fbpx
Menu

Lauwwarme Pastasalade

Zongedroogde tomaatjes doen het goed in pasta salade. Vooral de combi pasta – tomaat – kaas klinkt mij als muziek in de oren! Een traditionele combi, die bijna iedereen wel weet te waarderen. Ik hou van pastasalade, het liefst eet ik het lauw warm! De combi warm koud vind ik erg lekker. Deze lauwwarme pastasalade met de koude rucola en zachte sappige tomaatjes….Zie je het kwijl al lopen?

Ingrediënten 4 personen
200 gr penne
300 gr rucola
1 rode ui
Handjevol groene olijven
Parmezaan
400 gr zongedroogde tomaatjes
Balsamico azijn
Olijfolie

Bereidingswijze
Maak de zongedroogde tomaatjes zoals aangegeven in het recept.

Kook de pasta beetgaar in water met zout.

Snij de rode ui in halve ringen.

Meng de pasta met de rucola en leg dit op het bord,

Verdeel de tomaatjes over het bord en verdeel de rode ui en olijven over de salade.

Schaaf de parmezaan over de pasta.

Besprenkel de lauwwarme pastasalade met wat balsamico azijn en olijfolie.

koude pastasalade

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

3 reacties

  • Laura
    7 juni 2018 om 09:18

    Heerlijk hoor! Heb m gisteren gemaakt! Lekker voedzaam en smaakvol.

    Beantwoorden
  • Cristel Stam
    5 mei 2018 om 10:15

    De link naar de zongedroogde tomaatjes doet het niet meer

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 mei 2018 om 21:48

    nu wel weer :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen