Menu

Recept Banoffee Pie

Oh Banoffee pie, wat doe je mij aan? Het leukste aan jarig zijn, vind ik het maken van de taart! Ik bak graag en het liefst zoete dingen! Uit zelfbescherming doe ik dit niet al te vaak en ook de collega’s van M. zitten er niet elke keer op te wachten! Maar bij jarig zijn hoort taart! Ik kon alleen niet kiezen, de banoffee pie stond al een tijdje op mijn to cook lijstje! Bovendien is deze taart heel makkelijk om te maken en zo ontzettend lekker! Banaan, caramel en chocola… do I need to say more?

Dit lekkere taartje moet je dus echt gaan maken. Oh en wees gewaarschuwd, hij is zo lekker dat je er niet van af kunt blijven.

Ingrediënten voor 8 – 10 personen
250 gr bloem
125 gr roomboter
1 ei
3 el ijskoud water
Snuf zout
1 el suiker
1 blikje gecondenseerde melk
5 bananen
200 ml slagroom + 1 el suiker
100 gr pure chocolade

Bereidingswijze
Maak eerst de caramel, dit doe je door een blikje gecondenseerde melk gedurende 3 uur zachtjes te koken. Haal het papiertje van het blikje af en zet het in een ruime pan! Giet hier kokend water op en laat het zachtjes koken! Zorg dat het blikje continu onder water staat, anders heb je straks de hele keuken onder de caramel en dat wil je niet!

Laat het blikje vervolgens afkoelen.

banoffee pie
Maak nu het deeg: snij de boter in blokjes en doe deze samen met de bloem, het ei, de suiker en het zout in een keukenmachine. Laat het deeg rustig kneden en voeg beetje bij beetje het water toe. Het deeg is klaar als het zich tot een licht plakkerige bal gevormd heeft.

Pak het deeg in in huishoudfolie en laat het minimaal een half uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een bakvorm (23 cm) in met bakspray of boter. Rol het deeg uit en bekleed de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes op de bodem.

blind bakken

We gaan de bodem blind bakken. Neem een stukje bakpapier en maak dit nat onder de kraan. Wring het goed uit en verdeel het bakpapier over de bodem. Vul de bodem met rijst of droge bonen en bak de taart in ongeveer 35 minuten af. Verwijder 10 minuten voor het einde de inhoud zodat de bodem mooi bruin wordt. Laat de taartbodem afkoelen

Verdeel de caramel over de bodem van de taart en zet de taart weg in de koelkast.

banoffee pie

Vlak voor het serveren ga je de taart afmaken, de banaan kan anders bruin worden. Bij mij heeft hij toch een nacht in de koelkast gestaan en dit is wel goed gegaan.

Halveer de bananen en snij ze in tweeën. Klop de slagroom stijf met het suiker. Ik heb zelf niet zoveel suiker gebruikt omdat de caramel al vrij zoet is.

Laat de chocola rustig smelten in de magnetron. Ik doe het steeds per tien seconden. Chocola kan ook verbranden, dus doe dit rustig. Leg de plakken banaan op de caramel. Verdeel de slagroom over de banaan en besprenkel de banoffee pie met de gesmolten chocolade.

En nu smullen maar!

banoffee pie

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

  • Pauline
    25 maart 2019 om 10:00

    35 minuten :)

  • Tessa Schotman
    22 maart 2019 om 13:05

    Hou pauline, ik zie nergens staan hoelang hij in de oven moet, misschien lees ik eroverheen hoor!

  • Wim Graafmans
    23 december 2018 om 22:17

    De caramel een beetje verwarmen, en evt wat slagroom of boter toevoegen...

  • Paul
    11 januari 2017 om 15:55

    kijk op wikihow,com voor een antwoord op je vraag

  • Leonie
    19 februari 2016 om 22:55

    Hoe heb jij de caramel zo mooi op de taartbodem gekregen. uit mijn blikjes komt dikke past, en dat is nog best een gedoe om dat in een taart te verwerken.
    Groet,
    Leonie

  • Hwermien Valckenborg
    16 februari 2016 om 12:33

    mmmmm dit ziet er echt heerlijk ga het eens maken zitten daar veel koolhydraten in

  • Pauline
    27 januari 2016 om 13:04

    Oh dat durf ik niet te zeggen. Ik zou even kijken, ruiken en proeven of het nog goed is. Je kunt het nog even kort verwarmen in een steelpannetje zodat het vloeibaarder wordt.

  • Margie Theunis
    25 januari 2016 om 22:44

    Ik heb ong een 6 maanden terug 3 blikjes gekookt in water er is er 1 over gebleven in de koelkast,
    Kan ik deze nog gebruiken en moet ik hem dan ook weer even opwarmen en voor hoelang

  • Anouk
    21 juni 2015 om 17:00

    Hmmm ziet er goed uit! laat je het blikje melk dicht als het in de pan staat of doe je water in de pan tot aan de bovenkant van het blikje?

  • Pauline
    15 mei 2015 om 15:01

    Ja dat kan wel. Maar dan zou ik het inderdaad zonder vulling doen, dus de bodem los.

  • jeannette
    15 mei 2015 om 14:22

    Hoi, kan deze taartbodem na het bakken ingevroren worden? Groet, Jeannette

  • jansje
    15 februari 2015 om 20:06

    Ik lees je blog nog niet zo lang, maar wat is deze taart ontzettend veeel te lekker!

  • Pauline
    10 februari 2015 om 17:43

    Hoe langer je hem kookt, hoe steviger hij wordt.

  • Susanne
    10 februari 2015 om 11:53

    Is de dulce de leche ook stevig genoeg dat er niets van de taart afloopt na aansnijden? Ik vindt dat er altijd zo lelijk uitzien.

  • Pauline
    9 oktober 2014 om 10:50

    Ja dat zou ik doen.

  • Natasja
    8 oktober 2014 om 23:40

    Ziet er super uit !! De bodem wil ik met amandelmeel maken. Moet ik dezelfde hoeveel heid dan aanhouden ?

  • Pauline
    19 juni 2014 om 17:10

    Ik heb het er even bij gezet. Dit is zo'n lage vorm met een diameter van 23 cm. Als je een grote vorm hebt van 28 cm zou ik het recept x 1,5 doen, dan weet je zeker dat je genoeg hebt.

  • Lianne
    18 juni 2014 om 12:43

    Hai Pauline, Lekkere taart is dit! Hoe groot is jou springvorm ongeveer, want ik zou deze taart graag willen maken met een springvorm van 28 cm doorsnede, is dat mogelijk?
    Bedankt!

  • Pauline
    6 mei 2014 om 11:05

    Ja die bak je mee, die zorgen voor zwaartekracht, zodat het deeg niet uitloopt.

  • eve
    6 mei 2014 om 02:25

    Hai
    Vraagje moet de rijst/bonen in het vorm blijven waneer je het in de oven doet?
    Gr.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.