Menu

Zelf naanbrood maken

Zelf naanbrood maken, ik leerde het in Havo 5 van Ainsley…  In die tijd had ik echt een luizenleven. Ik had veel vrije dagen en als ik naar school moest was ik vaak vroeg thuis. Die enorme liefde voor koken en lekker eten zat er toen al in. 13 jaar geleden waren er nog niet zoveel kookprogramma’s op de Nederlandse televisie als nu. Ik keek vaak naar Ready Steady Cook op de BBC. Het programma is nu weer dagelijks op de buis en af en toe kijk ik het nog wel eens. Dit recept voor platbrood met karwijzaad kwam ook voorbij, ik noteerde het op mijn to cook lijstje en ging aan de slag.

Het voordeel van naambord is dat het niet hoeft te rijzen. Er wordt geen gist gebruikt, maar bakpoeder. Een easy peasy broodje dus dat iedereen kan maken. In de pan, op de grill of zelfs op de barbecue het kan allemaal.  Dit is al een oud recept. inmiddels staat er nog een makkelijkere versie online met yoghurt. Ook heerlijk. Maar dit oudje blijft ook fijn.

Ingrediënten voor 2 platbroden
200 gr bloem
8 gr bakpoeder
70 ml lauw warm water
2 tl karwijzaad
1 teen knoflook
Zeezout
Olijfolie

Bereidingswijze
Meng de bloem met het bakpoeder.

Pers de knoflook en voeg deze bij de bloem.

Voeg het zeezout en het karweizaad toe en een scheut olijfolie.

Voeg beetje bij beetje het water toe, totdat je een licht plakkend deeg hebt.

Verdeel het deeg in 2 bollen en rol het uit met een rolstok. Bestrijk het deeg met de olie.

Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden.  Bak de platbroden in ongeveer 3 minuten per kant, goudbruin.

Lekker bij Tikka Massala of een curry.

platbrood

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

  • Pauline
    9 juni 2019 om 12:33

    Dat kan wel!

  • Sascha
    5 juni 2019 om 10:30

    kan naanbrood opgewarmd worden in de magnetron?

  • Pauline
    1 april 2019 om 10:20

    Ik heb daar geen ervaring mee, het is dus echt een kwestie van uitproberen.

  • Mayre
    31 maart 2019 om 09:59

    Hoi, kan dit ook met glutenvrij meel? Zoja, welke is dan het meest geschikt?

  • Marlous
    26 februari 2017 om 13:19

    Karwij vervangen door koriander lijkt me ook lekker!

  • Wendy
    29 oktober 2014 om 16:13

    Hoi Pauline,
    The Basics van het broodbakken zou ook leuk zijn.
    Ik heb vooralsnog geen flauw idee wat het verschil nu maakt tussen een "boterham"brood, pizza, platbrood etc...
    Misschien een idee...
    Wel een lekker recept van het karwijbrood. Kan je het ook in de oven bakken?
    Groetjes

  • Pauline
    19 oktober 2014 om 22:39

    Ja dat kan ook.

  • henneke
    19 oktober 2014 om 13:46

    Kan het met speltmeel?

  • Pauline
    8 januari 2014 om 17:28

    Ja dat kan ook prima. Enjoy it!

  • Laura
    8 januari 2014 om 16:46

    Dag Pauline,

    Ik heb heel veel zin om deze te maken, maar wij hebben geen grillpan. Kan het ook in een gewone pan?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST