fbpx
Menu

Homemade Vlierbloesemsiroop

Tijdens de boekpresentatie van Home Made Zomer, schonk Yvette Vlierbloesemsiroop! “Echt iets voor mij!”, aldus Yvette. En daar had ze gelijk in! Vlierbloesem heeft een hele bijzondere smaak, moeilijk te omschrijven, maar wel erg lekker. Nou ben ik niet zo’n plantenkenner en had ik diverse witte bloemetjes geplukt, surfend op internet bleek dat ik weegbree geplukt had. Mijn ouders daarentegen zijn echte natuur mensen, dus bij thuiskomst hing er een tasje met vlierbloesem schermen aan de deur! Ik deed het meteen in de pan om siroop te maken. Dit waren de laatste bloesems volgens mijn moeder, nu verschijnen er bessen aan de takken en daar kan je weer lekkere thee van maken.

Ingrediënten voor 1 liter
60 gr vlierbloesemschermen (de bloemen zonder takken)
1/2 citroen in plakjes
Een liter lauw warm water
500 gr suiker

Bereidingswijze
Haak de takken van de vlierbloesem en doe ze in een pan met de citroenschijfjes.

Giet er een liter lauw warm water op en laat dit een nachtje staan op een warme plek.

Zeef het water en vang het vocht op.

Doe het vocht in een pan samen met de suiker. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken, totdat de suiker opgelost is.

Giet het in een gesterilliseerde fles en bewaar de siroop in de koelkast.

vlierbloesemsiroop

 

Bron: Home Made

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

  • Sylvie
    3 juni 2019 om 13:36

    Hoi, wat is de verhouding vlierbloesemsiroop - water?

    Beantwoorden
  • Nini Lee bras
    4 mei 2018 om 07:06

    Kun je vlierbloesem ook inkoken met de suiker, hierdoor haal je natuurlijk de bacteriën er uit. Is Dit proces is sneller, maar ik weet niet of dit het zelfde effect heeft om het op deze manier te doen.

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 mei 2018 om 21:50

    Op die manier heb ik het zelf niet geprobeerd dus dat durf ik niet te zeggen.

    Beantwoorden
  • Debby Fernandes
    3 juli 2016 om 21:11

    Kan het ook met honing ipv suiker?

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 juli 2016 om 15:44

    Yes dat kan!

    Beantwoorden
  • Mara
    17 juni 2015 om 08:22

    Hoe lang kun je dit bewaren in die flessen?
    Of kan je het bij grote hoeveelheden beter invriezen?

    Beantwoorden
  • Marjolein
    28 juni 2014 om 16:45

    Dat ziet er lekker uit, ook het "Hugo" recept ben ik van plan te maken maar waar kan ik het beste Vlierbloesemschermen kopen Pauline?

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 juni 2014 om 18:05

    Dat kan je bij de biowinkel kopen of bij Marqt. Het is echt zo lekker!

    Beantwoorden
  • Marjolein
    29 juni 2014 om 14:39

    Ga ik zeker uitproberen Pauline, thx!

    Beantwoorden
  • Berdine Oostvogel
    28 mei 2016 om 23:17

    zelf plukken op een zonnige dag. Het is nu de tijd ervoor.
    Niet wassen want de stuifmeel op de bloesem geeft de typische smaak.

    Beantwoorden
  • Bart Bosman
    4 juni 2018 om 01:50

    Zelf vlierbloemschermen plukken is eigenlijk verplicht!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen