fbpx
Menu

Peer en Chocolade Taart

Ik heb in Groningen gestudeerd! In Groningen had je Puur, een lunchstek met de lekkerste taarten en broodjes! De Peer en Chocolade taart was favoriet bij mij! Lekkere zoete peer met donkere chocolade, een match made in heaven! Het is het lekkerste om het taartje lauw warm te eten, als de chocolade nog een beetje gesmolten is en de slagroom zich tussen de peren partjes verspreid…

peer en chocolade taart

 
 
Ingrediënten voor 10 personen

250 gr bloem
125 gr roomboter
1 ei
3 el ijskoud water
Snuf zout
1 el suiker
5 peren
1 tl kaneel
1 tl vanille extract
1 el suiker
200 gr pure chocolade

peer en chocolade taart

Bereidingswijze
Maak eerst het deeg: snij de boter in blokjes en doe deze samen met de bloem, het ei, de suiker en het zout in een keukenmachine. Laat het deeg rustig kneden en voeg beetje bij beetje het water toe. Het deeg is klaar als het zich tot een licht plakkerige bal gevormd heeft.

Pak het deeg in in huishoudfolie en laat het minimaal een half uur rusten in de koelkast.

Verwijder het klokhuis uit de peren en snij ze in plakjes. Breng de peren op smaak met een el suiker, een flinke tl vanille extract en een tl kaneel.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol het deeg uit tot een grote lap. Vet de taartvormpjes in met een bakspray en bekleed ze met het deeg!

Maak gaatjes op de bodem met een vork.

Verdeel de perenplakjes over de taartjes.

Hak de chocolade in grove stukken en verdeel dit over de taartjes!

Bak de taartjes in ongeveer 30 minuten af op 180 graden!

peer en chocolade taart

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

  • Sarah Van De Weghe
    23 april 2018 om 19:24

    hallo Pauline, ik zou er ook één grote taart van willen maken. de vraag welke diameter de taart dan heeft? (om dezelfde hoeveelheden van ingrediënten aan te houden) Kan je me hierbij helpen?

    Beantwoorden
  • Marianne Karsten
    8 februari 2015 om 14:39

    Hoi Pauline,

    Lijkt me lekker dit te maken voor mijn verjaardag. Als ik hier een grote taart van wil maken (i.p.v. 10 kleintjes bij gebrek aan 10 kleine vormpjes) kan ik dan dezelfde baktijd aanhouden?

    Groetjes Marianne

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 februari 2015 om 13:03

    Tuurlijk kan dat. De grote taart heeft een minuut of 10 langer nodig gok ik.

    Beantwoorden
  • Charlotte
    23 maart 2016 om 23:18

    Lijkt me heerlijk! Ga ik morgen eens proberen. Ik heb geen keukenmachine, alleen een handmixer en blender.
    Hoe kan ik dan het beste het deeg kneden?

    Beantwoorden
  • Marjolein
    11 mei 2014 om 12:25

    Hoi Pauline,
    ik heb deze taartjes vanmorgen gemaakt en ze zijn ontzettend lekker!! dus nu moet ik zit taartje zeker een keer proberen bij Puur! Wat een voordeel dat ik in Groningen studeer ;)
    Groetjes, Marjolein

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 mei 2014 om 14:27

    Oh you are so lucky

    Beantwoorden
  • Katja
    16 februari 2014 om 15:07

    Wat ontzettend toevallig, Pauline, ik woon in Groningen en ken de chocolade-perentaart van Puur! Dat is ook mijn favoriet van al hun heerlijke taartjes ;-) Wat leuk dat er nu een recept verschijnt op jouw blog! Ik ga bakken!

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 februari 2014 om 17:08

    Wat leuk!

    Beantwoorden
  • Sylvia
    15 november 2013 om 21:37

    Mmm, goed idee! Ik ga het zondag maken als we eters krijgen.

    Omdat ik nogal van het gemak ben, ga ik het maken met bladerdeegplakjes. Eens kijken of dat goed uitpakt.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen