custard cakes

Custard cakes

In een eerdere post liet ik zien dat het heel makkelijk is om zelf je gele room te maken! Gele room is ook uitermate geschikt om mee te bakken. Zo maakte ik al eens deze appeltaart met gele room en nu custard cakes. Het is het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, de zoete cake is heerlijk met de zachte warme custard. Maar ook koud kan ik ze niet weerstaan.

Ingredienten voor 12 stuks
1 portie gele room
150 gram roomboter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren

In een eerdere post liet ik zien dat het heel makkelijk is om zelf je gele room te maken! Gele room is ook uitermate geschikt om mee te bakken. Zo maakte ik al eens deze appeltaart met gele room en nu custard cakes. Het is het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, de zoete cake is heerlijk met de zachte warme custard. Maar ook koud kan ik ze niet weerstaan. Ingredienten voor 12 stuks 1 portie gele room 150 gram roomboter 150 gram suiker 150 gram zelfrijzend bakmeel 3 eieren  Bereidingswijze Maak de gele room zoals aangegeven in het recept. Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de boter met de suiker wit en romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn. Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag. Vul een muffinvorm voor 2/3 met het cakebeslag! Ik gebruik vaak een ijstang voor het maken van muffins! Leg een theelepel (een flinke) gele room in het midden van het cakebeslag. Het is niet erg als het een beetje uitloopt. Bak de cupcakes in 25 minuten af op 170 graden. Laat ze iets afkoelen en neem een flinke hap… of 3!

Bereidingswijze
Maak de gele room zoals aangegeven in het recept.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de boter met de suiker wit en romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn.

Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag.

custard cakes

 

Vul een muffinvorm voor 2/3 met het cakebeslag! Ik gebruik vaak een ijstang voor het maken van muffins!

 

Leg een theelepel (een flinke) gele room in het midden van het cakebeslag. Het is niet erg als het een beetje uitloopt.

 

custard cakes

 

Bak de cupcakes in 25 minuten af op 170 graden.

Laat ze iets afkoelen en neem een flinke hap… of 3!

custard cakes

Peer en Chocolade Taart
Bananen noten cupcakes
Bewaar
12 Comments
 • Chantal

  4 februari 2017 at 09:46 Beantwoorden

  Is de gele room die je gebruikt vergelijkbaar met de gewone custard pudding? Die heb k namelijk nog in huis.

 • fathia

  18 december 2015 at 20:47 Beantwoorden

  kan je de boter ook door blueband vervangen??

 • Carla

  4 april 2015 at 14:46 Beantwoorden

  Ik heb ze vanmorgen gemaakt, ontzettend lekker en de room was zo gemaakt en gelukt! Mijne waren mooi geel en goed gerezen! Verrassend om de zachte vulling te proeven binnen in!\r\nGa ik zeker vaker maken!

 • Jeanette

  23 februari 2015 at 19:49 Beantwoorden

  Jammer dat ik het recept nu pas gevonden hebt 🙂 want ze zijn echt super lekker.\r\nGemaakt met jouw banketbakkerroom, heerlijk!\r\nIk heb er zelfs hele mooie foto’s van gemaakt.

 • Daphne voorn

  10 januari 2015 at 13:51 Beantwoorden

  Pauline kan dit ook met een normale klassieke cake ? Gewoon het beslag eerst en dan een paar lepels room er over verdelen in het midden?

 • Jacobien

  3 oktober 2014 at 22:24 Beantwoorden

  Kan je het ook maken met custard vla/pudding?

 • Krissy

  3 juli 2014 at 12:14 Beantwoorden

  Hallo Pauline,\r\n\r\nWaar kan ik het recept vinden van de gele room?\r\nBen heel benieuwd naar deze cakejes :)\r\n\r\nGroetjes Krissy

 • Marjan

  18 juni 2014 at 09:28 Beantwoorden

  Mijn zoontje is dol op vanillecakes (uit de winkel), dus besloot ik deze maar eens te maken. Ze zijn lekker! De portie gele room was wel te veel voor mijn cakejes en het zag er ook minder geel uit dan op de foto’s. In het cakebeslag heb ik 100 gr suiker gebruikt ipv 150 gram en ze waren ons zoet genoeg. Deze maak ik vaker!

Plaats een reactie