Menu

Meringue met aardbeien

Mijn hart maakte een klein sprongetje van geluk! Caroline was de terechte winnares van het Foodblogevent van de maand april. Met haar pasta met venkel verdiende zij de eer om een nieuw thema te bedenken! Ik werd er blij van, want Caroline als host betekent een zoet thema. Caroline staat vooral bekend om haar zoete baksels, ze maakt de lekkerste taarten en cakes en haar man zet het prachtig op de foto! Het thema voor de maand mei is: Iets met aardbeien! Aardbeien, wie is er niet dol op? Lekker zoet en zo veelzijdig in gebruik. Mijn brein sloeg op hol en ik kon maar moeilijk een keuze maken uit alle ideeën die ik had, maar dit is het geworden een heerlijk zoet dessert van meringue met aardbeien!

Ingrediënten voor 4 personen
4 eiwitten (100 gr)
150 gr suiker
200 gr aardbeien
4 lepels granaatappelpitjes
200 ml slagroom + 2 el suiker
Snuf zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 100 graden.

Klop de eiwitten in een vetvrije kom stevig. Voeg halverwege beetje bij beetje de suiker toe en een snuf zout.

De eiwitten zijn stevig genoeg als je de kom op zijn kop kunt houden.

Neem een vel bakpapier en verdeel het mengsel in vieren. Ik heb het grof gedaan met een lepel, maar je kan ook een mooi rondje spuiten met een spuitzak.

Leg de merinque in de oven en bak deze in ongeveer 3/4 uur af.

Laat de merinques afkoelen in de oven, met de deur op een kier.

Was de aardbeien en snij ze in vieren.

Pureer een handjevol aardbeien tot een gladde saus. Haal het eventueel door een zeef als je niet van pitjes houdt.

Klop de slagroom lobbig met de suiker en verdeel dit over de merinques.

Maak het geheel af met de aardbeien en de granaatappelpitjes.

Verdeel de aardbeiensaus rondom het dessert.

En nu.. lekker van genieten!

meringue met aardbeien

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

  • Patricia
    1 september 2018 om 01:22

    Vanavond dit dessert gemaakt. Maar in plaats van slagroom, banketbakkersroom erbij gedaan. Dit omdat ik door het maken van de pavlova eigeel over had. Echt een aanrader. Was een heerlijke combi en viel goed in de smaak.

  • Willemijn
    5 mei 2017 om 18:20

    Hoi Pauline........ Ink dacht 3 a 4 uur. Ze hebben er 3 uur in gezeten bij 90 graden. Volgens mij zijn ze erg goed gelukt!!

  • Pauline
    26 mei 2014 om 16:48

    Zie mijn vorige reactie, 45 minuten is goed en ze horen dan niet meer zacht te zijn.

  • Pauline
    26 mei 2014 om 16:47

    Ja maar het verschilt ook een beetje per oven. De ene oven is beter dan de andere.

  • Jeanne
    26 mei 2014 om 13:50

    Nu lees ik net op de receptensite van de AH dat ze een uurtje in de oven moeten en vervolgens een uurtje moeten afkoelen (in de oven met de deur open)
    Ik lees verschillende dingen op internet. Klopt het dan toch dat het drie kwartier is?

  • Jeanne
    26 mei 2014 om 13:47

    Hi pauline,

    Heel stom, ik las 3/4 uur in de oven als drie kwartier...na drie kwartier ging ik kijken maar waren ze nog erg zacht. Even googlen leerde mij dat meringues 3 a 4 uur in de oven moeten....! Dat worden dure meringues dus ik heb de oven na 3 kwartier maar uit gezet. Wel jammer, ik had ze bedacht als toetje :-(

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.