Menu

Raspberry Cheesecake

Op Instagram en Facebook heb je deze fabulous raspberry cheesecake al voorbij zien komen. En ook op de foto’s van de dessert table die ik maakte, viel deze cheesecake meteen op. Deze frambozen cheesecake is gebaseerd op het recept van Donna Hay. Ik heb in plaats van blueberries alleen raspberries gebruikt. Ik ben dol op frambozen en vind de kleur ook zo ontzettend mooi. Ik kreeg al verschillende mailtjes met de vraag naar het recept.. dus hier komt het!

Ingrediënten voor 12 personen
220 gr frambozen (diepvries)
50 gr suiker
175 gr chocolade koekjes
60 gr boter gesmolten
60 gr amandelmeel
600 gr roomkaas
185 ml zure room
2 eieren
200 gr suiker
2 tl vanille extract

Bereidingswijze
Doe de frambozen in een steelpan met een el water en de 50 gr suiker.

Laat dit zachtjes koken en pureer de frambozen fijn met een staafmixer. Laat het mengsel gedurende 8 minuten zachtjes koken, totdat de massa wat ingedikt is. Je kan het eventueel door een zeef halen als je de pitjes storend vindt. Laat de frambozenpuree afkoelen.

Voor de bodem maal je de chocoladekoekjes samen met het amandelmeel en de gesmolten boter fijn in een keukenmachine.
Neem een springvorm van 23 cm en bekleedt de bodem met bakpapier. Vet de springvorm in.Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk dit met de bolle kant van de lepel aan. Zet de bodem weg in de koelkast.

Verwarm de oven voor 140 graden.

Meng de roomkaas zacht en romig met een mixer. Voeg de zure room, de eieren, de suiker en het vanille extract toe en mix het tot een glad geheel.

Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Verdeel de frambozenpuree over de roomkaas en trek met een mes krullen door de vulling.

Bak de cheesecake in een uur af, totdat de vulling stevig is. Zet de taart in de koelkast om af te koelen.

En nu genieten..

raspberry cheesecake

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

38 reacties

 • Annika
  5 september 2018 om 11:08

  Goed om te horen! Geniet ervan :)

 • Emma
  4 september 2018 om 21:50

  't Is smullen van deze zoete cheese-cake. Heb de amandelmeel weggelaten en wat extra koekjes erbij gedaan. De frambozen heb ik vervangen door aardbeien. Aanrader !!

 • Pauline
  13 maart 2018 om 11:44

  Je kan ook kwark gebruiken, hebben jullie dat wel?

 • kubra
  12 maart 2018 om 18:43

  hey eenvraagje ik woon zelf nu in turkije en hier bij mij in de supermarkt is er geen kant en klare zureroom. is het mogelijk dat ik het zelf thuismaak ? nijvoorbeeld 180 gr room en 5 gr cintroen sap?

 • Pauline
  4 mei 2017 om 13:44

  Je kunt het meel ook weglaten en vervangen voor wat extra koekjes :)

 • Myrthe
  4 mei 2017 om 11:58

  Kan ik ook andere meel gebruikt dan amandel meel?

 • Pauline
  19 september 2016 om 13:43

  Is het goed gekomen? Meestal stijft hij in de koelkast wel goed op. Terugplaatsen in de oven zou ik niet zo snel doen.

 • Shelley
  15 september 2016 om 21:42

  Hi,

  zojuist de cheesecake gemaakt, in totaal 70 minuten in de oven gehad. daarna laten opstijven en afkoelen in de koelkast. Maar ik heb het idee dat de binnenkant nog te zacht is. Kan die eventueel alsnog de oven in, of iemand andere tips. Ik ben bang dat ik hem verder ga verknoeien, Alhoewel die er aan de buitenkant er al echt goed uitziet. :(

 • Pauline
  19 maart 2016 om 20:58

  Ik gebruik de zuivelspread van AH eigen merk, of Philadelphia naturel.

 • Naima
  18 maart 2016 om 13:42

  Ziet lekker uit!

  Heb je misschien een afbeelding van roomkaas dat jij gebruikt?

