbij zie komen, schrijf ik het er bij. Het fijne van dit lijstje is dat je altijd inspiratie hebt en dat we heel afwisselend eten! Althans dat probeer ik. Momenteel eten wij niet zo veel vlees, daarom de keuze voor vis. Zalm leent zich goed voor visburgers maar je zou ook witvis kunnen nemen.

Ingrediënten voor 4 burgers
4 hamburger broodjes
2 grote moten zalm
3 lente uitjes
1/2 rode peper
Sap van een 1/2 citroen
1 eiwit
Handjevol bieslook
3 à 4 el broodkruim
Zeezout
Olijfolie
Rucola

Voor de saus
1 el mayonaise
1 el yoghurt
Handjevol bieslook
2 flinke tl mierikswortel (uit een potje)

Bereidingswijze
Als je een keukenmachine hebt, kan je alle ingrediënten voor de burgers hakken in de machine. Ik heb het deze keer zonder machine gedaan.

Hak de zalm fijn en doe dit in een kom.

Snij de lente ui in ringen, hak de peper fijn en de bieslook in stukjes en voeg dit bij de zalm.

Voeg het citroensap en het eiwit toe en breng het op smaak met flink wat zeezout.

De massa is nu vrij nat, voeg het broodkruim toe, totdat je een stevige massa hebt.

Maak burgers van de zalm.

Verhit een grillpan en bak de zalmburgers in wat olijfolie aan weerszijden bruin. De burger is na ongeveer 6 minuten gaar.

Voor de saus meng je de mayonaise, de yoghurt, de mierikswortel en de bieslook door elkaar.

Leg wat rucola op een broodje en leg de burger er op. Serveer de zalmburgers met de mierikswortelsaus.

zalmburgers

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

  • Denise
    9 december 2015 om 11:06

    Hoi Pauline,

    Gisteren heb ik deze zalmburgers gemaakt. I must say.. WOW, amazing!!!!
    Ik ga zeker nog meer recepten proberen van je website.

    Groetjes,
    Denise

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 december 2015 om 20:20

    Dankjewel! You make my day ;)

    Beantwoorden
  • Sharon
    1 oktober 2015 om 19:54

    Hallo!

    Gebruik je hierbij verse rauwe zalm of zalm uit blik?

    Groetjes!

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 oktober 2015 om 10:48

    Verse zalm, van een hele moot zeg maar.

    Beantwoorden
  • Sarah Sittrop
    16 februari 2015 om 17:19

    Hoi Pauline!

    Ik kook deze hele week jouw blog!
    Ben erg benieuwd naar deze burgers!

    Liefs, Sarah

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 februari 2015 om 17:38

    Oh wauw dat is leuk. Ik hoop dat het je zal smaken :)

    Beantwoorden
  • emmeline
    8 december 2014 om 22:29

    heerlijke burgers! Dank je wel pauline! (mede namens je grootste fan mette!)

    Beantwoorden
  • Inge
    6 juni 2014 om 07:58

    Lieve Pauline, een dikke zoen van ons. Wat is dit een lekker en makkelijk recept! Gisteren deze zalmburger gemaakt met de witlofsalade. Beiden verrukkelijk en eenvoudig te bereiden. Top! Hartelijk dank!

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 juni 2014 om 14:01

    Wat lief, dankjewel! *glundert*

    Beantwoorden

Reactie plaatsen