fbpx
Menu

Pasta met asperges

Op Taste of Amsterdam maakte ik kennis met Hello Fresh! Hello Fresh is een nieuw concept in versland. Het wordt ons consumenten steeds makkelijker gemaakt. Met initiatieven als De Krat, Albert bezorgservice en nu Hello Fresh hoeven we de deur niet meer uit voor onze dagelijkse boodschappen. Hello Fresh levert wekelijks verse boodschappen in de regio Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Haaglanden. Naast de verse groente, zuivel en brood zitten er ook recepten in het pakket. Het zijn gemakkelijke recepten die binnen 30 minuten op tafel staan, ideaal voor een doordeweekse dag. Op Taste nam ik een proeftas mee met venkel, asperges, pasta, pesto en geitenkaas. Ik heb het recept gemaakt zoals aangegeven en het was heerlijk, lekker simpel en gezond!

pasta met asperges2 pasta met asperges



Ingrediënten voor 2 personen
200 gr groene asperges
1 venkel knol
1 grote witte ui
200 gr penne
4 el rode pesto
40 gr geitenkaas
Peper en Zout
Olijfolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 graden.

Was de asperges en verwijder de uiteinden. Snij de venkel in parten en de ui in ringen.

Leg alle groenten in een braadslee en besprenkel deze met olijfolie, peper en zout. Rooster de groenten in ongveer 25 minuten gaar. Schep de groenten regelmatig om.

Kook de pasta gedurende 10 minuten in ruim water met zout.

Meng de pasta met de pesto en de helft van de geitenkaas.

Leg de geroosterde groente op de pasta en bestrooi het gerecht met de resterende geitenkaas.

Eet smakelijk!

pasta met asperges

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

  • Doris
    7 mei 2017 om 18:56

    Heerlijk!! Ik heb het gemaakt met jouw rode pesto recept. :)

    Beantwoorden
  • Nienke
    22 januari 2017 om 21:02

    Vandaag deze weer eens gemaakt (zonder kaas) en wederom gesmuld!

    Beantwoorden
  • Janneke
    14 mei 2015 om 17:19

    Heel lekker! Ben verbaasd dat nog niemand hier enthousiaste kreten heeft geslaakt. Mijn tweede editie gaat zo de oven in. Ik doe er flink wat sjalotten in kwarten bij i.p.v. die ene ui, en heb de tomatentapenade van de Aldi gebruikt. Te makkelijk, te lekker!

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 mei 2015 om 15:04

    Haha iemand moet de eerste zijn :)

    Beantwoorden
  • An Feijen
    26 april 2016 om 17:10

    Hoi Pauline, kan ik de geitenkaas vervangen door andere kaas?

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 april 2016 om 20:31

    Zeker! Feta of gewoon belegen kaas, Parmezaan. Het kan eigenlijk allemaal wel.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen