fbpx
Menu

Custard cakes

In een eerdere post liet ik zien dat het heel makkelijk is om zelf je gele room te maken! Gele room is ook uitermate geschikt om mee te bakken. Zo maakte ik al eens deze appeltaart met gele room en nu custard cakes. Het is het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, de zoete cake is heerlijk met de zachte warme custard. Maar ook koud kan ik ze niet weerstaan.

Ingredienten voor 12 stuks
1 portie gele room
150 gram roomboter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren

In een eerdere post liet ik zien dat het heel makkelijk is om zelf je gele room te maken! Gele room is ook uitermate geschikt om mee te bakken. Zo maakte ik al eens deze appeltaart met gele room en nu custard cakes. Het is het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, de zoete cake is heerlijk met de zachte warme custard. Maar ook koud kan ik ze niet weerstaan.  Ingredienten voor 12 stuks 1 portie gele room 150 gram roomboter 150 gram suiker 150 gram zelfrijzend bakmeel 3 eieren   Bereidingswijze Maak de gele room zoals aangegeven in het recept.  Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de boter met de suiker wit en romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn. Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag.  Vul een muffinvorm voor 2/3 met het cakebeslag! Ik gebruik vaak een ijstang voor het maken van muffins! Leg een theelepel (een flinke) gele room in het midden van het cakebeslag. Het is niet erg als het een beetje uitloopt.  Bak de cupcakes in 25 minuten af op 170 graden. Laat ze iets afkoelen en neem een flinke hap… of 3!

Bereidingswijze
Maak de gele room zoals aangegeven in het recept.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de boter met de suiker wit en romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn.

Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag.

custard cakes

 

Vul een muffinvorm voor 2/3 met het cakebeslag! Ik gebruik vaak een ijstang voor het maken van muffins!

 

Leg een theelepel (een flinke) gele room in het midden van het cakebeslag. Het is niet erg als het een beetje uitloopt.

 

custard cakes

 

Bak de cupcakes in 25 minuten af op 170 graden.

Laat ze iets afkoelen en neem een flinke hap… of 3!

custard cakes

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

  • Chantal
    4 februari 2017 om 09:46

    Is de gele room die je gebruikt vergelijkbaar met de gewone custard pudding? Die heb k namelijk nog in huis.

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 februari 2017 om 10:54

    yes dat kan je ook gebruiken.

    Beantwoorden
  • fathia
    18 december 2015 om 20:47

    kan je de boter ook door blueband vervangen??

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 december 2015 om 14:35

    Kan wel, is alleen wel minder lekker.

    Beantwoorden
  • Carla
    4 april 2015 om 14:46

    Ik heb ze vanmorgen gemaakt, ontzettend lekker en de room was zo gemaakt en gelukt! Mijne waren mooi geel en goed gerezen! Verrassend om de zachte vulling te proeven binnen in!
    Ga ik zeker vaker maken!

    Beantwoorden
  • Jeanette
    23 februari 2015 om 19:49

    Jammer dat ik het recept nu pas gevonden hebt :-) want ze zijn echt super lekker.
    Gemaakt met jouw banketbakkerroom, heerlijk!
    Ik heb er zelfs hele mooie foto's van gemaakt.

    Beantwoorden
  • Daphne voorn
    10 januari 2015 om 13:51

    Pauline kan dit ook met een normale klassieke cake ? Gewoon het beslag eerst en dan een paar lepels room er over verdelen in het midden?

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 januari 2015 om 17:24

    Ja hoor dat gaat ook prima.

    Beantwoorden
  • Jacobien
    3 oktober 2014 om 22:24

    Kan je het ook maken met custard vla/pudding?

    Beantwoorden
  • Krissy
    3 juli 2014 om 12:14

    Hallo Pauline,

    Waar kan ik het recept vinden van de gele room?
    Ben heel benieuwd naar deze cakejes :)

    Groetjes Krissy

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 juli 2014 om 17:42

    Alstu http://uitpaulineskeuken.nl/2012/06/banketbakkersroom-zelf-maken-2.html

    Beantwoorden
  • Marjan
    18 juni 2014 om 09:28

    Mijn zoontje is dol op vanillecakes (uit de winkel), dus besloot ik deze maar eens te maken. Ze zijn lekker! De portie gele room was wel te veel voor mijn cakejes en het zag er ook minder geel uit dan op de foto's. In het cakebeslag heb ik 100 gr suiker gebruikt ipv 150 gram en ze waren ons zoet genoeg. Deze maak ik vaker!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen