raspberry cheesecake

Raspberry Cheesecake

Op Instagram en Facebook heb je deze fabulous raspberry cheesecake al voorbij zien komen. En ook op de foto’s van de dessert table die ik maakte, viel deze cheesecake meteen op. Deze frambozen cheesecake is gebaseerd op het recept van Donna Hay. Ik heb in plaats van blueberries alleen raspberries gebruikt. Ik ben dol op frambozen en vind de kleur ook zo ontzettend mooi. Ik kreeg al verschillende mailtjes met de vraag naar het recept.. dus hier komt het!

Ingrediënten voor 12 personen
220 gr frambozen (diepvries)
50 gr suiker
175 gr chocolade koekjes
60 gr boter gesmolten
60 gr amandelmeel
600 gr roomkaas
185 ml zure room
2 eieren
200 gr suiker
2 tl vanille extract

Bereidingswijze
Doe de frambozen in een steelpan met een el water en de 50 gr suiker.

Laat dit zachtjes koken en pureer de frambozen fijn met een staafmixer. Laat het mengsel gedurende 8 minuten zachtjes koken, totdat de massa wat ingedikt is. Je kan het eventueel door een zeef halen als je de pitjes storend vindt. Laat de frambozenpuree afkoelen.

Voor de bodem maal je de chocoladekoekjes samen met het amandelmeel en de gesmolten boter fijn in een keukenmachine.
Neem een springvorm van 23 cm en bekleedt de bodem met bakpapier. Vet de springvorm in.Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk dit met de bolle kant van de lepel aan. Zet de bodem weg in de koelkast.

Verwarm de oven voor 140 graden.

Meng de roomkaas zacht en romig met een mixer. Voeg de zure room, de eieren, de suiker en het vanille extract toe en mix het tot een glad geheel.

Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Verdeel de frambozenpuree over de roomkaas en trek met een mes krullen door de vulling.

Bak de cheesecake in een uur af, totdat de vulling stevig is. Zet de taart in de koelkast om af te koelen.

En nu genieten..

raspberry cheesecake

Chocolade koekjes met witte chocolade
Marshmallow Pops
Bewaar
34 Comments
  • Myrthe

    4 mei 2017 at 11:58 Beantwoorden

    Kan ik ook andere meel gebruikt dan amandel meel?

    • Pauline

      4 mei 2017 at 13:44 Beantwoorden

      Je kunt het meel ook weglaten en vervangen voor wat extra koekjes 🙂

  • Shelley

    15 september 2016 at 21:42 Beantwoorden

    Hi,\r\n\r\nzojuist de cheesecake gemaakt, in totaal 70 minuten in de oven gehad. daarna laten opstijven en afkoelen in de koelkast. Maar ik heb het idee dat de binnenkant nog te zacht is. Kan die eventueel alsnog de oven in, of iemand andere tips. Ik ben bang dat ik hem verder ga verknoeien, Alhoewel die er aan de buitenkant er al echt goed uitziet. 🙁

    • Pauline

      19 september 2016 at 13:43 Beantwoorden

      Is het goed gekomen? Meestal stijft hij in de koelkast wel goed op. Terugplaatsen in de oven zou ik niet zo snel doen.

  • Naima

    18 maart 2016 at 13:42 Beantwoorden

    Ziet lekker uit! \r\n\r\nHeb je misschien een afbeelding van roomkaas dat jij gebruikt? \r\n\r\nGr naima

    • Pauline

      19 maart 2016 at 20:58 Beantwoorden

      Ik gebruik de zuivelspread van AH eigen merk, of Philadelphia naturel.