  Gr naima

 • Iris
  15 december 2015 om 22:30

  Beste Pauline,

  Ik wil van deze taart, kleine taartjes maken. Nu is mijn vraag wat raad jij aan qua tijd dat ze in de oven moeten?

  Groet,

  Iris

 • Margreet
  10 december 2015 om 21:52

  Hou Pauline,
  Vroeg ik net naar tips voor een frambozenversie.. Vind ik deze! Maar omdat het om een no bakje versie gaat bij je andere recept.. Toch de vraag voor wat tips! :)
  Thans!
  Margreet

 • Christine
  13 augustus 2015 om 23:36

  Deze beauty komt net uit de oven. Als tie smaakt zoals 'ie er uit ziet, is deze cheesecake niet te versmaden!! Ik heb niet zoveel ervaring met gaarheid van cheesecake. Daarom heb ik 'm in de oven gelaten tot hij er uitziet zoals bij Pauline op de foto...1 uur, 15 min. Bij mij loopt de boter er ook uit. Who care's? Ik kijk heel erg uit naar theetijd morgen..

 • Janny
  22 mei 2015 om 19:29

  Hallo Pauline,
  Allereerst, wat een " heerlijke" blog houd je bij! Compliment!
  Vandaag maakte ik de raspberry Cheesecake, geheel volgens jouw recept.
  Alleen de vanille extract had ik niet en nam een beetje vanille aroma. Achteraf had ik wel verse vanille gehad.
  Ik aarzelde tussen een 22 en 24 spring om maar nam de grootste. Had beter de kleine kunnen nemen, bodem dun.
  En hij heeft wel anderhalf uur op 140 traditioneel gestaan. Ik heb wel heteluchtballon maar jouw voorkeur werd niet vermeld.
  Ook loopt er nog kang boter uit de bodem tijdens afkoelen. Maar ik ben trots op het resultaat en straks gaan we proeven.
  Fijn weekend gewenst!
  Groet,
  Janny

 • Romy
  16 april 2015 om 07:45

  Wouw! Ik heb hem laatst gemaakt en hij was zo lekker dat ik hem morgen weer moet maken voor de verjaardag van mijn zus

 • Yvonne
  20 maart 2015 om 22:20

  Ik heb hem ook gemaakt en oei wat is hij lekker. In plaats van frambozen had ik nog aardbeien in de diepvries. Voor herhaling vatbaar!

 • inez
  18 maart 2015 om 21:51

  Ik heb nog mascarpone staan in de ijskast...zou het daar ook mee lukken of beter met Philadelphia of Monchou?

 • Henriëtte
  17 maart 2015 om 14:46

  Je kan ook heel eenvoudig zelf vanille extract maken! Onwijs lekker en veel goedkoper. Moet je alleen nog wel 6 tot 8 weken wachten voordat je het kan gebruiken. ;-)

  Op google vind je genoeg recepten en Pauline heeft het ook een keer gemaakt. Zo kwam ik voor het eerst op haar site terecht. Ik was op zoek naar goedkope vanille extract.:D
  http://uitpaulineskeuken.nl/tag/vanille-extract-maken
  Veel succes!

 • Yvonne
  16 maart 2015 om 20:55

  Hoi,

  Ik heb de vanille extract bij Cook & Co gekocht.
  http://www.cookandco.nl/nielsen-massey-vanille-extract-60ml

  Succes!

 • Sylvia
  15 maart 2015 om 19:57

  Waar kan ik (goede) vanille extract vinden?

 • Pauline
  21 november 2014 om 12:59

  Misschien kan je een bodem maken van glutenvrije koekjes. Of van dadels en noten.

 • Felice van Zuilen
  21 november 2014 om 12:35

  Hallo Pauline,
  ik wil heel graag een keer de cheesecake maken, maar ik heb glutenallergie. Nu is het al heel goed dat je amandelmeel gebruikt, maar is er ook een alternatief voor de koekjes? Of kan het zonder de koekjes?
  Groetjes,
  Felice

 • Pauline
  16 november 2014 om 18:45

  Heb je wel meer koekjes toegevoegd ipv het amandelmeel? Anders is het uit verhouding en wordt het iets te nat.

