fbpx
Menu

Rabarbertaart

Rabarber is een mooie en veelzijdige groente. De kleur is prachtig roze rood. En de smaak is lekker fris. Met rabarber maak je de lekkerste desserts en taarten. Deze rabarbertaart is eigenlijk ontstaan na het maken van de rabarbersiroop. Ik wilde de overgebleven compôte gebruiken en maakte er deze lekkere taart van.

Ingrediënten voor 10 personen

Rabarber compôte
500 gr rabarber
Sap van een 1/2 citroen
1 kaneel stokje
2 el suiker
Scheutje water

Cake
250 gr roomboter
200 gr  suiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
5 eieren
1 tl citroenrasp

Crumble
25 gr roomboter
25 gr suiker
50 gr bloem

Springvorm 23 cm

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Maak eerst de rabarber. Doe de rabarber in een pan, samen met het water, het citroensap, het kaneelstokje en 2 el suiker.

Laat de rabarber in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar stoven. Zeef de rabarber en bewaar het vocht voor het maken van een siroop. Laat de rabarber goed uitlekken.

Maak nu het cakebeslag. Mix de boter met de suiker en de citroenrasp romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn. Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag.

Vet de bakvorm in met een bakspray en giet het beslag in de vorm.

Verdeel de compôte over het cakebeslag.

Maak nu de crumble. Snij de koude boter in blokjes en doe deze in een kom. Voeg de bloem en de suiker toe. Wrijf het deeg tussen je vingers, totdat er grove kruimels ontstaan.

Verdeel de cumble over de cake en bak de cake in ongeveer 40 minuten af.

De cake is klaar als een sate prikker, schoon en droog uit de taart komt, nadat je deze in het midden van de taart gestoken hebt.

En nu smullen maar.

rabarbertaart

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

31 reacties

  • Pauline
    20 mei 2019 om 10:46

    Ik houd je niet tegen om er meer rabarber aan toe te voegen :)

  • Myrna
    19 mei 2019 om 21:07

    Erg lekker, maar eerder een cake met een dun laagje rabarber erop. Rabarbertaart mag voor mij wel wat meer rabarber bevatten :)

  • Petra Kusters
    19 mei 2019 om 18:03

    Super lekker! Ik had de rabarbercompote gemaakt met aardbeien erin. Dat was ook een lekkere variant.

  • Pauline
    23 mei 2018 om 12:50

    Dan is er iets niet goed gegaan. Want dit is een gewoon cakebeslag en hoort niet naar ei te smaken.

  • x
    22 mei 2018 om 15:44

    Mijn bodem was niet gaar(ook niet na een uur) en smaakte naar omelet.

  • serena
    13 augustus 2017 om 11:14

    Bedankt voor het heerlijke recept! Was een groot succes, net als de siroop!

  • Jogien Felix
    18 juli 2017 om 14:56

    De taart was geweldig en viel bij iedereen goed in de smaak. Wel war meer rabarber gebruikt. ( bijna twee kilo gekocht op de Haagse markt voor maar 1 euro.)

  • Pauline
    3 juli 2017 om 13:44

    Ik weet wel zeker dat dit een foutje van mij is, dat is namelijk het recept voor de rabarbersiroop. Heb het gelijk even aangepast, dankjewel voor het melden.

  • Nienke
    3 juli 2017 om 09:30

    Beste Pauline, Het is mij werkelijk een raadsel, waarom er 800 ml. water bij de rabarber moet. Ik heb nog nooit één druppel water bij de rabarber gedaan en dit is ook niet nodig, rabarber is gewoon voor het grootste gedeelte water en dat lekt er uit als je het zacht opzet! Ik ga de taart vandaag maken, want hij lijkt mij lekker simpel en lekker (eerlijk) met rabarber uit eigen tuin. Doeg Nienke.

  • An Ho
    2 juli 2017 om 17:56

    IN SPELT zitten OOK GLUTEN, dit is een hardnekkig misverstand. Ik hoop dat deze oma het niet fout deed en een goed advies kreeg in de winkel en dat andere lezers zich hier ook niet in vergissen.

  • Pauline
    30 mei 2017 om 09:48

    Yes in de koelkast.

