fbpx
Menu

Salade met meloen & ham

Meloen en ham, een klassieker, die tegenwoordig nog steeds op de kaart staat. En waarom ook niet? Het is een ultieme combinatie en zo simpel dat je het eigenlijk geen recept kunt noemen. Ik vind deze salade met meloen en Prosciutto een heerlijk voorgerecht en bestel het regelmatig, lekker licht, fruitig en met een goede ham onweerstaanbaar lekker.

meloen en ham

Ingrediënten
Galia meloen
Parmaham
Rucola sla
Oude kaas
200 ml balsamico azijn
Olijfolie

Bereidingswijze
Maak met een Parisienne boor, kleine bolletjes van de meloen.

Laat de balsamico azijn op een laag vuurtje inkoken tot een stroop. Je kan eventueel een schepje suiker toevoegen.

Besprenkel de salade met de olijfolie en leg dit op het bord.

Verdeel de ham en de meloenballetjes op het bord. Garneer het geheel met krullen oude kaas.

Besprenkel de meloen en ham met de ingekookte balsamico en je hebt een heerlijk maar simpel voorgerecht.

meloen en ham

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

  • Annika
    13 augustus 2019 om 13:22

    Wat leuk om te horen!

  • Marja vB
    12 augustus 2019 om 10:34

    Heerlijk en ook een licht voorgerecht. Na een korte pauze aten we mosselen. Per persoon een bord opgemaakt, met 2 soorten meloen. De balsamico heb ik niet ingekookt, maar wel een stroperige balsamico (met vijgensmaak) gekocht. Makkelijk en ook lekker. Het geheel zag er aantrekkelijk uit, en deze houden we er zeker in. Zeer bedankt!

  • Myrte
    27 december 2017 om 11:29

    Bij mij werd de balsamico azijn snel hard toen ik hem over de salade deed waardoor het lastig eten werd.

  • Edo van der Laarse
    26 november 2017 om 14:03

    Ook heerlijk met echte D.O.P. balsamico. Iets duurder....maar heerlijk.

  • Carla joosten
    24 juli 2017 om 12:41

    Gisteren gemaakt.. alleen 200 ml voor de dressing is erg veel kreeg hem ook niet stroperig maar het was erg lekker 👍😊

  • Schelfthout Marleen
    7 maart 2017 om 19:03

    Ik heb dit recept net gemaakt, ik ga het zeker nog maken, was super lekker, alhoewel ik de volgende keer ipv olijfolie, eens ga proberen met een sausje van mayonaise, youghurt en bieslook.

  • Eva
    22 april 2014 om 18:51

    Ik heb dit recept net gemaakt.
    Door de balsamico hebben we honing gedaan, waardoor het lekker zoet werd.
    Het was echt heeeeeeerlijk, ga het recept zeker bewaren! :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.