Menu

Eieren in bladerdeeg

Ik hou er van om uitgebreid te ontbijten. In de realiteit doen we dit veel te weinig! M. neemt meestal een cracker en ik begin de dag vaak met een bakje yoghurt met muesli! In het weekend maak ik er wel eens wat extra werk van. Ik ben zelf niet zo heel erg dol op eieren, maar eieren in bladerdeeg vind ik het wel lekker! Het ziet er best spectaculair uit, terwijl het in werkelijkheid heel erg simpel is… Ook daar hou ik van!

Ingrediënten
Plakjes bladerdeeg
Eieren
Geraspte kaas
Snufje provencaalse kruiden
Peper en Zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Vet een ovenschaaltje in met wat boter of met een bakspray.

Prik met een vork gaatjes in het plakje bladerdeeg.

Drapeer het plakje in het ovenschaaltje zodat er een kommetje gevormd wordt.

Breek een ei boven het bladerdeeg en laat de dooier heel.

Strooi de kruiden over het ei en wat peper en zout.

Verdeel wat geraspte kaas over de bakjes en bak de eieren in bladerdeeg in ongeveer 15 minuten af in de oven.

eieren in bladerdeeg

 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

  • Patty
    9 november 2014 om 11:06

    Net gemaakt en net gegeten! Wat een lekker ontbijtje zeg! En super easy, echt fijn!

  • Audrey
    12 september 2014 om 12:35

    Oe, dit lijkt me lekker, zeg!

  • Maaike
    11 augustus 2014 om 22:01

    Wat een heerlijk recept!

  • Kim
    10 augustus 2014 om 13:40

    Hmmm lekker dak voor het recept.

  • Pauline
    27 januari 2014 om 17:28

    Gelukkig :)

  • Yvonne
    27 januari 2014 om 16:23

    Heeeee, gevonden!

Reactie plaatsen