fbpx

Zelf rabarbersiroop maken

rabarbersiroop

Zelf rabarbersiroop maken

Ik ben dol op rabarber. Mijn vader maakte dit vroeger altijd en als kind vond ik het al erg lekker. Wij hadden volop rabarber in de tuin staan. Ik heb nu rabarber op het balkon, in een grote pot. Het is een beetje een experiment, want ik heb geen idee of dat kan, rabarber in een pot. Deze rabarbersiroop is dan ook niet van eigen oogst, maar van Marqt. Lekker is het wel.

Ik merkte dat ik na het stoven van rabarber, veel vocht over hield. Een lekkere siroop. Weggooien is zonde, daarom besloot ik om er rabarbersiroop van te maken. Dat is ontzettend lekker als limonade, maar nog lekkerder in de gin tonic of in een rabarber mojito.

Ingrediënten voor een 1/2 liter
500 gr rabarber
Sap van een 1/2 citroen
1 kaneel stokje
2 el suiker + 3 el suiker
500 ml  water

Bereidingswijze
Doe de rabarber in een pan, samen met het water, het citroensap, het kaneelstokje en 2 el suiker.

Laat de rabarber in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar stoven.

Zeef de rabarber en vang het sap op.

De rabarbercompote is lekker door de yoghurt.

Doe het sap in een pan met nog 3 lepels suiker.

Laat het sap zachtjes koken totdat het voor de helft gereduceerd is en de suiker opgelost is.

Giet de rabarbersiroop in een schone gesterilliseerde fles en bewaar de siroop in de koelkast.

Lekker met bruisend water of over een bolletje ijs.

rabarbersiroop

Homemade Vlierbloesemsiroop
Mango Lassi
Bewaar

Pauline

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat we die avond gaan eten.

8 Comments
 • P. Naise

  30 augustus 2014 at 13:29 Beantwoorden

  Hoe lang kan je dit bewaren?

 • Lisa

  14 juli 2014 at 13:44 Beantwoorden

  Moet je de harde schillen van de rabarber nog verwijderen voor het koken? Dit doe ik meestal als ik iets met rabarber maak, maar dat is meestal ook het rode deel dus ik weet niet of de siroop dan nog wel zo mooi rood wordt?

  • Pauline

   14 juli 2014 at 22:01 Beantwoorden

   Daarom laat ik ze altijd zitten en verwijder ik enkel de uiteinden

 • Heleen

  7 juni 2014 at 14:21 Beantwoorden

  Lijkt me eg lekker!\r\nMet welke zoetstof kan d suiker vervangen worden?\r\nHoning oid?

 • Mirjam

  7 juni 2014 at 11:58 Beantwoorden

  Helaas heb ik er nu niets aan want alles is al klaar voor onze verjaardag maar ik ga het recept onthouden. Hou ook erg van rabarber.\r\nBen ook heel erg nieuwsgierig naar je rabarberexperiment! Wij hebben wel een tuin maar bestraat. Dus alles zit in potten.

Plaats een reactie