  • Iris

    15 december 2015 at 22:30 Beantwoorden

    Beste Pauline,\r\n\r\nIk wil van deze taart, kleine taartjes maken. Nu is mijn vraag wat raad jij aan qua tijd dat ze in de oven moeten?\r\n\r\nGroet,\r\n\r\nIris

  • Margreet

    10 december 2015 at 21:52 Beantwoorden

    Hou Pauline,\r\nVroeg ik net naar tips voor een frambozenversie.. Vind ik deze! Maar omdat het om een no bakje versie gaat bij je andere recept.. Toch de vraag voor wat tips! 🙂 \r\nThans!\r\nMargreet

  • Christine

    13 augustus 2015 at 23:36 Beantwoorden

    Deze beauty komt net uit de oven. Als tie smaakt zoals ‘ie er uit ziet, is deze cheesecake niet te versmaden!! Ik heb niet zoveel ervaring met gaarheid van cheesecake. Daarom heb ik ‘m in de oven gelaten tot hij er uitziet zoals bij Pauline op de foto…1 uur, 15 min. Bij mij loopt de boter er ook uit. Who care’s? Ik kijk heel erg uit naar theetijd morgen..

  • Janny

    22 mei 2015 at 19:29 Beantwoorden

    Hallo Pauline,\r\nAllereerst, wat een ” heerlijke” blog houd je bij! Compliment! \r\nVandaag maakte ik de raspberry Cheesecake, geheel volgens jouw recept. \r\nAlleen de vanille extract had ik niet en nam een beetje vanille aroma. Achteraf had ik wel verse vanille gehad. \r\nIk aarzelde tussen een 22 en 24 spring om maar nam de grootste. Had beter de kleine kunnen nemen, bodem dun. \r\nEn hij heeft wel anderhalf uur op 140 traditioneel gestaan. Ik heb wel heteluchtballon maar jouw voorkeur werd niet vermeld. \r\nOok loopt er nog kang boter uit de bodem tijdens afkoelen. Maar ik ben trots op het resultaat en straks gaan we proeven. \r\nFijn weekend gewenst! \r\nGroet, \r\nJanny

  • Romy

    16 april 2015 at 07:45 Beantwoorden

    Wouw! Ik heb hem laatst gemaakt en hij was zo lekker dat ik hem morgen weer moet maken voor de verjaardag van mijn zus

  • Yvonne

    20 maart 2015 at 22:20 Beantwoorden

    Ik heb hem ook gemaakt en oei wat is hij lekker. In plaats van frambozen had ik nog aardbeien in de diepvries. Voor herhaling vatbaar!

  • inez

    18 maart 2015 at 21:51 Beantwoorden

    Ik heb nog mascarpone staan in de ijskast…zou het daar ook mee lukken of beter met Philadelphia of Monchou?

  • Sylvia

    15 maart 2015 at 19:57 Beantwoorden

    Waar kan ik (goede) vanille extract vinden?

    • Yvonne

      16 maart 2015 at 20:55 Beantwoorden

      Hoi,\r\n\r\nIk heb de vanille extract bij Cook & Co gekocht.\r\nhttp://www.cookandco.nl/nielsen-massey-vanille-extract-60ml\r\n\r\nSucces!

    • Henriëtte

      17 maart 2015 at 14:46 Beantwoorden

      Je kan ook heel eenvoudig zelf vanille extract maken! Onwijs lekker en veel goedkoper. Moet je alleen nog wel 6 tot 8 weken wachten voordat je het kan gebruiken. ;-)\r\n\r\nOp google vind je genoeg recepten en Pauline heeft het ook een keer gemaakt. Zo kwam ik voor het eerst op haar site terecht. Ik was op zoek naar goedkope vanille extract.:D \r\nhttps://uitpaulineskeuken.nl/tag/vanille-extract-maken\r\nVeel succes!

  • Felice van Zuilen

    21 november 2014 at 12:35 Beantwoorden

    Hallo Pauline, \r\nik wil heel graag een keer de cheesecake maken, maar ik heb glutenallergie. Nu is het al heel goed dat je amandelmeel gebruikt, maar is er ook een alternatief voor de koekjes? Of kan het zonder de koekjes?\r\nGroetjes,\r\nFelice

    • Pauline

      21 november 2014 at 12:59 Beantwoorden

      Misschien kan je een bodem maken van glutenvrije koekjes. Of van dadels en noten.

  • Roos

    16 november 2014 at 16:04 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nIk heb gister de cheesecake gemaakt, en hij viel erg in de smaak. De bodem was bij mij echter nog erg zacht en bleef grotendeels achter op het bakpapier 🙁 heb je tips om dit te voorkomen? Ik heb geen amandelmeel gebruikt, alleen boter en de chocolate chip cookies. Kan dat de oorzaak zijn?

    • Pauline

      16 november 2014 at 18:45 Beantwoorden

      Heb je wel meer koekjes toegevoegd ipv het amandelmeel? Anders is het uit verhouding en wordt het iets te nat.

  • Bianca

    9 november 2014 at 15:14 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\nVraagje: kan ik ook ipv amandel meel, zelfreizendbakmeel gebruiken?\r\nIk ga straks de cheescake maken, ben benieuwd.\r\n\r\nGroetjes bianca

  • Emma

    27 februari 2014 at 18:06 Beantwoorden

    Hoi Pauline! Ik heb deze cheesecake net gemaakt maar hij wordt niet stevig in de oven. Hij heeft er nu 1 uur en 15 min in gestaan. Ik heb te weinig zure room gebruikt (125 ml i.p.v 185) wellicht komt het daardoor. Wat kan ik hier aan doen? \r\nGroetjes,\r\nEmma

    • Pauline

      28 februari 2014 at 15:36 Beantwoorden

      Wat gek, ik denk niet dat het aan de zure room ligt. Misschien je oven wat hoger zetten en nog een kwartiertje langer. Hij hoort een beetje wiebelig te zijn nog, in de koelkast stijft hij verder op.

      • Lobke

        23 mei 2014 at 18:59 Beantwoorden

        Komt het misschien omdat jij een hetelucht oven gebruikt? Ik heb namelijk alles volgens jou recept gemaakt en ook mijn cheesecake is nog helemaal slap/niet gaar. Maar nu zag ik dat je bij een ander recept achter de temperatuur had gezet hetelucht oven. Dit verschilt nogal wat graden van de elektrische oven namelijk. \r\nIk hoop dat het daar in zit want anders zou ik het ook niet goed weten. Ik hoop maar dat hij nog wel lekker is iig haha de kids zitten al met smart te wachten.

        • Pauline

          25 mei 2014 at 11:08 Beantwoorden

          Ja ik heb altijd de hetelucht stand. Electrische oven moet 10% hoger.

  • Cato van Willige

    18 januari 2014 at 13:39 Beantwoorden

    Kan ik ook diepvries bosbessen gebruiken ipv frambozen?

  • Marije van Leeuwen

    30 december 2013 at 14:59 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nHoelang kan je deze cheesecake bewaren? \r\n\r\nGroetjes, \r\nMarije

    • Pauline

      30 december 2013 at 15:02 Beantwoorden

      Ik zou hem max. 3 dagen in de koelkast bewaren. Maar ik weet zeker dat hij de 3 dagen niet gaat halen 😉

  • Natasja

    18 november 2013 at 10:57 Beantwoorden

    Hoi pauline, \r\n\r\nNu had ik van een vriendin zeeuwserondjes opgekregen voor de bodem, nu is mijn vraag kun je de amandelmeel nog achterwege laten, en is het anders bij elke supermarkt te koop?? Want deze variant lijkt me verder heeeeelijk!!\r\n\r\nGroetjes Natasja

    • Pauline

      18 november 2013 at 12:18 Beantwoorden

      Ja dat kan heel goed. Is meer een aanvulling, een bodem van alleen koekjes is heerlijk.

  • Zita

    6 oktober 2013 at 12:05 Beantwoorden

    Ha Pauline!\r\nIk wil deze taart graag gaan maken, maar vroeg me af wat voor soort chocoladekoekjes je precies hebt gebruikt. Zijn het de oreo’s of die met zo’n chocoladeplakje erop of nog iets anders?? Ik hoor het graag!! groetjes, Zita

    • Pauline

      6 oktober 2013 at 20:52 Beantwoorden

      Lekker hoor! Dit zijn chocolate chip cookies met stukjes chocola er in. Maar oreo’s kan natuurlijk ook 😉

Plaats een reactie