Menu

Pitabroodjes recept

I love pitabroodjes! Ken je Es Factory al? Zij maakt echt alles zelf: spicy kruidenmixen, lekkere sauzen, heel veel brood en zelfs haar eigen worst! Daarnaast is ze ook nog moeder van 2 puber dochters en is ze cateraar in het weekend! Hoe doet die vrouw dat? Toen ik deze pitabroodjes voorbij zag komen, moest ik ze gewoon maken! Ook ik heb de tijd van nachtelijke broodjes shoarma met heel veel knoflooksaus achter mij gelaten maar een lekkere zelf gebakken Pita’s met zelf gekruid vlees gaat er er altijd wel in!

Je kunt een pita natuurlijk ook zo fancy maken als je zelf wilt. Gebruik eens gekruid lam met hangop voor een high end shoarma, of maak hem vega met zelfgemaakte falafel. Aan de pitabroodjes zal het niet liggen, deze zijn goddelijk.

Ingrediënten voor 6 stuks
575 gr bloem
340 gr water
6 gr gist
60 gr honing
9 gr zout
40 gr olie (olijfolie of zonnebloemolie)

Vulling: lamskebab met hangop, of kaas of falafel, doe vooral wat je zelf lekker vindt!

Bereidingswijze
Meng de bloem, water, gist en honing door elkaar totdat het een bal vormt.

Laat het deeg 10 minuten rusten.

Voeg het zout en de olie toe en kneed er een soepel deeg van. Ik heb het gekneed in de keukenmachine op de laagste stand.

Het deeg is klaar als het licht plakkerig aanvoelt, zoals een post it.

Vet een kom in met olie en leeg het deeg hierin. Draai de bal een keer om zodat het aan weerszijden bedekt is met olie.

Dek de kom af met huishoudfolie of een natte theedoek en laat het ongeveer 90 minuten rijzen, of totdat het volume zich verdubbeld heeft.

Verwarm de oven voor op de heetste stand, bij mij is dit 250 graden.

Leg er alvast een bakplaat in of gebruik de pizzasteen.

Zodra het deeg gerezen is, verdeel je dit in 6 stukken. Maak er bolletjes van.

Strooi een beetje bloem op je werkblad en rol de bolletjes uit tot pitabroodjes van ongeveer 16 cm doorsneden.

Als het deeg te veel terugveert, laat je het tussentijds even rusten.

Bak de pitabroodjes af in de hete oven, op de bakplaat of op de steen.

Zodra ze opbollen zijn ze klaar!

Laat ze iets afkoelen en vul ze! Ik heb ze gevuld met gekruide kip, sla en een knoflooksaus.

 

 pita broodjes

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

  • Pauline
    8 april 2017 om 19:48

    Zeker dat kan heel goed. En ik zou ze oppiepen op 200 graden :)

  • Mylene
    8 april 2017 om 19:34

    Ze zijn nl. geweldig lekker

  • Mylene
    8 april 2017 om 19:33

    Zou je deze broodjes afgebakken in de vriezer kunnen bewaren? Dan 5 min oppiepen op 250 graden in de oven of is dat te lang of te hoge temperatuur?

  • Eric van Rijswick
    9 februari 2016 om 15:06

    Hoi Pauline, je hebt een aantal lekkere gerechten op je site staan, ik kom hier graag voor wat inspiratie!. Ook deze pita's zijn erg lekker, heb ze laatst met zelfgemaakte gyros gegeten, lekker! Tip: Het linkje wat je in dit recept hebt staan naar de lamskebab met hangop werkt niet, jammer want ik was er wel nieuwsgierig naar. Ik ga morgen eens de falafel met pita's proberen.

  • Colinda
    20 januari 2016 om 13:36

    Vorige week de broodjes voor het eerst gemaakt. Ik dacht altijd dat brood bakken moeilijk is maar valt dus mee. Gisteren vroegen de kinderen of ik ze vandaag weer wil maken. Dat is voor mij een teken dat ze heel goed waren.

  • elles van de kraats
    26 augustus 2015 om 23:45

    Vandaag de broodjes gemaakt ! Ging super makkelijk alleen moest ik de broodjes in mijn combi oven halverwege omdraaien , maar waren goed gelukt en smaakten erg goed! Volgende keer doe ik er wat minder honing in , omdat ik snel iets zoet vindt . Ik eet geen geraffineerde suikers dus dan is het al snel te zoet voor mij! Ik had ze gevuld met kip en zelf gemaakte shoarma kruiden en knoflooksaus en salade. En bedankt voor de tip van het in oliën van de kom! Kunnen de broodjes ook in gevroren kunnen worden of moet je ze dan alleen maar even voorbakken en na in vriezen afbakken? Groetjes van elles

  • Lisenka
    23 juli 2015 om 18:40

    Ik heb ze trouwens van speltbloem gemaakt.

  • Lisenka
    23 juli 2015 om 18:37

    Heerlijk!!! Ik heb ze gevuld met een lauwwarme groene groente salade en een avocado sausje....mmmmm.

  • ad
    16 april 2015 om 20:19

    kan dit ook met volkorenmeel ipv bloem??

  • Annelies
    13 maart 2015 om 17:09

    Hmmm klinkt supergoed, alleen de link naar lamskebab met hangop doet het niet?

  • Claudia
    19 augustus 2014 om 16:48

    Hoi hoe lang moeten ze omgeveer inde oven? Lampje van de oven is stuk,dus ik kan dat niet zo zien

  • Ilan de Vries
    8 augustus 2014 om 16:21

    Vandaag de pita's gemaakt (super makkelijk), heb ze gevuld met kofta, lekkere salade en knofsaus eruuuggg lekker,geweldig bedankt Pauline

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST