fbpx
Menu

Mexicaanse wraptaart

Wat een briljant idee om een wraptaart te maken. Ik ben dol op de Mexicaanse keuken, ik denk dat dit één van mijn favorieten is op dit moment. En daarbij staat deze Mexicaanse wraptaart zeker in de top 3. Het is een simpel recept om te maken  en de smaak is echt fantastisch. Bovendien ziet een tortillataart er heel leuk en feestelijk uit. Dus ook leuk om te maken als je gasten krijgt.

De Mexicaanse wraptaart kan je ook makkelijk van te voren maken. Dan hoef je de taart alleen nog even af te bakken als je gasten er zijn. Ik heb de wraps gevuld met gehakt, maar je kan er ook een vega variant van maken of kip gebruiken. Serveer er lekker guacamole bij en een fijne salade en je hebt een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen
7 tortilla wraps
300 gr gehakt
1 blik tomatenblokjes op sap
1 ui
1 teen knoflook
400 gr kidneybonen (blikje)
1 blikje maïs
1 rode paprika
Cheddar kaas
125 ml Zure room
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 tl komijn
Peper en Zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan in wat olie.

Voeg het gehakt toe en bak dit aan.

Snij de paprika in blokjes en voeg deze bij het gehakt.

Voeg alle droge kruiden toe en meng het geheel goed door elkaar.

Spoel de kidneybonen even af onder de kraan. Zodat het vocht verdwijnt.

Voeg de tomatenblokjes toe en de gewassen kidney bonen en de maïs.

Breng de saus verder op smaak met peper en zout.

Leg een tortilla op een vel bakpapier en bestrijk deze met de saus.

Verdeel een kleine beetje zure room over de saus en maak dit af met wat cheddar kaas.

Vervolgens leg je hier weer een tortilla op en herhaal je de vorige stap.

Ga zo door en eindig met een laag saus, zure room en cheddar kaas.

Leg de wraptaart nog ongeveer 10  minuten in de oven op 180 graden.

mexicaanse wraptaart

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

18 reacties

  • Marion
    4 juli 2017 om 10:01

    Hoe lang van te voren kan ik deze wraptaart maken? Als ik hem sochtends maak, kan ik hem dan buiten de koelkast laten staan tot hij savonds in de oven gaat? Of kan ik hem beter afdekken en in de koelkast laten staan?

    Beantwoorden
  • Annika
    4 juli 2017 om 11:38

    Ik zou hem in de koelkast bewaren tot je hem gaat opwarmen.

    Beantwoorden
  • Yvonne
    26 januari 2017 om 18:36

    Ik heb de taart (inmiddels al weer 2x) gemaakt in een ronde, stenen ovenschaal. De schaal is net iets groter dan de wraps. an, wat is de taart lekker! En weer eens iets anders dan de "gewone", rechttoerechtaan wrap. Lekker en staat heel gezellig.

    Beantwoorden
  • janneke van beers
    2 juni 2017 om 09:32

    kun je deze taart ook van tevoren maken en opwarmen in de magnetron?

    Beantwoorden
  • Annika
    6 juni 2017 om 11:09

    Ja dat kan wel, maar dan is het wel iets minder lekker denk ik.

    Beantwoorden
  • Marleen van der Have
    5 september 2015 om 18:39

    Wat een heerlijk recept. Net gegeten en is zeker bestemd voor herhaling

    Beantwoorden
  • Roos
    26 augustus 2015 om 11:44

    Vraagje, snij je de taart in stukken of geef je iedereen één of twee hele tortilla wraps?

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 augustus 2015 om 21:41

    In stukken, net als een gewone taart :)

    Beantwoorden
  • Suzanne
    25 augustus 2015 om 08:49

    Ziet er superlekker uit! Denk dat ik m gelijk van de week ga maken, maar dan met ananas er nog bij.

    Beantwoorden
  • Yourinspirationworld
    16 mei 2015 om 16:00

    hee Wat grappig dat had ik ook bedacht en gemaakt! Wel iets Anders, ik had ook nacho's op de bovenkant!

    Beantwoorden
  • Anja
    1 mei 2015 om 22:11

    Erg lekker! En zo makkelijk en snel. Ik heb in plaats van vegetarisch gehakt quorn stukjes gebruikt.

    Beantwoorden
  • Carla
    26 april 2015 om 19:01

    Dit is een toprecept, ontzettend lekker! Ik heb hem in de springvorm gedaan, laagje voor laagje opgebouwd en toen hij uit de oven kwam zag het er prachtig uit!

    Beantwoorden
  • Nienke Bezuijen
    12 maart 2015 om 15:56

    Handig... Had nog wat ingredienten over van de mexicaanse gevulde zoete aardappel... Dus eten we dit maar vant weekend. Wat een straf ;-) elke keer weer een feestje om wat lekkers uit te zoeken!

    Beantwoorden
  • Katrien
    24 januari 2015 om 18:39

    Heel lekker gerechtje en snel klaar... Heb vegetarisch gehakt gebruikt. Heel smaalvol en geslaagd
    Bedankt!

    Beantwoorden
  • roos
    5 augustus 2014 om 22:20

    Denk dat ik mijn kerel dit weekend erg gelukkig ga maken hiermee. Hehe dit ziet er zo heerlijk uit!!!

    Beantwoorden
  • Lonneke
    29 juni 2014 om 14:12

    Misschien een gekke vraag maar in wat voor een springvorm maak je deze wraptaart?

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 juni 2014 om 18:07

    Dat hoeft niet in een springvorm, je kunt het gewoon op een bakplaat leggen :)

    Beantwoorden
  • laura
    5 maart 2014 om 19:00

    Heerlijke taart! Makkelijk te maken, een feestje om te ete n.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen