Menu

Pindakaas koekjes

Ik heb iets met pindakaas. Ik neem regelmatig een lepel uit de pot en ik vind het heerlijk! Ik zal dit wel van mijn vader hebben, want die eet al van jongs af aan elke dag een boterham met pindakaas. Ik maakte al eens peanutbutter fudge en chocolate and pindakaas koekjes stonden al een tijdje op mijn to cook lijstje. Mijn timing was niet echt slim, ik maakte ze om zes uur met als resultaat, dat de helft van het deeg in mijn mond verdween…

Ingrediënten voor 30 stuks
100 gr boter
100 gr pindakaas
250 gr bloem
1 tl bakpoeder
100 gr suiker
75 gr chocolate chips puur
75 gr pinda’s
3 el ijskoud water
Snuf zout

Bereidingswijze
Snij de koude boter in blokjes en voeg deze samen met de pindakaas in een kom.

Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit bij de boter.

Voeg de chocolate chips toe. Als je dit niet kunt vinden, hak je gewoon 75 gr pure chocolade in stukjes.

Hak de pinda’s in stukken en voeg deze bij de massa.

Voeg de suiker en het zout toe en kneed het geheel tot een deeg.

Voeg lepel bij lepel het water toe. Als het te droog is voeg je nog een extra lepel water toe. Als het deeg al vrij nat is, voeg je geen water toe.

Laat het deeg vervolgens een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Maak balletjes ter grootte van een € 2 euro munt en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

Bak de pindakaas koekjes in ongeveer 20 minuten af!

pindakaas koekjes

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

1 reactie

  • Christiana
    20 maart 2015 om 16:57

    Zoonlief (15) verveelde zich. Ik greep meteen de kans om hem deze koekjes te laten bakken (we houden allebei erg van pindakaas). En oh, wat zijn ze lekker!!! (Extra lekker omdat ik er geen vinger naar uit heb hoeven steken tijdens het bakken; wel om ze op te eten natuurlijk. En nu moet ik 'm nog even opporren om de troep op te ruimen.) Het enige nadeel vind ik, dat je ze eigenlijk niet kunt bewaren. Nou ja, dat zal technisch gezien wel mogelijk zijn, in een goed afgesloten trommel of zo, maar dan moet je er dus overhouden ipv ze allemaal achter elkaar opeten....

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.