 • Roos
  16 november 2014 om 16:04

  Hoi Pauline,

  Ik heb gister de cheesecake gemaakt, en hij viel erg in de smaak. De bodem was bij mij echter nog erg zacht en bleef grotendeels achter op het bakpapier :( heb je tips om dit te voorkomen? Ik heb geen amandelmeel gebruikt, alleen boter en de chocolate chip cookies. Kan dat de oorzaak zijn?

 • Pauline
  10 november 2014 om 19:40

  Gewoon bloem is beter.

 • Bianca
  9 november 2014 om 15:14

  Hoi Pauline,
  Vraagje: kan ik ook ipv amandel meel, zelfreizendbakmeel gebruiken?
  Ik ga straks de cheescake maken, ben benieuwd.

  Groetjes bianca

 • Pauline
  25 mei 2014 om 11:08

  Ja ik heb altijd de hetelucht stand. Electrische oven moet 10% hoger.

 • Lobke
  23 mei 2014 om 18:59

  Komt het misschien omdat jij een hetelucht oven gebruikt? Ik heb namelijk alles volgens jou recept gemaakt en ook mijn cheesecake is nog helemaal slap/niet gaar. Maar nu zag ik dat je bij een ander recept achter de temperatuur had gezet hetelucht oven. Dit verschilt nogal wat graden van de elektrische oven namelijk.
  Ik hoop dat het daar in zit want anders zou ik het ook niet goed weten. Ik hoop maar dat hij nog wel lekker is iig haha de kids zitten al met smart te wachten.

 • Pauline
  28 februari 2014 om 15:36

  Wat gek, ik denk niet dat het aan de zure room ligt. Misschien je oven wat hoger zetten en nog een kwartiertje langer. Hij hoort een beetje wiebelig te zijn nog, in de koelkast stijft hij verder op.

 • Emma
  27 februari 2014 om 18:06

  Hoi Pauline! Ik heb deze cheesecake net gemaakt maar hij wordt niet stevig in de oven. Hij heeft er nu 1 uur en 15 min in gestaan. Ik heb te weinig zure room gebruikt (125 ml i.p.v 185) wellicht komt het daardoor. Wat kan ik hier aan doen?
  Groetjes,
  Emma

 • Pauline
  18 januari 2014 om 16:22

  Natuurlijk, dat kan heel goed.

 • Cato van Willige
  18 januari 2014 om 13:39

  Kan ik ook diepvries bosbessen gebruiken ipv frambozen?

 • Pauline
  30 december 2013 om 15:02

  Ik zou hem max. 3 dagen in de koelkast bewaren. Maar ik weet zeker dat hij de 3 dagen niet gaat halen ;)

 • Marije van Leeuwen
  30 december 2013 om 14:59

  Hoi Pauline,

  Hoelang kan je deze cheesecake bewaren?

  Groetjes,
  Marije

 • Pauline
  18 november 2013 om 12:18

  Ja dat kan heel goed. Is meer een aanvulling, een bodem van alleen koekjes is heerlijk.

 • Natasja
  18 november 2013 om 10:57

  Hoi pauline,

  Nu had ik van een vriendin zeeuwserondjes opgekregen voor de bodem, nu is mijn vraag kun je de amandelmeel nog achterwege laten, en is het anders bij elke supermarkt te koop?? Want deze variant lijkt me verder heeeeelijk!!

  Groetjes Natasja

 • Pauline
  6 oktober 2013 om 20:52

  Lekker hoor! Dit zijn chocolate chip cookies met stukjes chocola er in. Maar oreo's kan natuurlijk ook ;)

 • Zita
  6 oktober 2013 om 12:05

  Ha Pauline!
  Ik wil deze taart graag gaan maken, maar vroeg me af wat voor soort chocoladekoekjes je precies hebt gebruikt. Zijn het de oreo's of die met zo'n chocoladeplakje erop of nog iets anders?? Ik hoor het graag!! groetjes, Zita

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.