Menu

Chicken tikka massala

n mijn vorige post, schreef ik over Comfort Food, het boek van Janneke Vreugdenhil. Dit recept voor chicken tikka massala komt uit het boek. Troosteten, is het zeker, je wordt er warm van, al is het vooral doordat ik eigenwijs was met de cayennnepeper. Janneke maakt het gerecht zelf met Panir, gegrilde kaas, je zou ook Halloumi kunnen gebruiken. Dit is een kaas die niet smelt.

Ingrediënten voor 4 personen
3 el arachide olie
1 grote ui in halve ringen
4 tenen knoflook
3 cm gemberwortel
1 el gemalen koriander
1/2 tl gemalen kurkuma
3/4 tl cayenne peper
2 tl mild paprikapoeder
4 el volle yoghurt
2 tomaten
300 ml kippenbouillon
1/4 tl garam massala
50 – 100 ml slagroom
2 kipfilets
200 gr Peultjes

Bereidingswijze
Snij de ui in ringen en pers de knoflook. Rasp de gember en fruit het geheel aan in de olie.

Snij de kipfilet in blokjes en bak deze rondom aan.

Voeg de gemalen koriander, kurkuma, de cayennepeper en het paprikapoeder toe en bak de kruiden mee.

Blus het geheel af met een el yoghurt. Voeg beetje bij beetje de resterende yoghurt toe.

Ontvel de tomaten en snij deze in blokjes. Voeg dit bij de kip en bak ze ongeveer 3 minuten mee. (je kan ook tomatenblokjes uit blik gebruiken)

Ik heb zelf nog peulen toegevoegd voor wat extra groente. Verwijder de punten van de peulen, was ze en voeg ze bij de massa.

Schenk de bouillon in de pan en laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen.

Voeg de garam masala bij de saus en en maak het af met slagroom.

Breng de chicken tikka massala op smaak met zout.

Voor de finishing touch voeg je nog vers gehakte koriander toe. Ik hou hier niet van, dus dit heb ik niet gedaan.

Serveer met platbrood en rijst.

chicken tikka massala

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

  • Annika
    20 maart 2019 om 15:09

    Het hoort wel een beetje dun te zijn hoor!

  • Fransien
    19 maart 2019 om 18:53

    Mijn saus is vrij dun, hoort dit zo of is er iets mis gegaan?

  • Pauline
    13 augustus 2018 om 14:43

    Wat leuk om te horen, dankjewel.

  • Mariella
    10 augustus 2018 om 09:12

    Dit gerecht gisteren voor het eerst gemaakt. Echt heel lekker. Ik kook wekelijks een gerecht dat op je website staat. Het is allemaal goed te bereiden, ik word er blij van, het is gevarieerd en echt lekker. Ook deze komt hier vaker op tafel te staan. Dankjewel voor je inspiratie!

  • Annika
    18 mei 2018 om 10:24

    Je kan de tomaat achterwege laten.

  • Fenna
    17 mei 2018 om 14:55

    Heb je een idee hoe de tomaten te vervangen zijn? ( dus ook geen tomaten puree helaas)

  • Pauline
    2 november 2016 om 18:40

    Wat leuk om te horen. En helaas, we geven geen workshops voor alsnog.

  • Jolentha Zaat
    1 november 2016 om 19:28

    Hij was heeeerlijk! Vind je recepten, blogs, videos, insta errug leuk! Geef je ook kookworkshops particulier? Voor een feestje ofzo?

    Groetjes! Jolentha Zaat

  • Aly
    18 september 2016 om 18:57

    Dit recept heeft ons prima gesmaakt en de peultjes als toepassing in dit recept was helemaal ok.

  • Patricia
    13 juli 2016 om 16:45

    Vraagje? Gebruik je garam masaka kruiden of de pasta uit een pot?

  • Anneke
    20 september 2015 om 09:05

    Bij de Indiër gebruiken ze geen kipfilet van de borst, maar dijfilet. Kippendijen bevatten wat meer vet en worden daarom niet droog wanneer je het een tijdje suddert in een curry. Sterker nog, het wordt alleen maar malser en zachter.

    Persoonlijk vind ik kipfilet alleen maar lekker als het nét gaar gebakken is. In gerechten waar de kip wat langer in moet pruttelen, zoals curry's, gebruik ik alleen maar dijvlees. AH en Jumbo verkopen tegenwoordig kipdijfilet.

  • Pauline
    7 december 2014 om 20:20

    Een betere kwaliteit kip kan wel helpen. En de kip zachtjes laten garen in de saus is ook een goed idee om malsheid te behouden.

  • Joost
    7 december 2014 om 09:03

    Als ik zelf curry maak met kipfilet dan wordt de kip vaak zo droog. Bij de Thai of Indiër is de kip veel malser... Heb jij hiervoor een goede tip?

  • Pauline
    21 september 2014 om 14:31

    Verse gember is veel lekkerder. En een tipje je kan de gember in zijn geheel invriezen.

  • Mariella
    21 september 2014 om 12:28

    Wat is de verhouding verse gemberwortel-gemberpoeder? Ik heb niet zulke prettige smaakherinneringen aan gember en wil niet meteen een wortel aanschaffen. Begin liever met poeder om aan de smaak te wennen.

  • Mirjam
    14 juni 2014 om 15:05

    Uiteraard. Dank je wel. Ga ik het morgen maken voor maandag. :)

  • Pauline
    14 juni 2014 om 14:09

    Ja dat gaar prima, wel in de koelkast bewaren.

  • Mirjam
    14 juni 2014 om 07:38

    Zou ik dit ook een dag van tevoren klaar kunnen maken?

  • Gea
    25 november 2013 om 12:57

    Dank je wel!

  • Pauline
    24 november 2013 om 20:54

    Bij mij is het wel zichtbaar, dit is het lijstje \n\nIngrediënten voor 4 personen\n3 el arachide olie\n1 grote ui in halve ringen\n4 tenen knoflook\n3 cm gemberwortel\n1 el gemalen koriander\n1/2 tl gemalen kurkuma\n3/4 tl cayenne peper\n2 tl mild paprikapoeder\n4 el volle yoghurt\n2 tomaten\n300 ml kippenbouillon\n1/4 tl garam massala\n50 – 100 ml slagroom\n2 kipfilets\n200 gr Peultjes

  • Gea
    24 november 2013 om 15:48

    Morgen wil ik dit graag klaarmaken, maar er zijn een paar getallen in de ingrediëntenlijst weggevallen. Zou je deze kunnen/willen aanvullen? Daarnaast lijkt me de hoeveelheid gemalen koriander veel: klopt deze hoeveelheid (1 eetlepel)?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST