chocolade koekjes

Chocolade koekjes met witte chocolade

Koekjes bakken, ik blijf het leuk vinden. Niet alleen omdat ik het deeg zo ontzettend lekker vind, maar vooral omdat je eindeloos kunt variëren. Ik maak chocolade koekjes wel eens vaker. Deze keer heb ik er nog brokken witte chocolade door gedaan voor een extra bite. De witte chocolade is een beetje gecaramelliseerd in de oven en dit maakt de smaak nog lekkerder!  O.. het deeg is ook echt niet te weerstaan….

Ingrediënten voor 20 stuks
75 gr boter op kamertemperatuur
175 gr lichtbruine basterdsuiker
1 ei
150 gr zelfrijzend bakmeel
2 el cacaopoeder
100 gr witte chocolade gehakt

Bereidingswijze
Klop de boter en suiker licht en romig in en keukenmachine.

Roer het ei, het bakmeel en de cacaopoeder erdoor, totdat er een soepel deeg ontstaat.

Meng de gehakte chocolade erdoor en verpak het deeg in een huishoudfolie.

Laat het deeg een half uurtje rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak 20 balletjes van het deeg en verdeel deze over de bakplaat.

Bak de chocolade koekjes in ongeveer 10 minuten af.

Laat de chocolade koekjes afkoelen op een taartrooster.

chocolade koekjes

Gnocchi met wilde tomaten
Raspberry Cheesecake
Bewaar
5 Comments
  • Emiel

    19 oktober 2015 at 10:23 Beantwoorden

    Gisteren de chocokoekjes gemaakt, er zijn er nu nog maar een paar over, wat een heerlijk recept!\r\nFroukje en Emma;\r\nAls je de bolletjes te dicht bij elkaar legt gaan ze aan elkaar zitten, dus neem een flinke afstand tussen de bolletjes en als ze klaar zijn is het deeg nog zacht, voorzichtig met een taartschep op een taartrooster leggen, even laten afkoelen, dan worden de koeken hard.\r\nDeze ga ik zeker nog een keer maken!

  • Lotte

    18 november 2014 at 22:19 Beantwoorden

    Ik heb gisteren de koekjes gebakken en ze zijn wel goed gelukt. Waren er wel een stuk meer dan 20. Misschien is dat het geheim (voor de dames hierboven). Het zijn er nu nog maar 4 ; ) Erg lekker!!

  • Froukje

    15 oktober 2014 at 16:39 Beantwoorden

    Dat had ik ook! Een grote bakplaat met chocolademengsel 🙂 Hoe kun je het deeg steviger krijgen?

  • Emma

    5 oktober 2014 at 14:54 Beantwoorden

    Mijn koekjes zijn behoorlijk mislukt. In de oven is het een grote plaat chocolademengsel geworden dat maar niet hard wil worden. Wat een bummer.

    • Emma

      5 oktober 2014 at 15:03 Beantwoorden

      Smaak is overigens wel goed. 🙂

Plaats een reactie