Menu

BBQ is on: Garnalenspies

Ok.. ik beken: ik lust geen garnalen. Waarom ik dan toch het recept plaats? Bij vrienden zijn ze wel erg geliefd en ik wilde jullie het recept niet onthouden. Eigenlijk eet ik bijna alles, alleen grote garnalen vind ik echt niet lekker. Het is meer de textuur, dan de smaak. Ik heb uiteraard wel geproefd en deze marinade is wel erg lekker. En een garnalenspies ziet er heel gezellig uit op de barbecue. Is er ook iets wat jullie echt niet lusten?

Ingrediënten voor 10 stokjes
250 gr grote garnalen
1 teen knoflook
1/2 rode peper
Sap van een 1/2 citroen
1 takje citroenmelisse
10 gr dille
4 el olijfolie
Zout

bbq garnalen

Bereidingswijze
Laat de satéprikkers weken in een bakje met water. Maak eerst de marinade: voeg de citroensap bij de olijfolie. Pers een teen knoflook uit en voeg deze toe aan de olie. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak deze in kleine stukjes. Hak de groene kruiden fijn en voeg deze samen met de peper toe aan de marinade. Breng de marinade iets op smaak met wat zout.

Maak nu de garnalen schoon. Vaak zit er nog een darmkanaal in de garnalen, dit kan je herkennen aan een zwarte streep die over de rug van de garnaal loopt. Maak een snee in de garnaal en verwijder het darmkanaal.

Leg de garnalen vervolgens in de marinade. Je kan dit gerust een nachtje laten staan. Prik de garnalen vervolgens op het stokje en leg ze op de barbecue. In ongeveer 5 minuten is de garnalenspies klaar.

bbq garnalen

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

2 reacties

  • Pauline
    15 februari 2015 om 17:01

    Gewoon erboven!

  • Eugene
    14 februari 2015 om 11:08

    Mooie site en een heerlijk recept! Vraagje over de bbq: liggen de garnalen boven het vuur of er naast?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.