fbpx
Menu

Chocolade koekjes met witte chocolade

Koekjes bakken, ik blijf het leuk vinden. Niet alleen omdat ik het deeg zo ontzettend lekker vind, maar vooral omdat je eindeloos kunt variëren. Ik maak chocolade koekjes wel eens vaker. Deze keer heb ik er nog brokken witte chocolade door gedaan voor een extra bite. De witte chocolade is een beetje gecaramelliseerd in de oven en dit maakt de smaak nog lekkerder!  O.. het deeg is ook echt niet te weerstaan….

Ingrediënten voor 20 stuks
75 gr boter op kamertemperatuur
175 gr lichtbruine basterdsuiker
1 ei
150 gr zelfrijzend bakmeel
2 el cacaopoeder
100 gr witte chocolade gehakt

Bereidingswijze
Klop de boter en suiker licht en romig in en keukenmachine.

Roer het ei, het bakmeel en de cacaopoeder erdoor, totdat er een soepel deeg ontstaat.

Meng de gehakte chocolade erdoor en verpak het deeg in een huishoudfolie.

Laat het deeg een half uurtje rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak 20 balletjes van het deeg en verdeel deze over de bakplaat.

Bak de chocolade koekjes in ongeveer 10 minuten af.

Laat de chocolade koekjes afkoelen op een taartrooster.

chocolade koekjes

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

  • Jate
    21 oktober 2018 om 17:36

    De koekjes waren delicieus, overheerlijk

    Beantwoorden
  • Emiel
    19 oktober 2015 om 10:23

    Gisteren de chocokoekjes gemaakt, er zijn er nu nog maar een paar over, wat een heerlijk recept!
    Froukje en Emma;
    Als je de bolletjes te dicht bij elkaar legt gaan ze aan elkaar zitten, dus neem een flinke afstand tussen de bolletjes en als ze klaar zijn is het deeg nog zacht, voorzichtig met een taartschep op een taartrooster leggen, even laten afkoelen, dan worden de koeken hard.
    Deze ga ik zeker nog een keer maken!

    Beantwoorden
  • Lotte
    18 november 2014 om 22:19

    Ik heb gisteren de koekjes gebakken en ze zijn wel goed gelukt. Waren er wel een stuk meer dan 20. Misschien is dat het geheim (voor de dames hierboven). Het zijn er nu nog maar 4 ; ) Erg lekker!!

    Beantwoorden
  • Froukje
    15 oktober 2014 om 16:39

    Dat had ik ook! Een grote bakplaat met chocolademengsel :) Hoe kun je het deeg steviger krijgen?

    Beantwoorden
  • Emma
    5 oktober 2014 om 14:54

    Mijn koekjes zijn behoorlijk mislukt. In de oven is het een grote plaat chocolademengsel geworden dat maar niet hard wil worden. Wat een bummer.

    Beantwoorden
  • Emma
    5 oktober 2014 om 15:03

    Smaak is overigens wel goed. :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen