pasta al limone

Pasta al Limone

Soms vraag ik mij wel eens af of de recepten die ik hier plaats niet te simpel zijn. Aan de andere kant wordt er mij ook vaak gezegd, dat ik alles simpel en makkelijk vind. Ik vind het leuk om uitgebreid te koken en uren in de keuken te staan. Maar dit is niet iets wat je iedere dag doet en waar je ook niet de tijd voor hebt! Dit recept  voor pasta al limone heb ik gemaakt met despeltpasta uit de webshop. Ik vind deze pasta echt heel erg lekker van smaak. Ook door de scharreleieren die er gebruikt zijn. Wil je er toch iets meer werk van maken, dan kun je de pasta natuurlijk zelf maken. Maar voor een doordeweekse dag is dit een prima alternatief.

Ingredënten voor 4 personen
300 gr speltpasta
Sap van een 1/2 citroen
3 tenen knoflook
1 grote witte ui
Zeste van 1 citroen
200 ml room
40 gr Parmezaan
Peper en Zeezout
Olijfolie

Bereidingswijze
Kook de pasta gaar in ruim water met zout.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit het geheel aan in een pan met olijfolie, maar zorg dat de ui niet kleurt. Laat het vuur zacht staan.

Voeg de zeste, het gele gedeelte van de schil, toe en het citroensap.

Blus het geheel af met de room.

Giet de gekookte pasta in de pan en meng het geheel door elkaar.

Bestrooi de pasta rijkelijk met Parmezaan.

Lekker met een frisse salade erbij.

pasta al limone

Gnocchi met wilde tomaten
Zomerse Risotto
Bewaar
5 Comments
  • Judy

    10 juni 2016 at 10:11 Beantwoorden

    Het was heerlijk. ook gemaakt in combinatie met kabeljauw met knapperig korstje.\r\nWe hebben gesmuld!

  • Mariel

    24 juli 2015 at 17:26 Beantwoorden

    Wat bedoel je met zeste van 1 citroen …..

    • hilde

      24 juli 2015 at 18:34 Beantwoorden

      Ook geen idee Mariel….

    • Let

      14 augustus 2015 at 07:57 Beantwoorden

      Zeste is schil van citroen. Dus geraspte schil

  • Linda

    24 maart 2015 at 20:54 Beantwoorden

    Deze vandaag gemaakt in combinatie met de vis met knapperig korstje. Erg lekker! Meestal knutsel ik nog wel wat aan rcepten om het wat aan te passen aan onze eigen smaak, maar aan deze twee recepten zou ik niks meer veranderen! Lekker hoor, we hebben er van gesmuld.

Plaats een reactie