  • Irismm
    27 mei 2017 om 16:38

    Hoe kan je deze taart het beste bewaren? In de koelkast? Zit nu in de oven en we willen er graag morgen van smullen :)

  • Lidwien
    12 juni 2016 om 19:53

    Ik heb hem gemaakt, vond het tegenvallen: erg veel cake en in verhouding een dun rabarberlaagje.

  • Pauline
    3 juni 2016 om 18:35

    Stoven houdt in op een zacht vuur. Maar het mag best even koken dat is geen probleem.

  • Anna
    3 juni 2016 om 16:03

    Hoi Pauline, betekent de rabarber stoven iets anders dan dat je hem aan de kook brengt en dan 8 minuten laat koken? Ik heb de dubbele hoeveelheid gedaan omdat ik erg vee rabarber op de tuin had, maar het is een grote pan met vocht, waarvan het lang duurde voordat hij aan de kook kwam.

  • Pauline
    5 april 2016 om 13:25

    Zeker dat kan prima. Maar dan kan je ook dit recept maken

  • ange Klerx
    4 april 2016 om 17:43

    hallo,

    Kan het ook met appel i.p.v Rabarber?

    groetjes,
    Ange

  • Heleen
    11 juli 2015 om 21:28

    Wat een toprecept. Sta nu nog in de keuken om het te proberen. Heb het vocht opgevangen, maar hoe maak ik er een siroop van? En waar gebruik je de siroop voor? Kun je die ook invriezen? Alvast super bedankt

  • Merel
    17 mei 2015 om 20:48

    Zo....deze is lekker!! Net warm uit de oven gegeten. Heerlijk...

  • Elke
    16 mei 2015 om 18:17

    Alweer een super geslaagd receptje! :-) Heb ook onmiddellijk de siroop gemaakt :-) Helaas had mijn papa nogal groene rabarber van de markt meegebracht dus mijn taart is groen uitgevallen ipv roze maar daarom niet minder lekker! Blij blij blij!

  • Pauline
    8 mei 2015 om 14:35

    Je kunt honing gebruiken of agavesiroop of maple syrup of kokosbloesemsuiker :)

  • Pauline
    8 mei 2015 om 14:32

    Ik denk het idd. Want de crumble moet er echt op kunnen blijven liggen en niet wegzinken in de rabarber. Volgende keer iets meer uit laten lekken.

  • Anna
    7 mei 2015 om 23:51

    Jaa eindelijk was de rabarber rood genoeg om te oogsten en vandaag heerlijke siroop en de rabarbercrumbletaart gemaakt.
    Nu blijft mijn cake aan de binnenkant vrij vochtig (overigens prima te eten ?) en de crumble is verstoppertje gaan spelen want het is egaal geworden. Wat heb ik fout gedaan? Rabarber toch te vochtig?

  • Koos
    6 mei 2015 om 20:56

    hoi Pauline. Ik zou graag die taart maken maar mijn kleindochter mag geen suiker en gluten. Ga het zelfrijzend bakmeel vervangen door speltmeel maar hoe kan ik de suiker vervangen?

  • Pauline
    5 mei 2015 om 12:14

    Dat kan wel idd, maar dan wordt hij inderdaad minder roze :)

  • Annelieke
    5 mei 2015 om 11:27

    Oeh! Deze ga ik aanstaande zaterdag proberen te maken! Ik heb al wel rabarber bij de Albert Heijn zien liggen maar die was nog vrij groen, kan ik die gewoon gebruiken? Zou zoned zijn als die mooie roze kleur niet te zien is :)

  • Corinne
    4 mei 2015 om 16:53

    Mmm, Pauline, als ik je foto langs zie komen op Facebook loopt het water me al in de mond

  • mel
    3 mei 2015 om 15:50

    Lijkt me heerlijk alleen kan ik de hoeveelheid heid suiker ook vervangen? ik probeer suikervrij re eten

  • Rineke
    3 mei 2015 om 15:29

    Net vanmorgen voor de 1e keer dit seizoen rabarber geoogst in mijn groentetuin en weet nu wat ik ga maken. Hoe groot is de vorm die jij gebruikt hebt?

  • Pauline
    5 november 2013 om 22:35

    Ja dat klopt, de siroop kan je opdrinken ;)

  • lizanne janssen
    5 november 2013 om 19:13

    met compote bedoel je gewoon de rabarber of moet ik ook nog iets met het sap doen?

    wil deze dit weekend maken hoop op een reactie

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.